Keskustelut Puukauppa Kuusikon avohakkuu ja oksamassat

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Kuusikon avohakkuu ja oksamassat

  Terve.
  Menneinä vuosina kun hakkuutähteistä ei maksettu, motokuski hakkasi oksat perässä tulevan ajokoneen ajourille. Näin syntyi jonkinmoinen kantava ajouran pohja. Nyt kun hakkuutähteistä saa edes joitain euroja, niin motokuskit hakkaavat oksat kasoihin.
  Meneen kesän olosuhteet olivat sellaiset kuin olivat.
  Nyt hakkuutähteet olivat kasoissa ja ajokone kulki näitä kasoja kierrellen ja kulkien ”pohjia myöten” ja jättäen melkoiset urat maastoon.
  Tällainen havaintoni kesällä tehdystä kuusikon avohakkuusta.

 • jees h-valta

  Eikös se kaivuri kun tulee laikuttamaan (mätästämään) saa ne urat piiloon?
  Miksi ne havut sinne kuran sekaan pitäisi sotkea?

  suorittava porras

  Motokuski tekee yleensä juuri niin , kun hakkuuohjeessa lukee. Kokenut konemies kuitenkin poikkeaa ohjeista , jos olosuhteet niin vaativat . Risut raiteeseen , jos alkaa upottaa. Tämäkään ei kuluneena kesänä ole aina riittänyt.

  Pähkäilijä

  Jos urat on havutettu on havumattokin 3-4 metriä leveä latvoineen ja vielä hankalampi siihen on istuttaa kun valmiiksi aurattuun maastoon 🙂

  Toki tuokin maasto vielä kolmeen kertaan myllätään? Ensin kannonnosto, sitten kannonajo ja kolmannella kerralla mätästys kun ajo polkee maan liian tiiviiksi?

  Onhan myllätty avohakkuu raiskatun näköinen vuoden pari mutta sitten jo puusto peittää näkyvyyden ja aika tasoittaa urat.

  Metsäkupsa

  Ajourat helppo maisemoida kaivurilla,ja todennäköisesti luonto suoritti koivunkylvön.Maahan poletut risukasat ovat vatukon pesiä,joten mielestäni konemies toiminut maalaisjärjellä,kun kierteli oksamassakasat.

  ensolainen evakko

  Miksi kaikille urille pitää sairaalloisesti istuttaa?
  Itse olen jätttänyt niitä väliin. Tarvitaanhan uria myöhemminkin.
  Muuten kaavamainen raivaaja käyttää sahaansa. Luonto hoitaa osan taimitarpeesta ja seuraava hakkaaja tekee taas oman osuutensa.

  Gla

  Ajourien merkitystä voi tosiaan pohtia. Teoriassahan niille istuttaminen on hukkaan heitettyä työtä millä tahansa realistisella korolla tahansa laskettuna. Mutta käytäntö onkin toinen. Kun nyt uudistettava aukko tulee ensiharvennukseen, mikä on tilanne? Onko uudistaminen onnistunut niin hyvin, että urat kannattaa vetää samoihn paikkoihin. Onko naapurikuvioiden käsittelyn kannalta tarkoituksenmukaista tulla kuviolle samasta suunnasta. Vaikuttaako rajanaapurien omistussuhteet asiaan. Kun ajourilta korjataan merkittävä osa puustosta, mitä sen puuttuminen vaikuttaa ensiharvennuksen kannattavuuteen.

  Pähkäilijä

  Jatkona edelliseen pohdiskeluun

  Kuka hakkaa avohakkuuta 20 metrin ajouraväleillä?

  Kantona

  Kyllä aina kannattaa istuttaa mahdollisimman tiheään, ajourat ja kaikki. Eihä se taimentuottaja muuten pärjää. Meillä metsänomistajilla on niin paljon rahaa, että voimme tukea persaukisia taimentuottajia jotteivat tyystin ajaudu syvään ahdinkoon.

  Joskus olen hetken pohtinut kahden metrin istututsväliä uudistuksessa. Muutaman vuoden kuluttua joudun kuuntelemaan metsäteollisuuden voivotusta kun eivät millään pysty maksamaan mitään.

  Onneksi tulee rahaa oikeasta työstä niin pystyy tukemaan persaukista taimitaloutta ja uppoahnetta sellunpilausteollisuutta

  A.Jalkanen

  Mieluummin istuttaisin harvempaan asentoon kuin jättäisin ajouria istuttamatta. Väliin toivottavasti saadaan luonnonsiemennystä. Kuitupuuta varten ei periaatteessa kannata istuttaa.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)