Keskustelut Metsänhoito Kuusen pystykarsinta

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Tuossa ei sanottu mitä huonekaluja kuusella viilutetaan. Paljon erilaisten viilujen kanssa touhunneena kuulin kuusiviilusta huonekaluissa nyt eka kertaa. Perstuntuma sanoo, että ihan marginaalista kuusiviilun käyttö huonekaluissa. Mäntyviilua oon kyllä käyttäny kalusteissa.

  Panu Panu

  Kuusen pystykarsinta on käsittääkseni yleisempää keski-euroopassa ja ehkä siellä on keksitty oksattomalle kuuselle käyttöäkin. Suomessa ei taida olla oksattomasta kuusesta juuri tarjontaakaan. Jos tarjontaa olisi, niin ehkä joku alkaisi sitä myös hyödyntämään.

  Soitinrakennuksessa käytetään kuusta ja joku suomalainen rakentaja kertoi Metsälehdessä käyttävänsä saksalaista kuusta, koska Suomesta ei saa hänen haluamaansa laatua.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Joo eikös ne stradivariukset ole sen takia niin hyviä kun 1500 luvulla vai millon ne onkaan tehty ni Saksassa on ollu poikkeuksellisen kylmät ajat ja siihen kuuseen on tullu tiukat syyt.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Jos kärsii työnpuutteesta ,silloin voi mielestäni kuusiakin karsia,muutoin taitaa olla yhtä tyhjän päiväistä hommaa.

  pvma

  Kysymys kuuluu: mihin vuodenaikaan ja millaisissa sääolosuhteissa kuusta uskaltaa karsia? Millä välineillä: saha vaiko oksasakset. Ei siksi että olisi aikaa, sitä ei ole. Kunhan kiinnostaa.

  Panu Panu

  Ajankohta ja välineet ovat pitkälti samat kuin männyllä eli kevättalvella ja sahalla voi karsia.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)