Keskustelut Harrastukset Kuva Metsälehden nettisivulla

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 44)
 • Kuva Metsälehden nettisivulla

  Nettilehden etusivulla olevassa kuvassa kulminoituu suomen hirvenmetsästyksen filosofia.

  1) vanha liihava patu
  2) mesellä ajetaan paikalle
  3) noustaan autosta
  4) koira on ajanut hirvet tielle
  5) ampuma -ala on esteetön tietä pitkin
  6) ruppi on helppo vinssata peräkärryyn
  7) havuja hattuun
  8) ajetaan laavulle kännäämään.

 • suorittava porras suorittava porras

  Alkaa taas jutut mennä turhan ilmaviksi. 🙂

  Jos kuvassa oleva malli hirvien jahtaamisesta hiertää mieltä, voi jokainen asiasta kärsivä ottaa osaa talkoisiin raivailemalla ampuma-aloja metsästystapahtumaa varten loitompana tiestä. Tämä temppu on mahdollista ja jopa suotavaa tehdä omistamillaan mailla ja homman onnistumisen voi varmistaa kysymällä strategisia ohjeita paikalliselta hirviseurueelta.

  Toisena asiana nämä aktiiviset metsästyksen arvostelijat voisivat toimia sovittelijoina metsästysseuran alueen eripuraisten maanomistajien välisien suhteiden korjaamiseksi .

  Yhden seurueen metsästysmaiden sisälle mahtuu monesti satojakin hehtaareita naapurierimielisyyksien takia metsästyksen ulkopuolelle jääviä alueita. Pahimmassa tapauksessa metsästys käy täysin mahdottomaksi , kun alue ei enää riitä hirvenmetsätyksen edellyttämään määrään hehtaareita. Kokemuksien mukaan juuri edellä mainituilta alueilta on peräisin kitkerin ja kovasanaisin arvostelu metsästäjiä kohtaan . Mutta milläs metsästät , kun toimintavaltuudet puuttuvat ja hirvet puolestaan siirtyvät mutkattomasti ”rauhoitusalueen” tarjoamaan turvaan . Kaiken lisäksi nämä otukset jäävät helposti pois vuotuisista havaintomääristä , joita käytetään pohjana tulevan kauden jahdin suunnittelemiseen.

  6 m3 6 m3

  Siinapa Suorittava kiteytti ongelman ytimen. Taitaa olla noitten ”hameenhelmalla” peitettavien maapalojen omistajat niita, jotka suurimpaan aaneen vaatii hirvilupien vapauttamista. Ja perustelevat vaateitaan liikennevahingoilla?

  Aukusti

  Ruotsin mallin mukainen sovellutus: oikeus vähintään 50 ha omistavalle maanomistajalle ampua yksi hirvi vuodessa parin viikon aikana ennen varsinaisen jahtikauden alkua . Saisi maanomistaja korvauksen kasvattaessaan maillaan vahinkoa tekeviä elämiä.

  Ja porojen vapaa laidunnus olisi kiireesti lopetettava. Tarhojen ulkopuolella olevat porot voisi ampua vapaasti.

  Enpä muuta sano kuin: ”voihan vihreät” = kirosana!

  Puun takaa

  Kovin vaikea on ymmärtää noiden mailtaan hirvenmetsästyksen kieltävien logiikkaa.
  Ainakaan järjen kanssa sillä ei ole mitään asiayhteyttä.
  Hirvet oppivat yllättävän nopesti, millä alueilla niitä ei metsästetä.
  Kotikylälläkin oli aikaisemmin metsästyskieltomaita, mutta kun hirvivahinngot alkoivat keskittyä juuri niille alueille, metsästys sallittiinkin jälleen.

  6 m3 6 m3

  Aukustin ajatuksesta: Tuntien suomalaisen mentaliteetin, salametsastys lisaantyisi rajahdysmaisesti. Naapurit tekisi kateissaan ilmiantoja toisistaan. Jo ennestaan rajalliset poliisin resurssit tayttyisi salametsastyksen tutkimisesta. Aikaa muulle ei enaa jaisi. Metsastysmaitten yhdistaminen rajanaapureitten kesken: siina voisi lihakirves heilahdella muuallakin kuin hirven ropissa lihan jaon yhteydessa. Ja taas poliisin resurssit olisi koetuksella. 🙁

  abietis

  Tuntuu puuttuvan mielikuvitusta.

