Keskustelut Puukauppa Kovan pakkasen puunkorjuu

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Kovan pakkasen puunkorjuu

  Pakkanen helpottaa metsätöitä jote mukava kun tulit kylään kuuraparta .Mutta asialla on toinenkin laita jos teillä tällä hetkellä menossa metsässänne puunkorjuuta on aika tullut tarkastaa että hakkuut etenkin harvennuskohteissa suoritetaan huolelliseti koska ÄKKIÄVOIMAKKAASTI jäätynyt metsä on nyt herkimmillään jäävän puuston VAURIO riski suurimmillaan varsin kun lumimääräkin on vaihteleva .

 • Metsuri motokuski

  Minusta vaurioriski on nyt pienemmillään kunhan ei lähdetä mitään ylispuita poistamaan. Jonkun oksan katkeaminen ei vaikuta kasvuun mitenkään. Kelit on parhaat ainakin koneelliseen hakkuuseen.  Ei tule ainakaan runkoon kolhuja kovin helposti.

  metsä-masa metsä-masa

  Pakkasten aika on kokonaisuutena  sitä vuoden parasta puunkorjuun aikaa. Jos hakkuualan raivaus on tehty alaharvennus onnistuu oikein hyvin, koska poistettavia puita on ne pienemmät heikoimmin kehittyneet rungot, ylispuiden poistoon tulisi tietenkin valita se lauhapäivä.

  Talvikorjuusta on paljon enemmän hyötyä kuin haittaa, autokuljetus tiestö palstalle syntyy jo auratessa ja uraverkosto palstalla syntyy kantavaksi lumen ja pakkasen ansiosta jo moton jälkeen.

  Pakkasten aikaan irtolumesta on haitta kaatovaiheessa sen pöllyämisen vuoksi, mutta sekin on lyhytaikainen ilmiö, vähä lumisena aikana voi juurivaurioriskiä välttää puimalla hakkuutähteet uralle, kuten  kesällä tulee tehdä.

  Käynti työmaalla hakkuun aikaan avartaa näkemyksiä ammattilaisten työskentelystä metsässä !

   

  wanhajätkä

  Hyvä pakkanen, paha pakkanen…  Hyvähän se pakkanen jos ei hulluksi äijy. Nyt oli 2,5 päivää neljässäkymmenessä. Eipä siinä koneita käynnistellä. Parikymmentä meillä on pakkasraja aamulla, saattaahan se iltapäivään kiristyäkki. Hyvähän se pakkasella on tehä, ei tule runkovaurioita. Keskikokoisella tekokoneellahan voi harvennuksella poimia runkoja ku marjoja ja kaataa ja puida ajouralla. Se on iso etu tuommosella kymmenenmetrin puomilla verrattuna keveisiin rimpulakoneisiin. Nila-aikanahan se on tarkkaa puuhaa kun pienikin hipasu leimaa puun. Meillähän routaa riittää yli vapun joten pehmeemmät paikat pystyy tekemään ilman juuristovaurioita. Luntakin on puolimetriä ja keväällä varmaan metri.

  Joten hyvä pakkanen….nyt vaan lämpötila humpaa nollan ja neljänkympin välillä muutaman päivän välein. jos ei oo kova pakkanen ni on hitommoinen tuisku…se on talvea…

  Jätkä

  Metsäkoneethan saa kyllä käyntiin, oli millainen pakkanen tahansa. onhan niissä lämmittimet ja ajastimet, joilla myös voimansiirtoa lämmitetään. 40 asteen pakkanen tosin tekee teräksestä niin rapeaa, että ei varmaan kannata pahemmin rasittaa koneita, ellei ole pakko. wanhajätkän maisemissa varmasti tulee kaunista jälkeä harvennuksilla, kunhan pakkanen on siedettävä, puhuvat 25 asteen rajasta, joka kuulostaakin ihan kohtuulliselta.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)