Keskustelut Puukauppa Kuitupuun hinta

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 51)
  • Kuitupuun hinta

    Metsä Groupin ostopäällikkö Perälä sanoo kuitupuun hinnasta tänään Rovniemellä seuraavasti: ”Selvää on, että kysynnän kasvu vaikuttaa hintaan, mutta kuinka paljon, se jää nähtäväksi. Kyllä näiden määrien liikkeelle saamiseksi tarvitaan rahaa”.

    10% hinnan nousu olisi minun mielestäni ihan mahdollista, sehän ei euroina mottia kohti ole juuri mitään. Mutta kun nyt saa tienvarressa isosta läjästä mäntykuitua 30 euroa, voisi se kolmen vuoden päästä olla sitten 33.

  • Rane

    Pitkäparta on huumorimiehiä.
    UPM:n Champion kauppa kaatui siis kun International Paper teki viime hetkillä 2 miljardia markkaa suuremman tarjouksen eikä UPM enää onneksi korottanut.UPM sai hyvän korvauksen sovitun fuusion kaatumisesta ja välttyi ylihintaisen kaupan ja sittemmin tulleen taantuman aiheuttamilta vaikeuksilta.
    Arvoitus sen sijaan on mihin nämä huhujen mukaan jo teetetyt UPM-Champion lippalakit joutuivat?

    jees h-valta

    Tässähän on menossa eräänlainen siirtymäaika jossa kuidun hintaan haetaan korotusta ja samaan aikaan tukin latvaläpimitan muutoksella saadaan lisää kuitua ja pelivaraa kuidun hinnan korotukselle. Samalla saadaan ensiharvennuksilta tukin pienet nököt pois jolla myös niiden kannattavuus paranee yhtiöille. Hinnat alkavat pitempiaikaisen lähestymisen josta en henk.koht. ole yhtään pahoillani.

    jees h-valta

    Kyllähän vientitilastotkin viime vuoden lopulta kertovat mikä kauppansa tekee. Ja edelleen lisääntyvässä määrin. Eli massaa maailmalle.
    Ja sitäkautta sitä kuitua tarvitaan ja hienoa olisikin että metsän kierron myös alempien toimien arvo paranisi. Jos sieltä enskariltakin vaikka semmotten 1500/ha saisi olisi taas vuoden kierto paljon tasaisempaa ja ennakoitavaa. Parkytä hehtaaria ensiharvennuksiakin jo vartoilee omissakin.

    kuusessa ollaan

    1500 euron tuotto enskalta tarkoittaisi 170 kuution kertymää hehtaarilta…mikäli tutulle tarjottu 9 e kuutiolle on sitä ”kehityksen suuntaa”. Kyseessä hyvä ensiharvennuskuvio (1500 kuutiota !) aukkojen ja väljennysten ohessa. Jäi odottamaan koko kasa parempia aikoja. Eikä ole ollut ainoa kuulemani 9 e kuutiohintatarjous.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Toivon mukaan kuitupuun käyttötarpeen lisääntyminen kääntää hinnan nousuun.”Halpuuttamista” jatkunut parivuosikymmentä ja ensiharvennuksen puutili kutistunut,kuin pyy maailman lopun edellä.

    jees h-valta

    Ai, ajattelin kyllä yli viidentoista euron enskarikuutiota/ha. Mutta kieltämättä pieni siiru muun yhteydessä oli minullakin kympin/m3.
    Ehkä sitten palaan tavoitteessa hiukan alemmas eli jos tonniinkin pääsisi.

    Metät kunnossa!

    Saattaa Harjavallassa käydä niin, ettei jää enää kapuloita pystyyn jos tonni / ha pitää saada enskasta…..vaikka olisi vielä alvikin mukana!

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Muistuttaisin taas siitä tosiasiasta että 50-luvulta lähtien on myytävän kuitupuun reaalihinta laskenut. Enkä tarkoita nyt lähtökohtana mitään Korean hintoja.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    kuusessa ollaan

    Reaalihinnan laskun ymmärrän, sillä maailman muuttuminen on väistämätöntä ja paperituotteiden arvon muutos samalla. Mutta tämän vuoden halpuutuskampanjointi (jonka Taneli huomasi loppukesästä 2015) on härskiä. Samalla kun koneyrittäjien taksoja viilataan samassa suhteessa alaspäin, kuitupuusta on tehty ”pakollinen kylkiäinen” tukkipalstojen yhteyteen. Samaan aikaan itkua aiheuttaa tukin liian korkea hinta?

    Tikittääkö jossain kuitupuuta käyttävissä metsäyhtiöissä pelko, että orastava nousu vuorenhuipulle onkin muuttunut peilikirkkaaksi alamäen jääksi pakkaslumen alla?

    uudehko metsänomistaja

    Jotenkin tuntuu, etteivät kirjoittajat ymmärrä alkuunkaan bisneeelämän tavoitteita.

    Ei sellun hinnan nousu vaikuta mitään puun hintaan niin kauan kuin puuta on yllin kyllin saatavailla. Miksi vaikuttaisi? Maksatko itse kaupassa ostoksistaan enempää kuin välttämätöntä? Jos yhtiö saa puuta matalalla hinnalla, niin miksi maksaisi enemmän?

    Yhtiön tarkoitus on jopa lain mukaan tuottaa voitttoa omistajilleen eli osakkailleen. Ja tietysti mitä enemmän voittoa sitä parempi. Paras tehtaan johtaja on se, joka tuottaa eniten rahaa, ei sellua, pienimmillä kuluilla. Kulut eivät pienene maksamlla puusta enemmän kuin välttämätöntä.

    Kyllä metsänomistajan ainoa toivo on saada puun kysyntä vastaamaan puun tuotantoa. Siis puun tuotantoa alas tai puun kysyntää ylös.

    Pelätessään puun hinnan nousua ei metsäteollisuus ole uskaltanut investoida uusiin tehtaisiin siinä määrin, kun sellun noussut hinta edellyttäisi. Puun kysyntään voimme vaikuttaa vain oman yhtiömme kautta. Uusia puun kuluttajia! Investointeja!

    Puutuotannon suuruuteen emme ole edes yrittäneet vaikuttaa meille positiivisella tavalla. Uusikin metsälaki vaati kaiken metsän tuottavan puuta ja mahdollisimman kattavasti. Metsänomistajat moittivat herkästi sellaisia, joiden uusistaminen ei ole toteutunut viimeisen päälle. Näin vaikka tälläinen pienentäisi puun tuotantoa. Meidän etuja ajavat puolueet puhuvat kyllä erilaisten tukien lisäämisistä metsätaloudelle. valittavat tosin samalla valtion taloudellisen tilanteen tai eu-sääntöjen estävän uusien tukien käyttöönoton. Puolueet eivät kuitenkaan edes hiiskahda metsälakien määräämän pakollisen puun kasvatusvelvollisuuden lieventämisestä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 51)