Keskustelut Metsänomistus Kuusia kaatuu luvatta

Esillä 8 vastausta, 71 - 78 (kaikkiaan 78)
 • Kuusia kaatuu luvatta

  Merkitty: 

  Tervehdys ! Voisitteko neuvoa mua, miten pitäisi toimia ? Naapuritontilla on tehty metsätöitä , kaadettu puita ja myös mun tontilta. Määrällisesti ei ole, kun 9 kpl kuusia ( n. 15 – 17 m korkeita ja kannot halk. 23 – 44 cm väliltä) mutta kukaan ei tullut sanomaan niiden kaadoista mitään, eli onko se niinkun varkaus vai ? Ovat pellon laidassa, joten ihmettelin, että miksi yleensä tulivat mun puolelle, kun ei pellolla puut kasva mutta eivät vissiin ole karttoja liiemmin kattellu…? No, menin sanomaan luvattomasta puunkaadosta työmiehelle, joka oli urakoitsija siinä puuhommassa ja hän antoi mulle puhelinnumeron mihin soitan, sille tyypille, joka on nauhotuksen puihini laittanut. Seuraavana päivänä tästä saapui joku mies pihalleni ja menimme katsomaan, mitä vahinkoa on tapahtunut. Tämä mies ilmoitti, että on kaadettu 0.5 m3 kuusitukkia ja 0.5 m3 kuusikuitua, joka mielestäni tuntui kovin vähäiseltä. Yhtenä päivänä sitten soitin tuolle ”nauhottajalle”, jonka puh.nron sain ja hän myönsi virheen tapahtuneen ja lupasi korvata puut. Kysyi, mitä vaatimuksia minulla on, johon vastasin, että lähdetään vaikka siitä, että 100 € / puu. Hän naurahti ja vastasi, että ei teidän puut edes yhteensä ole satasen arvoisia mutta maksamme 100€ ja sen kaksi kertaa eli 200 €. Sanoin hälle, että nyt ollaan niin kaukana toisistamme, että puhelua on varmasti turha jatkaa ja että miten jatketaan tästä ? Hän ilmoitti, että on tulossa joku päivä paikkakunnalleni ja käy katsomassa puuni ja soittaa minulle sitten. Sanoin , että jos soittaisit ENNEN kuin astelet tontilleni ja minä tulen sinun kanssasi katselemaan niitä puita. Vaikeasti hän suostui tuohon pyyntööni. Joten, tässä pisteessä ollaan ja odottelen tuota miestä. Mutta mihinkään 200 € en kyllä aio suostua, vai mitä mieltä te muut olette ?

 • Planter Planter

  Sitä usein luullaan, että rajalinja kulkee pellon reunassa ojan kohdalla, mutta pyykit ja kartta kertovatkin muuta. Samoin oletetaan, että rajalinja noudattelee tielinjausta, mutta tien reunassa saattaa olla muutaman metrin siivu jonkun muun maata.

  Itse jouduin kerran puhaltamaan pelin  poikki, kun naapuri oli aloittamassa rakennusprojektia meidän puolelle. Parin metrin siivu olisi tullut puuliiteriä rajan yli meidän puolelle. Sanoin ei siitä meille ole mitään haittaa olisi, mutta kun omistajat vaihtuvat, voi tulla vaikeuksia.

  Jos riitaa olisi halunnut, niin olisi ollut hiljaa ja antanut rakentaa valmiiksi ja sitten ilmoittanut, että pura pois. Oli siitä kaatanut muutaman puunkin meidän puolelta, mutta annoin ne hänelle, kun ei niille ollut itselle tarvetta. Naapureiden kanssa kannattaa olla sovussa.