  Jos hirvenmetsästystä halutaan tehostaa ja kantaa rajoittaa siihen on helppoja ja tehokkaita keinoja.

  Radiot, koirat, GPS, supertehokkaat ampuma-aseet meillä on jo käytössä yhdessä kaupunki- ja oikeiden maasturien lisäksi.

  Käytetään niitä samoja videokuvaus koptereita tai lentokoneita joiden käytöstä mediaa on kovisteltu. Ne ovat miehittämättömiä (UAV) laitteita joita on edullisesti saatavilla.
  Sellaisen voi ohjelmoida haravoimaan metsästysalue jolloin jahti on helppo suunnata oikealle alueelle.
  Tällaisen enakkoselvityksen voi tehdä etukateenkin jolloin sitä ei voi tuomita metsästysrikokseksi.

  Käytetään talvimetsästystä.

  Hirvenhiihto hankikelillä voisi olla tosi urheilua.

  Kun kunto ei riitä käytetään moottorikelkkoja suunnatusti talvilaitumien alueille.

  Poistetaan metsästysaluerajaukset

  Poistetaan metsästysaikarajoitukset.

  Käytetään suolasyöttejä

  Käytetään kiimaaikaan kutsuääniä.

  Myydään turisteille ”elghunthunt experience” kuten kaikkea muuta elämysmatkailua ja ympäri vuoden höystettynä ylläolevalla ”hitecillä”.

  Olen varma että jos ei olla rajoittuneuita homma voidaan kehittää lisää.

  Pientä asennemuokkausta tosin vaaritaan niiden rahanpaskaan astuneiden osalta jotka laiduntavat metsänomistajan kustannuksella.

  tamperelainen tamperelainen

  Nimimerkki abities julkaisi loistavan listan,siinä olisi uusia nakymiä metsästysurheiluun.Nykyiset metsästäjät ovat iäkkäitä,sairaita,haluttomia ja kyvyttömiä rämpimään lumisessa metsässä.Monestihan metsäsnomistajia on toivoteltu ajomiehiksi.
  Ongelma on pysähtyneisyys,mustasukkainen omien etujen varjelu.
  On esitetty toistuvasti,että hirviä ei pysty enempää syksyn aikan kaatamaan,kyllähän keinoja on.

  Toivottavasti tätä palstaa lukevaat MMM:n politrukit.Hehän tietysti mustasukkaisesti valvovat omia etujaan.Siinä ministeriössä ei tiettävästi ole hikisiä työpäiviä

  tamperelainen tamperelainen

  Puuntakunenkin tuolla aikaisemmin kyseli todellisia keinoja hirviongelmaan.En usko että ongelma on hirvenmetsästyskiellot.
  Kyllä ajatukset pitää suunnata uusille urille.Abietiksella on tuoreita ajatuksia
  Joku tietysti näkee pykäläviidakon,niinhän meidän poliitikotkin näkevät vain esteitä muuttaa luutuneita talouden rakenteita.Kannataa muistaa,että ”hyvinvointivaltiommekin” on vain velalla ostettu valhe

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Asuinseudullani, jolla yritän tuottaa puuta, on hirvikanta luokkaa 15/1000ha.

  Toisin oli ennen. 1800-luvulla isäni isoisä oli nähnyt elämänsä aikana yhden hirven. Se oli uinut samalla järvellä, jolla Johannes oli ollut verkkoja kokemassa. Jussi oli soutanut hirven kiinni ja vetänyt puukolla kaulasuonet poikki. Hirvi oli jaksanut vielä nousta maihin ja kaatunut rantakalliolle, jossa se sitten oli lyöty lihoiksi.

  Seuraava hirvikohtaaminen tällä samalla tienoolla (jolla sukumme on majaillut vuodesta 1561 lähtien) ajoittuukin sitten 1930-luvun alkuun, jolloin isäni oli serkkunsa kanssa nähnyt elämänsä ensimmäiset hirvenjäljet. Sekin hirvi oli lyöty välittömästi lihoiksi.

  6 m3 6 m3

  Aika entinen ei koskaan enaa palaa. Aikamiehet nakee kosteita paivaunia. 🙁

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 44)