Keskustelut Metsänomistus Kunnat kartoittavat rakennuskantaansa

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)
 • Kunnat kartoittavat rakennuskantaansa

  Meidän kunnassa kiinteistöjen kartoitustyöhön on kulutettu jo lähes 300 000 euroa, mutta homma on edelleen vasta alkutekijöissään. Siinä vaiheessa, kun kunnan pestaamat mittaajat häärivät mm. mökin pihassa olevan lautataapelin kimpussa, alkoivat kiinteistöjen omistajien hälytyskellot soida. Koko homma lyötiin seis, ja nyt työtä jatkaa ulkopuolinen taho.

   

  Vaikka suurin osa rakennusten rekisteröinnin puutteista on pieniä, on joukossa ollut suurempiakin virheitä, muun muassa kokonaan verottajan tiedoista puuttunut Lahdessa kokonainen kerrostalo. Lahdessa kartoitustyön on tarkoitus jatkua kerrostalojen jälkeen teollisuuskiinteistöihin. Kartoitus aloitettiin suurista kiinteistöistä, koska niistä arvioidaan saatavan suurempi verohyöty.

  Suomessa on totuttu luottamaan viranomaistoiminnan ja -rekistereiden paikkansapitävyyteen. Siihen nähden voisi pitää huolestuttavana sitä, kuinka paljon puutteita kiinteistötiedoissa on ollut. Verovelvollisen vastuuta tarkastaa ja korjata omat verotietonsa ei tietenkään voi ohittaa.

  Kiinteistökartoitusinnossaan kuntien on syytä muistaa myös järki. Jokaisen roskiskatoksen mittoja ei ehkä ole tarvetta syynätä, koska saatava verohyöty ei korvaa vaivaa. Tätä painotetaan myös Verohallinnossa. Samoin Verohallinnossa toivotaan kuntien olevan erityisen huolellisia kartoitustyössään. Jos puutteita havaitaan ja niistä ilmoitetaan, on mittausten syytä olla oikein.

  ESS

 • Metsuri motokuski

  Aika moni meistä kuitenkin käy äänestämässä. Jotkun vielä äänestävät samoja edustajia vuodesta toiseen. Onko oikein varaa arvostella.

  Visakallo Visakallo

  Kysymys ei ollut eduskunnan arvostelusta, vaan siitä, että voisiko myös eduskunnan työskentelyn  hajauttaa nykytekniikalla sinne, mistä kansanedustajat on valittu? Yrityksissä ja pankeissa alettiin 90-luvun laman seurauksena luopua suurista koulutuskeskuksista ja myöhemmin myös konttoreista ja toimistoista. Eri virastojenkin asiakaspalveluista on jo hyvin pitkälle luovuttu. Voitaisiinko eduskunnan toiminta nykyaikaistaa, vai pitääkö rakennus ja kansanedustajat sen sisällä säilyttää jonkinlaisena historiallisena muistomerkkinä?

  sikari

  Lasikoppi sen kaupungin torille josta on valittu. Hyvät etäyhteydet toisiinsa ja kansalaiset voisi täydä purkamassa huolia milloin vai ja seurata ikkunasta, että yhteisiä asioita hoidetaan todella.

  Rane

  ”…seurata ikkunasta,että yhteisiä asioita hoidetaan todella.”

  Yle ja iltalehdet käy ikkunasta jossa vihreät ministerit vuoronperään käy kertoilemassa miten he ovat sopineet asiat hallituksen puolesta.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1016279

  Visakallo Visakallo

  Talouden koko ajan kovenevat realiteetit johtavat hallituksen vastuupuolueet keskustan, demarit ja ruotsalaiset niin tiiviiseen yhteistyöhön, ja vihreille ja vasemmistoliitolle annetaan ymmärtää, että olette mukana tai itkette ja olette mukana. Heille se on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin uusi hallituspohja jossa heitä ei enää ole mukana.

  Tolopainen

  Vihreät pitäisi potkaista pellolle hallituksesta. Siellä ei tarvita täysin epärelistisia näkemyksiä Suomen ilmastopäästöista, Mikkosen mukaan turve aiheuttaa hirveän suuret päästöt ja haluaisi nostaa haittaveroja.  Kaikki on suhteellista, menis Kiinaan tutkimaan, mitä hirveän isot päästöt tarkoittaa. Vihreillä on kova tarve näyttää kannattajilleen, että he ovat hallituksessa ajamassa omaa politiikkaansa.

  Puuki

  Puoli vuotta sitten tein Metso-kohde hakemuksen Elykeskukselle. Pari vk sitten soitti virkailija ja sovittiin yhteisymmärryksessä, että ei tule Metsokohdetta alueesta (hakkuusopimuskin oli jo tehty).  Antoi ymmärtää miten hyvin on nyt asiat kun vihreät on hallituksessa ja rahaa suojeluun on saatu 100 milj. euroa . Itse kerroin hänelle , että nykyään mo:t yleensä  huolehtii talousmetsienkin monimuotoisuus asioista paremmin kuin joskus ennen.

  Eihän siinä mittään kun on kerran sovittu, että metsiä suojellaan reilummin mutta pitää sitä valtion talouden rahoituspuoltakin ja m-talouden toimintaa ajatella myös, varsinkin nyt laskusuhdanteen (tai tulevan laman) aikaan.  Verotulot vähenee entisestään jos aletaan suosimaan vain ”pehmeitä menetelmiä” metsänhoidossa ja muutenkin estetään esim. turpeen käyttö.  Jk:kaan ei ole mikään uusi toimiva ihmemenetelmä metsätalouden pelastamiseksi ”tehometsätalouden” kynsistä.

   

  r.ritva r.ritva

  Meillä kerrottiin,että kunta aloittaa keskustasta näiden kiinteistöjen kontrollin ensin ja myöhemmin haja-alueilla.

  Muutamia vuosia sitten pihalle pongasi oranssipusakkaiset keppinsä kanssa.Ei kysytty vaan rupesivat mittailemaan.Kaveri vei keppiä saunan terassin sisänurkkaan .Sinne..tänne..Ihmeissäni mikä on menossa.Jossain oli ilmoiteltu et kaikki mitataan ja polttopuukatoskin.Joka lavojen päällä.Kaikki ei ole ulkovc. olisi ne varmaan reiän ympäryksenkin mitanneet.

  Ja nyt uusi rumba.Sivukylillä tuo on järjetöntä.Asuin jos jotai rakennetaan lisää niin luvat ovat mittauttajien tiedossa.Ettei vain olisi sentti liian iso tuntuu olevan menetelmä.Mites se entinen jalasmökki pelasi.Kiinteistöverosta ei pääse todellakaan ellet raunioiksi sitä saa.Oiskohan tässä maassa tähdellisempääkin verotettavaa.

  Koivunkaataja2

  Neljästä rakennuksesta tuli meille selvityspyyntö.

  Kaikissa väåhintään 30% avointa seinää,joten Rakennelmia.

  Asia sillä selvä:

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)