  pihkatappi pihkatappi

  Tien varressa tai järven rannassa pyykki ei ole välttämättä ihan justiinsa, voi olla vaikka 10m päässä oikeasta rajojen risteyksestä tai kulmasta rajalinjan suunnassa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Pyykki on periaatteessa aina justiinsa,mutta ns.siirtopyykki sijaisee kuten pihkatappi ilmeisesti edellä tarkoittaa asiakirjoissa mainitun mitan verran sivussa,taikka kahdesta siirtopyykistä tehdyssä kulmassa.Nämä väliin saattavat yllättää,jos asianomaisilla ei tietoa.Joskus esim. 2m pyykki sivussa,jos kiviriutan,tien,ojan ym. esteen takia pyykin sijoittaminen sivulle onnistuu paremmin tai käytännöllisempi ym.

  isotee

  Autohommissa turmeltiin kerran vahingossa tontin ja tien vieressä ollut iso koivu. Tarjosin edustamani yhtiön puolesta vahingonkorvausta 1000 mk. Omistaja itki että tunnearvo oli niin suuri että pitää saada ainakin 5000 mk. Jätin asian vakuutusyhtiön käsiteltäväksi, koska ko. summalla silloinen omavastuun raja ylittyi. Vakuutusyhtiön juristit tutkivat asian ja tekivät päätöksen: puun markkinahinta + uuden taimen istutuskulut, olisikohan ollut noin 300 mk siihen aikaan. Olisi kannattanut urakoitsijan tarjous ottaa vastaan. Alkuperäiseen viestiin liittyen: kannattaa ottaa se tarjottu 200 euroa.

  Puuki

  Tien varressa tai järven rannassa pyykki ei ole välttämättä ihan justiinsa, voi olla vaikka 10m päässä oikeasta rajojen risteyksestä tai kulmasta rajalinjan suunnassa.

  Tuollainen tapaus sattui joitakin vuosia sitten, että eräs mökkiläinen oli hokannut mökkirannan tuntumassa olleen rajapyykin olevan liian kaukana kartan mukaisesta paikasta. Rannassa oli puronsuu ja vuosikymmenten aikana rantapenkere oli varmaan muuttanut paikkaansakin.  Asukas päätteli, että aikonaan tontin rajojen merkkauksessa on tullut virhettä, ja sitten maanmittari vain paikalle.  Tilanne ei muuttunut muuten kuin kohtuu ison laskun verran. Jonkin ajan kuluttua ko. henkilö jatkoi hommaa ja kutsui taas maanmittarin ja rajanaapurit koolle. Nyt vuosikymmeniä kalliolla ollut toinen pyykki oli kaatunut ja pitäsi pitää rajankäynti, koska pyykistä ei löytynyt numerointiakaan.   No pyykki nostettiin pystyyn eikä taaskaan palstan koko muuttunut suuntaan tai toiseen.  Mitä tästä opimme ?   Ainakin sen että rahaa voi polttaa monella eri tavalla eikä rajankäynti ole välttämättä niistä viisaimpia eikä varsinkaan halvimpia vaihtoehtoja.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ainakin kannattaa tutkia kiinteistörekisterin kartat tarkkaan ennen insinöörin kutsumista paikalle. Niistä näkyy onko pyykki perustettu rajalinjalle vai onko sivussa siitä. Esimerkiksi rannoille tonttien pyykit asennetaan hieman ylemmäksi eikä ihan vesirajaan, jonne rajalinja ulottuu. Vaikeissa tapauksissa tarvitaan vanhoja karttoja, jotka löytyvät MML:n arkistoista, jos ovat hukassa.

  Metsuri motokuski

  Meillä sanoi maamittari että rannalla oleva rajapyykki on tontin raja pyykkien välinen alue. Välttämättä tontti ei ylety veteeb saakka siinä voi olla vesijättömaa joka kuuluu kalastuskunnalle. Mekin jouduttiin ostamaan viisi metriä vesijättöä kun pyykit eivät rantaan ylettyneet. Syy siihen oli mökkinaapuri joka hoksasi tilanteen ja meinas ostaa itselleen meidän mökin edestä olevan vesijätön. Onneksi meillä oli etuosto-oikeus ja homma meni naapurilta persiilleen.

  Visakallo Visakallo

  Onkos aloittajan asiassa tapahtunut mitään liikahdusta?

Esillä 8 vastausta, 71 - 78 (kaikkiaan 78)