Keskustelut Harrastukset Kuva Metsälehden nettisivulla

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 44)
 • Kuva Metsälehden nettisivulla

  Nettilehden etusivulla olevassa kuvassa kulminoituu suomen hirvenmetsästyksen filosofia.

  1) vanha liihava patu
  2) mesellä ajetaan paikalle
  3) noustaan autosta
  4) koira on ajanut hirvet tielle
  5) ampuma -ala on esteetön tietä pitkin
  6) ruppi on helppo vinssata peräkärryyn
  7) havuja hattuun
  8) ajetaan laavulle kännäämään.

 • suorittava porras suorittava porras

  Nykyisissä risukoissa ei ole mitään hyötyä huipputekniikasta. Kauko-ohjattava kopteri vaati näköyhteyden käyttäjään. Tehokkaankin aseen ominaisuudet loppuvat luodin törmätessä risuun. Hiihtokin luonnistuu huonosti luokilla olevien onkivapojen seassa . Saman ongelman kohtaa maasturia käyttävä metsästäjä lumisella metsätiellä. Luokkikoivujen murros pysäyttää etenemisen välittömästi, Hirviä nämä seikat eivät haittaa , ne ovat hirvien pelastus.

  Huonokuntoisille metsäteille ei metsästäjilläkään ole asiaa syyssateiden aikaan. Korvauspyyntöjä alkaa sadella välittömästi , kun sammal on painunut littaan väärässä paikassa.

  Ainoa realistinen mahdollisuus on käyttää koiria tehostamaan metsästystä . Monesti joudutaan kuitenkin tilanteeseen , jossa hirvet päätyvät haukuttaviksi kylän tiheimpään pusikkoon , joka sijaitsee naapuririitojen takia metsästyskelvottomalla alueella.

  Naapurikateus pitää huolen siitä , että vapaa metsästysoikeus ei toteudu .Olisikin viisasta pelata näillä korteilla , mitä on käsissä ja parantaa porukalla metsästysolosuhteita siellä , missä vielä on mahdollista metsästää.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Aukustille:

  Kollega kertoi nimeltä toistaiseksi mainitsemattoman METLAn erikoistutkijan viimeviikkoisesta henkilökohtaisesti kollegalleni antamasta lausunnosta, joka kuuluu: Oulun pohjoispuoli jätetään hirville ja poroille, siis virkistyskäyttöön (kokonaan pois puuntuotannosta). Siellä tullaan keskittymään erityisesti hirven ympärille nivoutuvaan metsästysmatkailuun.

  Kyseinen hutkija kuuluu metlan sokeaan lumikkohypoteesisiipeen, joka peesaa kuin persekärpäslauma myyrätuhovastaava henttosta.

  Olen kyseisellä alueella henkilökohtaisesti keskustellut ekologiastakin hivenen ymmärtävien tutkijoiden kanssa, joiden kanta on täysin selvä: POROT POIS JA HIRVIKANTA ENINTÄÄN KYMMENESOSAAN NYKYISESTÄ.

  Metsuri motokuski

  Pitäisihän AC:n se tietää että Metlan erikoistutkija ei päätä Suomen hirvipolitiikasta eikä varsinkaan puuntuotannosta. Turha sitä täällä on haukkua. Omia mielipiteitään puhelee ja ”juorukellokolleegat” niitä sitten viljelee eteenpäin. Noihin kannattaa suhtautua aika varauksella.

  6 m3 6 m3

  Paivaunista ja haaveista tuppaa tulemaan totuus kun itselleen uskottelee tarpeeksi kauan. Varsinkin silloin kun mo. on tarpeeksi hapan. 🙁

  6 m3 6 m3

  Toinen totuus saksalaiselle myydysta hirvijahdista: Gemssin metsastyksessa kannuksensa hankkinut saksalainen ampui tornista hirvea puoleen kilometriin. Hirvi meni raanoihin lokakuisena lauantaiehtoona. Hirviporukka etsi tuota hirvea 3 vuorokautta. Lopullinen kaato meni luvattomalle alueelle. Lupa meni, kaatomaksu jai saamatta ja lihatkin meni haaskioon.

  abietis

  Huipputekniikasta vielä,

  Riittävästi hälyttäviä riistakameroita ja voit käydä hakemassa rupin pois suolasyötiltä.

