Keskustelut Puukauppa Kuka maksaa puunkorjuun kustannukset milloinkin..?

 • Tämä aihe sisältää 25 vastausta, 10 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten mehtäukko toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)
 • Kuka maksaa puunkorjuun kustannukset milloinkin..?

  Sanovat ettei tyhmiä kysymyksiä olekaan, joten antakaas kun aloittelija taas kerran kysyy tällaisia, mihin ei google oikein antanut kunnon vastausta:

  Jos on sovittu pystykaupat metsäyhtiön kanssa, niin ei kait korjuukustannuksia vähennetä myyjälle maksettavasta loppusummasta?
  Ostajan lähettämässä sopimuksessa ei mainita asiasta mitään puoleen taikka toiseen, joten oletan että ei.

  Tämäkin asia pälkähti jostain päähän maatessani hereillä kello kolmelta yöllä, ja päässä pyöri ajatuksia siitä mikä kaikki voi elämässä vielä joskus mennä pieleen.

  Foorumilta löysin vuosia vanhan aloituksen, jossa joku toinen aloittelija oli hämmästynyt kun kulut oli vähennetty häneltä, ja käteen jäävä summa jäi hyvin pieneksi verrattuna tarjoukseen – mutta olipa se tarjouskin sitä luokkaa että ei semmoisia summia puusta maksella.

 • A.Jalkanen

  Olet ymmärtänyt oikein: pystykaupassa saat rahat puista ja korjuun maksaa ostaja. Hankintakauppa eroaa tästä: siinä myyjä saa kantohinnan lisäksi hankintalisän josta myyjä maksaa korjuun kulut.

  Metsänhoitoyhdistyksen kautta voidaan tehdä kumpaa tahansa. Jos puut korjaa mhy:n korjuupalvelu kauppa on verotuksellisesti hankintakauppa. Siinä kannattaa sopia säännöt selviksi (kirjallisesti): mitä kuuluu myyjän ja mitä puun välittäjän maksettavaksi. Esimerkiksi jos metsätielle tarvitaan mursketta jotta ajo sujuu, pystykaupassa sen hoitaa yleensä ostaja.

  Apropoo

  Nonnih, kiitos. Kaupat ollaan tekemässä suoraan myyjän kanssa. Vaikka aloittelijana en esim. tunne ja osaa vielä noita katkontahommia niin hyvin, että pystyisin välttämättä erottamaan suoraan saamistani tarjouksista mikä on paras, niin tällä kertaa ei ollut niin väliä kun kyse on ensiharvennuksista, josta tukkia tulee olematon määrä. Murskeen ajot ja muut sovittu myös joustavasti ja sujuvasti. Ei tässä taida olla menossa mitään pieleen! ?

  Rukopiikki

  Hyvän leimikon myyjä maksaa huonon leimikon korjuukustannukset.

  mehtäukko

  Niin maksaakin omien puittensa kaupoissa jossa on ”hyviä” ja huonoja kuvioita.

  Ei ole erillistä hankintalisää. On vain hankintahinta joka voi olla lisältään miinus- merkkinen.

  Puuki

  Kuitu-ja energiapuulla on hankintalisä olemassa.

  Myhistyksen masinoimat kaupat ei ole verottajan silmissä hankintakauppaa.

  mehtäukko

  AJ on oikeassa, korjuupalvelu on hankintaa ja myyjä lähtökohtaisesti  maksaa mahdolliset lisäviulut. Siinä puulla on yksi hinta, lisät ovat pötyä.

  A.Jalkanen

  Puuki tarkoittanee oman työn osittaista verottomuutta hankintakaupassa. Veroilmoituksen tätä ei tietenkään laiteta, ellei itse tehnyt työtä. Kauppa mhy:n korjuupalvelun kanssa ilmoitettiin ainakin ennen niin, että vaikka myyjä sai tililleen kantohinnan puistaan, niin silti verotukseen piti ilmoittaa hankintahinta ja korjuun kulut. Ehkä tämä selventää tilannetta. Tai sitten ei.

  Tolopainen

  Menkiköhän noin, ainakin meillä päin joutui maksamaan korjuukulut itse ja myhistys vain teki yhteismyyntisopimuksen ostavan yhtiön kanssa. Kauppahinta oli hankintahinta ja mittana tehdasmitta.

  A.Jalkanen

  Voi olla että menee nykyään noin kuin Tolopainen kuvasi.

  metsä-masa

  Apropoo, Ptstykupassa tosiaan ei vähennetä kauppakirjan yksikköhinnoista ei tehdä muita vähennyksiä kuin veronpidätys ja lisätään alv, jos myyjä on alvin alainen.

  Mhy:n kanssa tehty hankinta kauppa toteutuu meilläkin A.Jalkasen kertoman  mukaan, eli korjuukustannus vähennetään, leimikkokohtaisen maaston ja järeyden mukaan.

  Suomen metsät kuntoon käyttää myös samaa periaatetta hankintakaupoissan, (avoinkauppa) Näissä molemmissa on myyjän hyvä huomata, ettei korjuukustannuksia eina tiedä ennakkoon,  kun vasta hakkuun jälkeen !

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)