Keskustelut Puukauppa Kuitupuukauppaan nostetta

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)
  • Kuitupuukauppaan nostetta

    Merkitty: 

    Nuorten metsien kunnostus kakkoskehitysluokassa takkuaa pahoin, kun MO:t ovat haluttomia suorittamaan ennekkoraivauksia ja kuvittelevat, että koneurakoitsija tekee tarvittavan raivauksen siinä hakatessaan.

    Ei ihme, että ostohalut sellaisten myyjien palstoilta ovat suunnilleen nolla. Siksi kannattaisi harkita kuitupuun minimiläpimitan nostamista ja hinnoittelun muuttamista niin, että A-luokan leimikossa kantohintaa korotettaisiin nykytasosta esim 8 euroa / M3. Minimiläpimittana olisi 10 senttiä ja kertymän pitäisi olla väh. 60 kiintoa / ha. Elikkäs pienin kelvollinen puu pitäisi olla 2,7 metrin korkeudelta vähintään kymmenen senttiä.

     

    Jos ennakkoraivaustarvetta on, hinta putoaa 4 euroa / M3.

    Uskon, että noilla ehdoilla tulisi vipinää öykkäri-metsänomistajiinkin.

  • Metsuri motokuski

    Jotenkin alkaa tuntumaan että Äänkoski ei pelasta mitään jos lopputuotteelle ei ole menekkiä. Nyt näyttää siltä että sellutehtaita nousee ympäri Suomea ja kohta taitaa sellumarkkinat mennä tukkoon. Euroopassa on suuntaus sama kuin Suomessa. Mihinkä sitä puuta sen jälkeen tarvitaan ? Toivottavasti näin ei käy ja kauppa kävisi edelleen varsinkin kutupuun osalta. Sillä ilman kuitupuun menekkiä ei tukkiakaan jatkossa saada.

    suorittava porras suorittava porras

    Kun puu lyö itsensä läpi puuvillan korvaavana raaka-aineena tekstiileissä , on kuitupuulle luvassa rajattomat markkinat . Se aika ei ole enää kaukana .

    Rane2
    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Tuo Jätkän oppi jättäisi melkoisen määrän kuitupuuta metsään, kun energiapuusavottakin tuntuu jälleen kerran olevan hiipumaan päin.

    Toisaalta ymmärrän kyllä yskän ihan hyvin. Tällä hetkellä ihan ilmeisesti eivät leimikkotekijät tarpeeksi ohjaa tarjottua hintaa. Pystykaupoissa hinta on vähän liiankin vakio. Mitä ostomiehet pelkäävät kun eivät uskalla hinnoitella leimikkoja selkeästi olosuhteitten mukaan.

    Kyllä kuitupuun minimi kokovaatimukset pitäisi säilyttää entisellään. Mikään ei kuitenkaan estäisi ostajia ottamasta keskijäreyttä yhdeksi hinnoittelu perusteeksi. Kun kaupan hinta olisi sidottu määrättyyn keskijäreyteen ja motolistojen mukaan sitten siirreltäisiin senttejä puoleen tai toiseen, niin väitän että menisi hyvin perille. Riippuvuus ei tarvitsi kovin suuri olla, kun se saisi jo kovasti huomiota tällä tavalla.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Tolopainen

    On se hyvä että voi itse hakata kuiduksi kaikki sellaisetkin puut, joista tulee vain yksi kuitupölli. Ja valinnan voi tehdä puun juuresta eikä kymmenen metrin päästä lasikopissa. Kaikenmaailman kommarit puhuu puukaupoista,  vaikka eivät niitä itse ole koskaan tehneetkään.

    Jätkä

    Sese vaan on sillälailla, että kasvatettaessa liian tiheässä nuorta metsää – esim. 3000 r/ ha – se hehtaari kasvaa tasan tarkkaan saman kuutiomäärän, kuin 1800 rungollakin.

    Hehtaarille tulee ensiharvennus, jossa runkoluku pudotetaan tuhanteen, eli hyvin hoidetussa metsässä poistetaan sadan litran runkoja 800 kpl, tiheässä kidutettuja runkoja poistetaan 2000 kpl.

    Kuvitellaan, että poistuma kuutioissa on sama.

    Hyvin hoidettuun metsään jää voimakkaita runkoja väh. 100 kuutiota / ha. tiheässä olleeseen metsään jää 50 – 60 kuutiota / ha, joista tuuli ja lumi tuhoaa osan ja joiden elpyminen harvennuksen jälkeen kestää vuosikausia.

    Hakkuukoneen kuljettajalta kuluu aikaa molemmissa alueissa yhtä kauan runkoa kohti. Keneltä on pois suurempi hakkuukustannus?

    Metsään jää latvapuuta toisessa palstassa ainakin kaksi kertaa enemmän. Mistä se erotus puuttuu?

    Kun minimikuitupölkyssä on 14 litraa puuta, niin Tollommankin hankintamiehen pitäisi tajuta, että sellaisia menee kiintoon 72 kpl, elikkäs Tollolla menee kiinnon hakkaamisessa aikaa kolme tuntia ja kolme Tilhin tankillista bensaa.

    Todella tuottoisaa puuhaa.

    jees h-valta

    Tolopainen siinä mielessä oikeassa että se öykkäri on kyllä nimenomaan aloittava eli syyllistäjä. Metsänomistaja tekee varmasti mielellään vaikka millaisen nuolemisen alustaan jos hinta alkaa olla edes senverran kantorahaa tuova että tietää saavansa palkkion työlleen. Nyt ei innosta ilmainen nuoleminen koska mitään järkevää ei kuidun hinnassa nyt näy. Mutta sekin aika on lähellä kyllä.

    Tolopainen

    Metsän omistajana voin hakata luontaisesti syntyneessä kuusikossa kuten itse haluan. Siellä on tiheämpiä ja harvempi kohtia ja ylispuita ja osa jo pikkutikka.  Kohta on 100 kiintoa tienvarressa ja vajaa 20 l on mennyt bensaa ja 200l polttoöljyä. Paljonko se Jätkä on saanut puita tienvarteen tänä talvena.

    Apli

    Tanelin kanssa samoilla linjoilla täysin, nythän on nähtävissä että varsinkin koivukuitupuun hinta on alkanut laskea, se toki oli odotettavissakin, nyt sille pitäisi löytää kiireesti uutta käyttöä, sillä vienti tuskin sillä onnistuu, kuulin että se on myös ruotsissa ongelma.. Puuvillan korvaus puukuidulla on hyvä asia mutta se ottaa aikaa, seuraavan kymmenen vuoden sisällä tuskinpa tapahtuu mitään radikaalia.. Toivotaan että vientiä ruotsiin saadaan jatkossakin, se tosin taitaa kannattaa vain rannikkoseuduilta, vähän semmoinen on tuntuma..

    pikkutukki

    Laittaisitko Tolopainen kuvia ? Vaikuttaa mielenkiintoiselta .

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)