Keskustelut Metsänhoito Kuusen kasvattaja

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Kuusen kasvattaja

  Merkitty: 

  90 cm tänäkin vuonna lisää pituutta, tehnöö kiihtyvästi siis yli 9 metriä uutta kuusta kymmessä vuodessa,ankara hoiva, hoito ja lannoitus.

 • Pekka Porrassalmi

  20…25 vuotta ja yli 150 dm3 kuitua jos hinta olisi vielä 2000 luvun tasoa, silloin 150 mk/ m3 ( 25,60€). Nykyrahassa  38€/ m3 (rahanarvonnousu 49%). Saisi kolme satoa tukkipuun kierto aikana yli 300m3/ha kerta. Saisi siinä metsänomistaja pari tiliä ja kolmas jäisi perikunnalle.

  Jätkä

  Niin listisit viljelykuusikon, josta ei tulisi muuta kuin kuitua? Älä käytä hintana 38 €: a` koska suurin osa tuosta hinnasta menee työpalkkoihin. Vaikka tekisi itse, niin työpalkka on työpalkkaa, josta verottajakin on kiinnostunut (hankintatyön arvo) .

  Viljelty kuusikko on kantohinnaltaan tuon kokoisena melko tarkkaan viljelykustannusten arvoinen, että en näkisi tuossa vaihtoehdossa muuta kuin työn iloa!

  Pekka Porrassalmi

  Hei Jätkä. Kirjoitukseni ydin oli jos kuitupuusta maksettaisiin sama hinta kuin vuonna 2000 joka korjattaisiin rahanarvonnousulla. Tällöin kantohinta kuuluisi olla 38€ luokkaa ollakseen vuosituhannen tasoa.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)