Keskustelut Metsänhoito Kuka maksaa??

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Kuka maksaa??

  Kuka maksaa Pieliseen uponneiden  kolmen metsäkoneen nostokustannukset jos metsänomistajan varat ei riitä?
  <h1 class=”article-title-40 mx-16 mb-8 last:mb-0 article–m-headline”>”Metsäkoneet upposivat Pieliseen 15 metrin syvyyteen”</h1>
  Hesarin juttu

 • Ola_Pallonivel

  Miksi ihmeessä metsänomistaja maksaisi yhtään mitään?

  Ensin katsotaan sopimukset kuljetusyrittäjän kanssa. Sitten vakuutukset, jos koneet on vakuutettu. Sieltä se maksajan rooli rupeaa löytymään.

  Apli

  Luulisi olevan noin tuon luokan koneilla hyvä vakuutus..

  Rane

  Vakuutus ei todennäköisesti korvaa tämmöistä vesistöön uppoamista.Esim. Ranella traktorin kasko periaatteessa korvaa jään läpi humsahtamiset mutta sen pitää tapahtua virallisella jäätiellä.Ehkä jollakin vakuutusyhtiöllä on paremmat ehdot?

  ate

  Koneet ja kuljetuskaluston omistaa sama yritys. Mistään tilapäisvirityslautasta ei ole ollut kysymys, sillä ko. yhtiö on iso toimija niin kuivan maan, kuin saarisavotoiden suhteen. Joten luulisi vakuutustenkin olevan kunnossa. Maksaako ”artisti” vai vakuutusyhtiö selvinnee sitten, kun onnettomuuden syy on selvillä.

  Tolopainen

  Mitä sen väliä kuka maksaa. Koneet on sataman lähellä ja ne voidaan vetää vinssillä pohjaa pitkin rantaan. Ei maksa kovin paljon.

  marttitapio

  Yrittäjä ilmeisesti tekee näitä saarisavotoita läpi kesäkauden, olettamus. Niin silloin proomua käytetään myös puiden kuljetukseen. Se on mielestäni myös katsastettava ja niin ollen myös vakuutuskelpoinen. Toki omavastuut ovat enemmän kuin meidän kotivakuutuksissa. Edelleen olettamuspohjalta.

  Jäätietkin täytyy tehdä tietyin kriteedein. Jäädytyspöytäkirja vaaditaan. Katselmuksessa teettäjän edustaja useamman miehen (usein) voimin. Eli pienemmät ja isommat kaluunat. Yrittäjän edustaja ja tietysti jäätien tekijä. Vaatimukset ovat aika kovat ja hyväksytylle jäätielle saa myös toiminnalle vakuutuksen.

  Samoin olettaisin tuossa Pielisen lautassa vakuutuksien olleen kunnossa. Kyllä siitä joku lehti meitä valustanee.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)