Keskustelut Metsänhoito Kostea alkukesä loi loistavat mahdollisuudet kuusen uudistumiseen

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Kostea alkukesä loi loistavat mahdollisuudet kuusen uudistumiseen

  Ihanan sateinen alkukesä pitkään aikaan. Sadetta tulee parin päivän välein ja lämpötilä ei ole liian korkea. Tämä tasainen kosteus luo kuusen ja muidenkin kasvien siemenille loistavat mahdollisuudet itää. Luulenkin monen aukon saavan vihdoin uuden sukupolven kasvatettavaksi. Luonnonsiemennys vaatii valitettavasti monta eri asiaa onnistuaakseen.

 • jees h-valta

  Nojoo. Kunhan ei toimi kuten eräs lähellä omaa metsääni oleva.
  Ensin varrotaan luonnon taimetusta maksimitappiin ja kun metsäkeskus alkaa ahdistella uudistuksella huitaistaan sitten hätäinen muokkaus. Juuri kun jokunen taimikin alkoi olla kasvussa.
  Mutta ei kyllä riittävästi. Nyt on sitten varmaan ensi kevääseen silleen ja sitten ehkä taimetkin jo istutetaan. Menetys noin viiden vuoden kasvu. Tyhjäkäynti on tyhjäpäisten hommia.

  Kurki

  Kyllä sateinen kevät on ollut taimistutuksille suotuisa ja olisi ollut puiden siemenillekkin, jos puissa olisi ollut siementä.
  Kainuussa on nyt menossa 4 kesä, kun männyissä ei ole juurikaan siementä.
  Eikä tänäkään kesänäkään näy pikkupäpyjä männyissä ( n. 10m taimikot, isommista puista ei näe), joten suraava mahdollinen männyn hyvä siemenvuosi on aikaisintaan kolmen vuoden päässä.

  Jokin sieni vielä vaivaa 3.. 5 m kuusentaimikoita, sillä vanhat neulaset näyttävät tippuvan monista taimista kokonaan.
  Olisko tämä kosteus syynä?

  jees h-valta

  Kuusi nyt kulkee loppusuoraansa joten kaikki mahdolliset vaivat sitä riepoo. Milloin on liian märkää ja milloin on liian kuivaa.
  Ihmisen mielestä. Kaiken takana on epäsuotuisa suuntaus ilmastossamme ja sen puulajin jatkuva stressitila.
  Myrskyt vie ja itikat tekee selvää. Suuria tuhoalueita ja lisää tulee.
  Mutta ihmispolon järki vaan ei riitä vaan kuusta vaan jopa paskalahovikaisen raiskion jälkeenkin. Ja metsäkeskus valvovana palkitsee antamalla ilmaiset taimet nöyrästä yrityksestä selättää luomakunnan tahtotila. Kummastelen koska lähestulkoon muuta en voi.
  Paitsi olemalla ”pässi” ja tekemällä vastoin yleismantraa.
  Ei minua siitä palkita enkä sitä kaipaakkaan vaan teen vain omien metsieni terveydenhoitoa. Sairaanhoito on niin paljon raskaampaa.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)