Keskustelut Tekniikka Kulmavaihde halki

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Kulmavaihde halki

  Miten voi kulmavaihteen materiaali raivaussahassa olla niin huonoa, että alkaa halkeamaan. Aikaisemmin olen virittänyt kulmavaihteen ympärille klemmarin puristamaan vaihdetta tiukemmin runkoputken ympärille. Nyt viime aikoina kulmavaihde on alkanut pyörimään putken ympärillä ja myös nuo halkeamat ovat syntyneet. Taitaa olla entinen kulmavaihde. Mistä saa uusia edullisesti? Saha on Jonsered RS44.

 • Korpituvan Taneli

  Metallivaluilla on tuollainen paha tapa, että ne ovat vähän hauraita kestämään esim. tuollaisen lisäklemmari aiheuttamaa vääntöä. Nimimerkillä itsekkin klemmarilla kulmavaihteen kuoren rikkonut.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tee Ström

  Minkähän takia tuollaisia ”klemmari” -virityksiä täytyy viritellä ? Ainakin Huskun raivureissa meikäläisellä ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa kulmavaihteen paikalla pysymisessä.Senkin homman kannattaa tehdä huolella eikä ala rasvaisen kulmaputken päälle sitä kiristelemään. En tiedä jonseredin takuista, mutta Husqvarnan ammattiraivureissa on kahden vuoden takuu. Kannattaisi ehkä kysäistä huoltomieheltäkin jotain ennenkuin alkaa tuollaisia virityksiä tekemään.

  raivaussahaaja

  Kulmavaihteessa oli pientä halkeamaa jo silloin, kun klemmarin siihen viritin joku vuosi sitten. Ei siis ilmeisesti auttanut asiaa vaan pahensi.

  Saha on ehkä kymmenen vuotta vanha ja eikä kyllä ole muutenkaan ollut minun mieleeni. Ihmeellistä räminää pitinyt uudesta asti, kun rasittaa moottoria. Ei ole selvinnyt mikä sen räminän aiheuttaa vaikka käytin sahaa huollossa sen takia uutena. Eihän sitä uutta kulmavaihdetta kannata hankkia enää, mutta jostain käytetyn löytää halvalla niin vois kokeilla. Ilmeisesti Huskun 245RX on ihan sama saha??

  No Stihli 450 ei rämise eikä kulmavaihde pyöri putken ympärillä, ja siksi tuo Jonsered onkin jäänyt kakkossahaksi ja mm. ruohoraivuriksi.

  raivaussahaaja

  Pitäis saada uusi tai ehjä käytetty kulmavaihde Jonsered RS44 raivaussahaan. Käsittääkseni myös Huskilla ja Partnerilla on vastaavat sahat, mitkä mallit? Onko tiedossa hyviä varaosakauppoja?

  raivaussahaaja

  Kokeilin vaihtaa kulmavaihteen vanhasta Husku 244 rx:stä, mutta ei sopinut RS44:n putkeen. Putkienn halkaisijoissa noin 1 mm ero. Ei kyllä ole muutenkaan samannäköisiä ulkonäöltään/-muodoltaan.

  Pitää kysellä tosiaan paikallisista huoltoliikkeistä, josko niillä olisi sopivia kulmavaihteita.

  e-h

  No niin,rauha metässä ja sahojen kanssa,kaikki sahat ovat puutteistaan huolimatta hyviä.

  Leevi Sytky

  Tuo Jonsse 44 on tosiaan ihme rämisijä. Mutta toimintavarma saha se on. Alle neljä senttistä vesakkoa pyyhkii kevyesti, mutta isompaan ei tehot riitä alakuunkaan.

  e-h

  Leeville omiaan tuommonen rääpäsy vehe,ei oo tottuna semmoseen millä tulloo jäläkee.

  Leevi Sytky

  Eipä ole tällä hetkellä isomman raivaussahan tarvetta. Tai olisi, mutta niin pieniä aloja, että sahailen moottorsahalla ne.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)