Keskustelut Metsänomistus Kunnat kartoittavat rakennuskantaansa

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)
 • Kunnat kartoittavat rakennuskantaansa

  Meidän kunnassa kiinteistöjen kartoitustyöhön on kulutettu jo lähes 300 000 euroa, mutta homma on edelleen vasta alkutekijöissään. Siinä vaiheessa, kun kunnan pestaamat mittaajat häärivät mm. mökin pihassa olevan lautataapelin kimpussa, alkoivat kiinteistöjen omistajien hälytyskellot soida. Koko homma lyötiin seis, ja nyt työtä jatkaa ulkopuolinen taho.

   

  Vaikka suurin osa rakennusten rekisteröinnin puutteista on pieniä, on joukossa ollut suurempiakin virheitä, muun muassa kokonaan verottajan tiedoista puuttunut Lahdessa kokonainen kerrostalo. Lahdessa kartoitustyön on tarkoitus jatkua kerrostalojen jälkeen teollisuuskiinteistöihin. Kartoitus aloitettiin suurista kiinteistöistä, koska niistä arvioidaan saatavan suurempi verohyöty.

  Suomessa on totuttu luottamaan viranomaistoiminnan ja -rekistereiden paikkansapitävyyteen. Siihen nähden voisi pitää huolestuttavana sitä, kuinka paljon puutteita kiinteistötiedoissa on ollut. Verovelvollisen vastuuta tarkastaa ja korjata omat verotietonsa ei tietenkään voi ohittaa.

  Kiinteistökartoitusinnossaan kuntien on syytä muistaa myös järki. Jokaisen roskiskatoksen mittoja ei ehkä ole tarvetta syynätä, koska saatava verohyöty ei korvaa vaivaa. Tätä painotetaan myös Verohallinnossa. Samoin Verohallinnossa toivotaan kuntien olevan erityisen huolellisia kartoitustyössään. Jos puutteita havaitaan ja niistä ilmoitetaan, on mittausten syytä olla oikein.

  ESS

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos kurjistumiskehitys on Helsingissä käynnissä, asuntojen hinnoissa se ei ainakaan vielä näy.

  Visakallo Visakallo

  Ei vielä, mutta kohta näkyy. Uusien asuntojen erittäin suuret yhtiölainat ovat sellainen järjestelmään sisään rakennettu ydinpommi, että sen teho voi ylittää jopa 90-luvun laman vaikutuksen asuntohintoihin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Näin! Tuotot sijoittajille ovat houkuttelevat mutta riskitkin aika isot.

  sikari

  Asumistukijärjestelmään puuttuminen saisi tämän ydinpommin laukeamaan. Siksi sille ei uskalleta tehdä mitään vaikka tarvetta olisi.

  Metsuri motokuski

  Samaa mieltä sikarin kanssa. Yksi toinen hupaisa piirre on täällä nämä tuetut linja-autoliput. Aikuisen kuukausilippu maksaa 53€ ja koululaisten lippu 120€. Tästä kela maksaa liikennöitsijälle tuke niin että lopullinen koululaisen lippu on 44€.  Tämäkin on kuulemma vain liikennöitsijän omassa päätösvallassa ja yhteiskunta maksaa.

  Visakallo Visakallo

  Eduskuntatalon voi nyt hyvin laittaa myyntiin, ja siirtää kansanedustajat koronan varjolla pysyvästi kotiin etätöihin. Koska Suomi on maailmalla mainostanut itseään  kehittyneenä digi-yhteiskuntana, ratkaisu olisi siinäkin mielessä hyvin linjakas. Henkilökohtaisia avustajiakaan ei tarvittaisi, koska kansanedustajat olisivat jatkuvasti äänestäjiensä keskuudessa. Tällä tavalla demokratia tulisi takaisin demokratiaan.

  Rane

  ”Eduskuntatalon voi nyt hyvin laittaa myyntiin”

  Mitä Visa tekisit juuri kunnostetulla eduskuntatalolla?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Rikkaampien vanhusten hoitokoti?

  Rane

  OK

  Visakallo Visakallo

  Ennen sanottiin, että Suomen eduskunta on maailman suurin teatteri, – kuiskaajakin on Moskovassa asti!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)