Keskustelut Metsänomistus Komission vaatimus metsäsuunnitelmista

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Komission vaatimus metsäsuunnitelmista

  EU:n komissio kaavailee lehtitietojen perusteella jonkinlaisia pakollisia metsäsuunnitelmia, ja hanke liittyisi ilmeisesti biomassan sertifiointikriteerien kehittämiseen.

  Tässä tulee etsimättä mieleen pari asiaa, hankkeen tekninen toteutus ja toisaalta taloudellinen ja ekologinen järkevyys. Jos suunnitelman hyväksyttävyys edellyttää muutaman kymmenen hehtaarin eurooppalaiselta perhemetsätilalta puuntuotannollista kestävyyttä, eli hakataan vain kasvun verran, esityksessä ei ole järkeä. Tätä kestävyyden lajia on mieltä tarkastella vain valtioiden tasolla.

  Jos taas katsotaan teknistä puolta, asia on mahdollinen toteuttaa, jos hyväksyttäisiin metsaan.fi metsävaratiedote suunnitelmaksi, ja metsäsertifiointi (täydennettynä tarpeellisilla uusilla kriteereillä) todentamismenetelmäksi.

 • Metsäkupsa

  Tämä suuniteltu vaatimus pakollisesta metsäsuunitelmasta varmistamaan kestävävän energiapuun käytön Suomen kaltaisessa maassa järjetön.Ei lopu risukot ,eikä propsimetät suomenmaasta,usko kylläkin Eu-n vähiin käypi metsällisen kansan keskuudessa.

  Puun takaa

  Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Suomi tyytyy tässäkin EU:n uusiin määräyksiin kuten tähänkin asti. Naapurimaamme Ruotsi ja Viro ovat pitäneet puoliaan aivan eri tavalla. Metsäasioissa meitä edustaa EU:n neuvotteluissa ympäristöministeriön kasaama porukka. Metsänomistajien tai metsäteollisuuden edustajia sinne ei ole jostain syystä haluttu. Suomen neuvottelukultuuri vaatii täysremontin, mutta valitettavasti sitä ei ole ainakaan lähiaikoina odotettavissa.

  Timppa

  Loistava idea. Älkää vain pilatko.

  Ajatelkaa mikä piristysruiske kylille, kun tarvitaan jokaiselle oma metsätieteen tohtori asistentteineen ja sihteereineen. Jos sihteeriköiksi hankitaan söpöjä tyttöjä Kauko-Idästä, niin maajusseillekin löytyy morsiamia ihan omalta kylältä. Ei tarvitse telkkarista hakea.

  Valtiokin saa lisää veotuloja, kun rekat suhailevat yötä päivää niitä puunyssyköitä keräilemässä ja dieseliä palaa.

  Varmasti tarvitaan myös kaikki maataloustraktoritkin käyttöön. Eihän ne Ponsset ja kumppanit millään ennätä tuottaa uusia, kun koneet ovat alvariinsa lavetilla siirtymässä työmaalta toiselle. Voi todeta, että Lauri Vaara oli taas kerran ajastaan edellä, kun on ollut sitä mieltä, että maataloustraktori on se paras peli.

  Joensuun Yliopistoon pitää lisätä Metsätieteen pikatohtorilinja. Ja taas porukka työllistyy.

  Vähäinen ja hidas hämäläistaustainen mielikuvitukseni ei nyt keksi lisää, mutta ehkä joskus myöhemmin.

  Gla

  Hyvä idea. Perun edellisen kommentin. Laitetaan Ville Niinistö ryhmän puhemieheksi, niin aiheutuneet kustannuksetkaan ei ole ongelma, kun valtio maksaa.

  Gla

  Yksi pääkirjoitus ei vielä kerro kovin paljon asiasta. Riittävästi kuitenkin siihen, että sen voi toivoa kumoutuvan. MTK mainostaa toimivansa edunvalvojana puun juurelta Brysseliin, mutta sen sivuilla ei asiasta ollut mainintaa.

  Perustelut esitykselle siis esiin ja suomalaiset Hautalat, V. Niinistöt, Kiurut yms. punavihreät hengenheimolaiset kotiarestiin neuvotteluiden ajaksi.

  metsänvartija

  Tilastojen mukaan Suomi on nettomaksaja EU;hun.

  Ihmeellinen valinta kansalta, maksetaan omantoiminnan kautta jonnekin(?) ja maahan vyöryy vain ongelmia. Rikollisuutta jne.

  ropsilehtori

  Varmaankin tilakohtainen kestävyys on lähes mahdoton selvittää kaikilta yli 20 ha:n tiloilta. Mutta Suomessa on valtakunnan metsien inventointitulokset, joiden pitää kyllä riittää Brysseliinkin. Suomen edunvalvonta EU:ssa on kyllä hataralla pohjalla, kun pääosissa ovat kokoomuksen partiopojat ja vihreiden keski-ikään ehtineet rouvashenkilöt. Joku alaa tunteva pitäisi joukossa olla.

  Puun takaa

  Suomella on 13 europarlamentaarikkoa. Suurin osa heistä on aivan asiallisia, mutta muutama on ottanut elämäntehtäväkseen toimia Suomen etujen vastaisesti. Ennen tätä sanottiin maanpetturuudeksi, mutta nykyään se palkitaan huippupalkoilla ja verovapailla euro-berjozka hinnoilla Brysselissä.
  Suomelle aiheutetetut kokonaisvahingot kahdeksantoista EU-vuoden aikana ovat kymmenissä miljardeissa euroissa.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)