Keskustelut Puukauppa Korvaus naapurin puiden ajosta omalle palstalleni?

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Korvaus naapurin puiden ajosta omalle palstalleni?

  Lähtötilanne on se, että naapurin palstalta hakataan energia-/kuitupuuta, ja naapuri kyseli mahdollisuutta ajaa puut omalle palstalleni, jossa on myös kelirikkokelpoinen metsäautotie (oma osuuteni tiestä 85%). Hakattava leimikko, noin 6ha, rajoittuu siis omaan palstaani, hakkuukertymä arviolta noin 300-400 mottia.

  Jos naapuri ajaa kaikki puut omalle tiellensä tulee ajomatkaa 400-1000 m. Jos naapuri ajaa puunsa meikäläisen palstalle on ajomatka noin 200-400 metriä.

  Lupasin että kyllä puiden ajo ja varastointi sopii, kunhan korvauksista päästään sopuun. Minkäs suuruiset korvaukset olisivat sopivia oman palstani läpi ajamisesta,puiden varastoinnista sekä tien käytöstä?

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Turha esitti varsin varteenotettavan korvaustavan.

  Nämä tilanteet ovat seurausta siitä että moni metsänomistaja lyhytnäköisyydessään vastustaa kaikkia tiehankkeita palstansa läheisyydessä.
  Kun mo sanoo että hän ei sitten sitä tietä tarvitse, hänelle pitääkin vastata, niin et sinä mutta sinun metsäsi tarvitsee.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Itse olen antanut metsä osuuden korvauksetta,mutta laanista ja tiestä olen perinyt korvauksen.Yleensä asian olen neuvotellut puiden ostajan kanssa.Korvauksen olen ottanut hiekka tai murske kuormina,joskus ovat maksaneet ”auraus ym”korvauksena.Korvauksen olen tapaus kohtaisesti räknäillyt,niin että hyöty jakautuu osapuolten kesken.

  Gla Gla

  Tilannetta ei eteeni ole tullut, mutta Metsäkupsan tapa kuulostaa hyvältä. Käytännössä harmaan talouden rajoja siinä kolkutellaan, mutta sorakuormahan voidaan yhtä lailla katsoa toiminnan vaurioiden korjaamiseksi. Joka tapauksessa edullinen tapa se on.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)