Keskustelut Metsänomistus Kuusenkävyt

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Kuusenkävyt

  Poikkeuksellisen paljon tulee kuusiin käpyjä tänävuonna ainakin täällä Uudellamaalla, ensikeväänä tullee runsas siemensato. Punaisia pikkukäpyjä on todella paljon.
  Todennäköisesti tuholaisia ei paljon ole muutaman käpyjen katovuoden jälkeen.Kasvu varmaan kärsiin jonkinverran, mutta tuleepahan ilmaista siementä runsaasti.
  Miltäs näytää muualla päin Suomea?

 • jees h-valta

  Kuusifanaatikkojen kohtalonhetkethän ovat tänä keväänä käsissä.
  Jos ei tule siementä ei saada taimiakaan. Ainakaan kotimaan.

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  Gla

  Miltä Jees pohdintasi mielestäsi vaikuttaa näin 10 vuoden jälkeen katsottuna?

  Vaikka pyrin valitsemaan muun puulajin kuin kuusen, kuustakin on tullut jonkin verran istutettua.

  jees h-valta

  Kai niitä siemeniä sitten tuli tai eipä minua kiinnosta koska en tarvitse edelleenkään kuusen taimia. Nytkin perkaan kuusikkoa jossa väri on kuin eilen kuollutta. Vaikea valita kun ei oikein mitään voisi jättää.Kun sanoin ostolle että koitan hankintana tuota kuviota hiukan parannella. Katseli kotvan ja sanoi päätään puristellen että koita nyt jotain saada jäämään. Jotain on nyt sitten kuolinkamppailun ja kevään onnistumisen summaa. Joko jää se mitä jätin tai nekin vielä kuivuu pystyyn. Hyvää kuusikkoa ei saanut tekemälläkään. Onneksi on kapea pieni kuvio ja hieskoivu paikkaa aukkoisuutta aikanaan. Jos hirvet suo.

  Tomperi

  Onko ne ilmaisia siemeniä jos metsänomistaja joutuu niistä kumminkin pakkomaksamaan?  Eikö se lisää raivauskustannuksia kun istutusaloille pukkaa kuusen tureikkoja puhumattakaan mäntyisille harvennushakkuu aloille?

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)