Keskustelut Puukauppa Kuitupuuta Somerniemi

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Kuitupuuta Somerniemi

  Muutimme juuri Somerniemelle ja olisin halukas ostamaan nyt ja jatkossakin kuitupuuta. En juuri tunne kontakteja, joten ajattelin tätä kautta kysyä miten minun kannattaisi edetä?

   

 • husse

  Kuitupuu tulee kalliiksi jos meinaat ostaa yhtiöiltä tai yrittäjiltä. Sinun pitäisi maksaa enemmän, kuin mitä saavat sen kuitupuupinon kuljettamisesta sellutehtaalle. Lisäksi ALV tulee päälle, mikä vie järkevyyden ostaa kuitupuuta omaan polttopuukäyttöön. Ollaankin kyselijöille vastattu, että 50€/motti plus alv, eli n. 60€ motti maksaa, niin tuodaan haluttuun paikkaan rekkakuormallinen kuitupuuta.

  Tolopainen

  Kyllä turisteille kelpaa sekaranka poltettavaksi. Koivuklapien jatkuva poltto notkeaa turhaan tulisijat.

  Jätkä

  Muutama metsäpalveluyrittäjä ostaa työmaita pystyyn, tekee ne omilla koneilla tai kaverinsa koneilla tienvarteen, josta sahan kuljetus hoitaa tukit sahalle, sellufirman autot vievät sellunpuut, energiaosuuskunta vie energiahakkeet jne. Sellainen yrittäjä toimittaa puut lanssiin lähes samaan hintaan kuin hankintakauppiaskin.

  Hankintamyyjältä saattaa saada puut ilman kuittiakin  – tosihalvalla pihaan tuotuna.

  Metsäkupsa

  Naapuristossa on klapiyrittäjä joka tarvitsee vuosittain 1000 kiintokuutiota koivukuitua. Hän hankkii sen seuraavasti: Osan suoraan isänniltä, maksaa 2 € enemmän kuin firma motilta, tarvittaessa hommaa hakkuu ja ajokoneen metsään. Toissijaisena Mhy :n kautta ja kolmanneksi firmoilta. Kaksi jälkimmäistä tapaa ovat epävarmenpia ja kaliimpi vaihtoehto. Epävarmuus johtuu siitä, että jos kuidulla on kova menekki , silloin eivät pienostajat ole etusijalla. Kuitu olisi saatava läheltä, jotta autokuljetus tulisi edullisemmaksi. Jätkän mainitsemat metsäpalveluyrittäjät kannattaa myös huomioida, saatat saada diilin.

  Normandy

  Itse käyn yleensä uuden metsäpalstan ostettuani ilmoittautumassa lähitaloihin. Kerron itsestäni ja saan kontakteja lähiseudun ihmisiin. Sitten kun tarvitsen jotakin, niin muutama soitto ja tekijä löytyy: metsäkärryä ajava naapuri, klapikone tekemään urakkaa, kaivinkone jne.

   

  Uskaltaisin epäillä että siinä lähistöllä asuu 100 vuotta kylällä asuneita, jotka tietää millaisia isäntiä ja millaisia metsiä ympärillä on. Ja sitten vain soittamaan tai käymään: ”Moi, sain kontaktisi mattilan markolta. Sattuisitko tietämään olisiko joku kulmilla tekemässä harvennusta josta voisi ostaa muutaman traktorikuorman kuitupuita… ”

  Jätkä

  Tein omalta tontilta pystykaupan, jossa tulikin sitten sopivan kokoista koivukuitua muutama kymmenen kuutiota.

  Havahduin samalla, kun pino ilmestyi tuohon tienhaaraan – Halvattu! Siinähän on juuri sitä puuta, jota minun pitäisi tehdä klapeiksi.

  Kysyin Ostoesinahkalta puita ostaakseni ne, hän huokaisi hinnan olevan 12 € kuutiolta enemmän kuin minun hintani. Ei tullut kauppoja.

  Olisi pitänyt jättää myymättä koivut ja hakkuuttaa / ajattaa omaan piikkiin – olisi tullut halvemmaksi. Koneurakoitsija oli entinen monivuotinen oppilaani, samoin oli ostofirman esinahka, enkä pääse moittimaan kumpaakaan.

  Harri72

  Somero / Somerniemi? Meillä saattaisi olla klapi aineksia tarjolla Somerniemellä.  Pystyyköhän tämän alustan kautta lähettämään YV:tä?

  Juha SN

  Moikka

  Kiitoksia paljon vastauksista ja vinkeistä. Otan kontakteja talteen.

  En tiedä pystyykö laittamaan YV:tä, en ehtinyt tutustumaan. Mutta meiliä voi laittaa juha.sn21@gmail.com.

  Jätkä

  Tuohan on jo kiva homma, kun saa kontaktia asialliseen toimijaan. Peukkuja…

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)