Keskustelut Metsänhoito ”Kotitarve tuhkat”

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • ”Kotitarve tuhkat”

  Merkitty: 

  Terveppä

  Mihin raatin jäsenet käyttää kotona tulevat tuhkat? Itellä tulee  saavi jos toinenkin lämmitys kauden aikana koivutuhkaa. Pensaiden juureen saa sankon pari menemään, mutta mihin loput.

  Kesällä kunnostin hyvä ojaisen metsittyneen jänkä pellon, reilu hehtaari. Koivut poistin suurimmalta osin uudeksi tuhkan raaka-aineeksi. Jäljelle jäi kohtuu kuusi mänty taimikko. 4-8m korkea. Boorit on ihme kyllä kunnossa ainakin toistaiseksi.

  Väekkyytähän se tuhkan kanto sinne on, mutta matka ei pitkä ja kuntoilla pitää. Kokoalalle ei tuota määrää kannate kerralla levittää, mutta kuinka isolle alalle ämpärillisen kuivaa tuhkaa voisi levittää?  Vähän niinkuin puukohtaisena täsmä lannoituksena.

   

 • Puuki

  4000 -5000 kg/ha . 4000 / 10000 m² = 0, 4 kg / m² tuhkaa .  Jos on esim. 1000 kpl/ha puuta, niin ~ 4 kg tuhkaa olisi soppeli määrä yhden puun ympärille.  Siinä sitä rahtaamista riittääkin joksikin aikaa.

  JäkäläEetu

  Ei noin sankko per puu. Yhtäku 40 puuta per kesä. Hyvä homma.   40€ puhasta tuotto, ku ei tarvihe kaatopaikalle koijjata.  Edullinen harrastus.

  A.Jalkanen

  Tuhka sopii myös pihatielle soran joukkoon sitomaan maahiukkasia toisiinsa, sekä nurmelle kalkin tapaan happamuuden torjuntaan.

  mehtäukko

  Tuohon voi lisätä, että kun tuhkat säilyttää kuivana, ne kulkevat keväthangilla kevyesti ja kelkan perässä kevyemmin puuta kasvaville hoidetuille rämeille. Lapiollinen puuta kohti ja kyllä neulasen väri muuttuu…

  Apli

  Huopakatolle samalleen poistoon tuhkat.

  kiipiä

  Ojitettu turvealue, sinne olen koemielessä tuhkan levittänyt. Alue pieni joka istutettu kuuselle ja siemen syntyisiä  männyn taimia kohdissa jossa kuusi ei menesty. Mukava seurata onko vaikutusta. Myös Douglaskuusen istutus alueella olen kokeillut joillakin puilla joilla neulasen väri haalean vihreä.

   

   

  Kalle Kehveli

  Uunin tuhkat keväällä hangelle nurmikon ja pensaiden lannoitteeksi.

  kim1

  15 vuotta olen pienelle alueelle mättänyt kaikki tuhkat….,vaikutus voi olla jopa negatiivinen….

  jees h-valta

  Tuhka sopii vain turvemaiden metsille ja siksi olenkin aina sinne rourannut männyn taimille. Tulee vantteria vahvaneulasisia taimia. Hirvetkään ei syö niin halusti.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)