Keskustelut Metsänomistus Kuusia kaatuu luvatta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 78)
 • Kuusia kaatuu luvatta

  Merkitty: 

  Tervehdys ! Voisitteko neuvoa mua, miten pitäisi toimia ? Naapuritontilla on tehty metsätöitä , kaadettu puita ja myös mun tontilta. Määrällisesti ei ole, kun 9 kpl kuusia ( n. 15 – 17 m korkeita ja kannot halk. 23 – 44 cm väliltä) mutta kukaan ei tullut sanomaan niiden kaadoista mitään, eli onko se niinkun varkaus vai ? Ovat pellon laidassa, joten ihmettelin, että miksi yleensä tulivat mun puolelle, kun ei pellolla puut kasva mutta eivät vissiin ole karttoja liiemmin kattellu…? No, menin sanomaan luvattomasta puunkaadosta työmiehelle, joka oli urakoitsija siinä puuhommassa ja hän antoi mulle puhelinnumeron mihin soitan, sille tyypille, joka on nauhotuksen puihini laittanut. Seuraavana päivänä tästä saapui joku mies pihalleni ja menimme katsomaan, mitä vahinkoa on tapahtunut. Tämä mies ilmoitti, että on kaadettu 0.5 m3 kuusitukkia ja 0.5 m3 kuusikuitua, joka mielestäni tuntui kovin vähäiseltä. Yhtenä päivänä sitten soitin tuolle ”nauhottajalle”, jonka puh.nron sain ja hän myönsi virheen tapahtuneen ja lupasi korvata puut. Kysyi, mitä vaatimuksia minulla on, johon vastasin, että lähdetään vaikka siitä, että 100 € / puu. Hän naurahti ja vastasi, että ei teidän puut edes yhteensä ole satasen arvoisia mutta maksamme 100€ ja sen kaksi kertaa eli 200 €. Sanoin hälle, että nyt ollaan niin kaukana toisistamme, että puhelua on varmasti turha jatkaa ja että miten jatketaan tästä ? Hän ilmoitti, että on tulossa joku päivä paikkakunnalleni ja käy katsomassa puuni ja soittaa minulle sitten. Sanoin , että jos soittaisit ENNEN kuin astelet tontilleni ja minä tulen sinun kanssasi katselemaan niitä puita. Vaikeasti hän suostui tuohon pyyntööni. Joten, tässä pisteessä ollaan ja odottelen tuota miestä. Mutta mihinkään 200 € en kyllä aio suostua, vai mitä mieltä te muut olette ?

 • mehtäukko

  Virhe ja vahinko. En lähtisi liiaksi retteloimaan. Kohtuus kaikessa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Edellinen kommenti vastaa omaa näkemystäni.Jos oikein ymmärsin,niin puut olivat pellonvieruspuita,ei pihapuitasi,jolloin  ei korvauskaan kolmasosaa pyytämästäsi  taida ylittää.

  Raivaaja

  Minun metsässä oli kesällä aukkohakkuu ja motomies kaatoi vahingossa jotsin 15 runkoa naapurin puolelta.  Naapurin puoli aikoinaan aukkohakattua metsää johon jäänyt rajan pintaan yksittäisiä isompia puita. Naapurille laskettiin noiden runkojen tilavuudeksi koko aukkohakkuun keskimääräisen runkotilavuuden mukaan saatu kiintomäärä. Hänen puolelta kaadetut puut selvästi pienempiä joten tilavuus laskettiin selvästi todellista suuremmaksi.Jonka mukaan sitten se korvaussumma. Kaikki sujui hyvin leppoisasti. Ei tarvinnut kenenkään riidellä.

  pikkutukki

  Kossupullo naamaan ennen tapaamista ja turpiin vaan ,,,

  Tolopainen

  Korvaus on neuvottelukysymys ja kaataja on tuossa aika heikoilla, puiden hinta kertaa kolme ja korvaushan on veroton, lisäksi voi vaatia uudet taimet tilalle. Sanotaan jotta tuo on sellainen 500€ tai raastupa, voi valita.

  Jätkä

  Kuusten pituudet 15 -17 metriä! Ei tukkipölkkyäkään tule niistä. Pikkutukkia saattaa tulla.

  Sanotaan pikkutukkia motti, kuitua toinen motti x2 . Kyllä ne satasella on maksettu hyvinkin, kun kuitupuun kantohinta on 20 € ja pikkutukin 27 € / kuutio.

  Tunnearvo on tietenkin valtava, mutta pellonreunapuista ei yleensä ole muuta kuin harmia.

  Tolopainen

  Niin sehän on täysin omistajan asia miten hinnoittelee puut. Jos Helsingin kaupungin  metsästä varastaa joulukuusen hinta on 100€ metri. Eihän tuollainen kuusi ole edes kympin arvoinen. Tämä lienee kuitenkin vahinko.

  oksapuu

  Hakkuut lipsahtaa aina välillä rajalinjan väärälle puolelle…

  Vahinko tapauksessa korvataan puuston arvo. Jos taas on tahallaan hakattu naapurin puolelta niin tupla hinta puulle…

  Jos tuo tosiaankin on tapahtunut kaavoitetulla tonttialueella niin homma menee kimurantiksi.

  Metsuri motokuski

  Oikeus on vastaavia riitatapauksia käsitellyt paljon. Yleensä korvaussumma on ollut puiden todellinen arvo. Oikeus ymmärtää hyvin sen että vahinko on tapahtunut eikä tuottamuksen aste ei ole suuri. Joten vahingolla ei voi ratsastaa korvauksia. Suosittelen sopuratkaisua.

  jees h-valta

  Kyllä olisin tarjotulla hinnalla asian sopinut. (vaikuttaisi olevan Visakallon kasvattamia kuusia joissa mittaa on vain maanrajassa). Mutta juuri ja juuri yhden tukin ja loput kuitua kuusia, siis isoimmat niistä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 78)