Keskustelut Puukauppa Kuitupuukauppaan nostetta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 41)
 • Kuitupuukauppaan nostetta

  Merkitty: 

  Nuorten metsien kunnostus kakkoskehitysluokassa takkuaa pahoin, kun MO:t ovat haluttomia suorittamaan ennekkoraivauksia ja kuvittelevat, että koneurakoitsija tekee tarvittavan raivauksen siinä hakatessaan.

  Ei ihme, että ostohalut sellaisten myyjien palstoilta ovat suunnilleen nolla. Siksi kannattaisi harkita kuitupuun minimiläpimitan nostamista ja hinnoittelun muuttamista niin, että A-luokan leimikossa kantohintaa korotettaisiin nykytasosta esim 8 euroa / M3. Minimiläpimittana olisi 10 senttiä ja kertymän pitäisi olla väh. 60 kiintoa / ha. Elikkäs pienin kelvollinen puu pitäisi olla 2,7 metrin korkeudelta vähintään kymmenen senttiä.

   

  Jos ennakkoraivaustarvetta on, hinta putoaa 4 euroa / M3.

  Uskon, että noilla ehdoilla tulisi vipinää öykkäri-metsänomistajiinkin.

 • jees h-valta

  On moto tulossa palstalle varmaan huomenissa koska tuli tekstarilla ennakkoilmoitus hakkuusta. On sekä ensiharvennusta että päätehakkuuta ja ylispuun poistoakin. Enskarissa ei varmasti jätkän ”ehdot” aivan täyty mutta eipä ole silti ongelma, tehdään. Raivauksestakin alkaa olla jo aikaa lähes 7-8 vuotta. Silloin tuli hiukan poltinpuusiivousta alalle tehtyä. Tämä on jatkumoa kauppaan joka on tehty jo 2015 marraskuussa. Kesäkohteet tehtiin viimekesänä ja nyt on hyvä keli tehdä nämä talvipohjat. Kovia tuntuivat olevan. Suo-ojatkin harvoin näin hyvin jäässä. Lunta olisi hiukan enemmän saanut olla suojaamassa männyn pieniä taimia mutta ei kaikkia hyvää aina samalla kerralla.

  Jätkä

  Ylispuun poistoa???  Pieniä männyntaimia???  Onko kyseessä ylispuut vai siemenpuut???  Taimia suojaavaa lunta ei varmasti ole juurikaan, mutta männyn siemenpuitahan on hehtaarilla 50 – 150, eli ei ne paljon taimia riko.

  jees h-valta

  Noo, jätkä voi niitä aivan oman maun mukkaan nimitellä. On ne varmaan osansa siementäneetkin mutta olen myös kylvänyt alueen muokkauksen jälkeen. Ei ne puut rikokkaan vaan koneet.

  Lasse

  Ei ne koneen telatkaan kovinpaljon pieniä männyn taimia riko jos vaikka tietävät taimia varoa ja ajavat raiteet 25m välein. Jos eivät tiedä pieniä männyn taimi varoa niin koneen raiteita voi tulla tiuhempaan.

  huski

  Toimituspuun/hankintapuun arvostuksen nostetta tässä kanssa tarvitaan ,millään metsäyhtiössä ei pitäisi olla varaa hyljeksiä kyseisiä tuotteita jos hiemankin aikovat profiloitua Tulevaisuuden Metsäyhtiönä.

  Timppa

  Epäilen, ettei kuitupuukauppaan taida tulla kummoista nostetta.  Sahaus on lisääntynyt ja sitä kautta tukkipuissa ja tietenkin seassa kasvavissa kuitupuissa tulee paljon kuitua markkinoille.

  Hyvä jos jonkun säädyllisen hinnan saa harvennushakkuista.  Ongelmana kun on sekin, että sahat karttavat harvennusleimikoita.  Ennakoitiin tulevaa ja teetettiin paljon harvennuksia viime vuonna.

  Apli

  Äänekoski tuo pientä nostetta kuitupuuhun, mutta vasta jos Kuopion ja Kaidin hanke toteutuu sekä Kemijärvi niin voidaan puhua kunnon nosteesta. Muuten kauppa käy sanotaanko kohtalaisesti, hinnat makaa ja tuskin nousee, jos koivukuidun tuontia ei rajoiteta sen merkittävä ylitarjonta jatkuu ja jatkuu siitä sopii olla huolissaan…

  Jätkä

  Jos leimikon laatuvaatimuksia ja minimiläpimittaa nostetaan, putoaa korjuukustannukset dramaattisesti ja teollisuus pystyisi maksamaan tuntuvasti korkeampaa kantohintaa.

  Jos ainespuun kertymälle / ha ja keskijäreydelle, sekä ennakkoraivaukselle pantaisiin tiukat ehdot, vastahakoisimmatkin metsänomistajat panisivat nuoret metsänsä hyvään kuntoon.Kolmenkymmenen litran puusto raivattaisiin, jolloin sekin nopeasti nousisi myyntikelpoiseksi sadan litran keskikoolla.

  Aluksi tiukka laatuvaatimus kutistaisi tarjontaa, mikä olisi hyvä, mutta sitten kun sellutehtaat ym jauhaisivat täysillä, olisi hyvää raaka-ainetta sekä selluun, että pienpuusahoille.

  puunhalaaja

  Yksityismetsänomistajan asemaa markkinoilla parantaisi kaksi asiaa. Juuri tuo edellämainittu puun tuonnin rajoittamaminen, mutta myös metsähallituksen markkinoille tuuppaaman puumäärän lasku. Eli mitä enemmän metsähallitus suojelee metsiään, sen suurempi on kysyntä yksityisen puulle.

  Apli

  Totta joka sana samaa mieltä… Nyt kun metsähallituksen järjetön tuloutustavoite valtiolle ajaa sen semmoisiin hakkuisiin joissa ei ainakaan minun mielestä mitään järkeä, hakataan metsiä aukoiksi joissa paras arvokasvu meneillään, tulee kuitua ja paljon se osaltaan tukkii kuitupuu markkinat suomessa. Jos tuloutustavoitetta ei lasketa ja metsähallitus ei myy maitaan tai keksi muita lähteitä joista saa rahaa, voipi olla jossain kohtaa vaikea löytää hallituksen mailta kunnon tukkimetsiä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 41)