Keskustelut Metsänomistus Kuka puolustaa ja mistä hinnasta?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)
  • Kuka puolustaa ja mistä hinnasta?

    ”Meto tulee jatkossa puolustamaan jäseniään aiempaa voimakkaammin nykyisessä metsäkeskustelussa, jossa maalitetaan ja syytellään metsäasiantuntijoita”, Mäcklin lupasi.

    Tämä Meton linjauksesta jäseniään kohtaan suunnatusta loanheitosta. Tällä palstalla on aika ajoin kyselty myös metsänomistajien puolustajista.Mehän työllistämme pitkälti Metolaiset…

  • mehtäukko

    Eipä näy olevan huolta huomisesta mo rintamalla?! Onko se ruususen unta vai passiivisuus koko asiaan kun hampaat puuttuu..?

    Metsäkupsa

    Metsäkeskustelu on niin vinoutunutta mielestäni, että ei paljon huvita.

    Rane

    Miten Meto on puolustanut/tulee puolustamaan jäseniään?Muutama esimerkki malliksi meille?

    Petkeles

    Toivoisi että MT ei yrittäisi puolustaa mitään tai ketään, vaikutus on sama kuin italialaisten avussa saksalaisille viime maailmansodassa.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1582149

    Rane

    Petkeleen uutisen mukaan ympäristötutkijat myöntävän ”HCV-karttojen” olevan epätarkkoja ja virheellisiä.MT siis oikealla asialla vaikka ko.tutkijat yrittivät aluksi mitätöidä kritiikin kokonaan.

    Ymmärrän ympäristöjärjestöjen harmituksen mutta toisaalta se on teille ihan oikein.

    Rane

    Itse aiheesta että yritin kuukletella Meton julkisia kannanottoja tai kritiikkejä.Löytyi yksi vuodelta 2017.Ehkä aihetta otteen terävöittämiseen on.

    Metsäasiantuntijat kritisoivat Stora Ensoa: ”Isku vasten kasvoja” – Metsä – Maaseudun Tulevaisuus

    Petkeles

    Luetunymmärtämisen riemuvoitto apinavideomieheltä ? Miten ”myöntävät kritiikin osittain oikeaksi” taipuu muotoon ”myöntävävät HCV-karttojen olevan epätarkkoja ja virheellisiä”?

    A.Jalkanen

    Mainostamassani Metsätieteen Aikakauskirjan numerossa (linkki) on Tieteen tori -osiossa Kankaan ja Mehtätalon laatima monimuotoisuuskarttojen kritiikki ja karttojen laatijoiden vastine. Nämä ovat kuivaa akateemista väittelyä eivätkä sellaisenaan kovin kiinnostavia muille kuin metsänmittaajille.

    Sen sijaan se on kiinnostavaa, miten puun ostajat ovat valmiita lopettamaan ostot HCV-alueilta. Toinen kiinnostava asia on se, että tuo menettely lopettaa lahopuun lisäämisen ja muun luonnon vapaaehtoisen vaalimisen yksityismailla melko tehokkaasti. Mitään ylimääräistä yli lakien menevää tai metsäsertifiointien vaatimustason yli menevää ei tehdä. Siinä on kaksi isoa ongelmaa.

    http://metsatieteenaikakauskirja.fi/issue/volume/2021

    Teufelin Zumi

    Mitä metolaiset ovat tehneet että niitä pitää puolustaa? Joka paikassa liikaa asiantuntijoita jotka eivät tuo mitään lisäarvoa puun hintaan. Liikaa tukien varassa loisivia tutkijoita joiden tutkimusten tarkoitus on vain perustella tutkimisen olemassa olo.

    A.Jalkanen

    Zumille: kyllä metsässä pitää jonkun käydä (omistajan tai metsäasiantuntijan) katsomassa mitä siellä on ja mitä metsälle pitää tehdä. Kaikkia asioita ei vielä näe skannaamalla metsä tietokoneelle.

    Tutkijoiden aikaansaannoksista voi lukea vaikka siitä Metsätieteen Aikakauskirjasta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)