Keskustelut Tekniikka Kuinkas paljon on tänä vuonna bensaa palanut sahassa?

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Kuinkas paljon on tänä vuonna bensaa palanut sahassa?

  Onkos palstalla miten aktiivisia sahankäyttäjiä? Toki leipänsä sahaamalla hankkivat on asia erikseen. Täällä tuli neljäs desilitra tänään sekoitettua öljyä bensaan. Pääasiassa tuulenkaatoja on tullut sahattua metsässä 50cm mittaan ja pinonnut ne sinne samalla ensi talvea odottamaan jolloin ajais pois ja raivaussahassa noin viitisen litraa – puolet varmaan kolmioterällä.

 • Leevi Sytky

  Samalla voisi laskeskella paljonko ammattimetsuri polttaa bensaa vuodessa.
  Toissa talvena meni itseltä n. 80 litraa moottorisahassa. Lisäksi raivurin bensat. Tämän vuoden arvio 20-30 litraa.

  Puun takaa

  Vuodessa palaa keskimäärin parisataa litraa, josta suurin osa raivaussahoissa. Tämän vuoden urakka on vielä alkupuolella, vajaa kolmasosa tehtynä.

  Itäsuomen Antti

  Ihan tarkkaan en osaa sanoa paljonko itse olen bensaa polttanut mutta kuittien perusteella on ostettu tänä vuonna 160 litraa 98:a ja 4 litraa 2t öljyä.

  Tänään pistin tankkasin ruohon leikkurin ja jäljelle jäi 40 litran pönttö. Minun varovainen arvio olis että 2 litraa on menny 2 t öljyä joten kaks tahti koneisiin ois käytetty n 80 litraa ainetta. Kotosalla on 10 kannu jonka ostin jouluna ajettu tyhjiin.

  Toista kautta ajateltuna sahauspäiviä on kertyny n. neljan ja viiden kymmenen väliin 4 tankkia päivässä tekis 90 litraa. Tuohon se Tammikuun-juhannuksen välinen sahaus asettuu. 85% on varmasti itse poltettua.

  Kuluneella viikolla meni 12 litraa 3 päivään ja kahteen pekkaan.

  El

  huski

  Joo kaikki tuntuu menevän minkä tankkiin kaataa stilli 490. 9 viikkoo on sahattu 4,5 tankkia päivässä pyhät kotona=240 litraa .Pääasia että vesakko kaatuu!!Otin stilliltä 5l pönttojä 2tahti öljyä jonka kaadan annospulloihin .Pääsee vähän edullesimmin.

  Perusjätkä

  Vuodessa menee noin 600 litraa,kun työkseen sahaa.Tänä vuonna on varmasti menny yli 250 litraa,no nää on ihan arvioita kun verokirjalla tekee,niin ei ole kirjanpitoa.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)