  En puhunutkaan mistään lelukoptereista vaan sellaisesta miehittämättömästä lentolaitteesta jolle kotikoneelta annetaan kartalle piirretty valmiiksi ajettava reitti ja se palaa kotipesään.
  Laitteessa on taltioiva tai jatkuvasti lähettävä videokamera ja lentoaika 1- 3 tuntiin. Tallennetta voi sitten illan hämyssä kelata jotta aamulla mennään oikeille seuduille.
  Harrastajillahan näitä on ollut jo muutaman vuoden käytössä.

  Jatkuvasti lähettävällä kameralla varustettua voisi käyttää lauman ohjailuunkin.

  Samoin elektroniikasta löytyy apuja.
  Asetellaan sopiviin paikkoihin tunnistimin varustettuja elektronisia haukkujia jotka ohjaavat elikot pois naapurin alueilta.
  Vaihoehto on kauko-ohjattava haukkuja.
  Elektronista koiraa ei taida mikään säädös muuten edes kieltää.

  Jaa eipähän noita vehkeitä taida kannattaa metsästysseuroilla esitelläkään.

  Kaikki metsässä liikkuvat havainnoivat keväällä luonnostaan missä laumat on oleilleet ja tätä tietoa pitää noustalvena hyödyntää.

  Hirvi kun jattää vielä melko selvät jäljet lumessa liikkuessaan.
  Kevät vasa voisikin olla juottovasikan tasoinen gourmeeruoka.

  Kyttäysmetsästyshän on luvallista edelleen, tarvitaan vain hiukan elektroniikan apua.

  Hirvikärpästen paras esiintymisaika alkaa olla käsillä ja pientä empiiristä tutkimusta joka paljastaa hirvien kesälaidunnuspaikkoja

  Ajon ohjailussa voisi vielä hyödyntää niitä samoja aineita joita täällä ehdotellaan taimikoiden suojaksi.

  Riista-aitoja ehkä hyödynnetäänkin jotta saadaan elikot ohjattua hollille.

  Samalla periaatteella se kiimakutsu tehoaa varmasti.

  Eikös hirvelle maistuisi näin syksyllä omenat tai muu herkku, syöttejä metsiin.

  Muuten se ampuminenhan aivan varmasti tapahtuu tietä pitkin jos metsätiellä kytätään.

  Kuten sanoin vain mielikuvitus on rajana.

  6 m3 6 m3

  Aly hoi, ala jata. Metsastys- ja luonnonsuojelulaki antaa turvan myos nisakkaille lisaantymisaikaan ja tuohon poikas- ja vasa-aikaan. 🙁 Samoin laeista loytyy pykalansa koneitten ja laitteitten kaytosta metsastyksessa. Naakiminen ja aanilla houkuttelu on jo kaytossa ja luvallisia keinoja.

  abietis

  Ei tässä älynpuutteesta tai tiedonpuutteesta ole kyse.
  Arvelinkin että tarrvitaan suostuttelua asiaoiden tolalle saattamisessa.
  Jospa metsänomistajat ymmärtäisivätkin että ulkopuolisten hupi on kallista itselle ja koko Suomelle..

  Johan siellä joku karjankasvattaja sai palan kurkkuun ettei niitä vasoja…..
  Toisesta suupielestä puhuu luonnonsuojelija ja toisesta metsästäjä, vähän kuin jope.

  Olen samaa mieltä siinä ettei homma saa mennä tuhoamiseksi.
  Ja tekniikan käyttöhän on kiikarikiväärit ja kivääri ylipäätään.
  Samoin rdiopuhelin, autot, GPS koirat. kuvaakin saa jo koirakamerasta.

  Jos pystyynkuoleva metsästäjäjoukko ei asiaa hoida,keinoja kyllä löytyy.
  Jos lait ja astukset ovat este, muutetaan niitä.

  Ai eihän me voida lakeja muuttaa nehän tulee Brysselistä.

  suorittava porras suorittava porras

  Yksi muhiva pommi hirvikannan kurissa pitämisen esteeksi on nykyinen ja päivitettävä aselaki . On hyvä , että kaikille toheloille ei asetta anneta , mutta , jos luparosessi aseen hankkimiseksi kestää kuukausia , jää metsästysharrastus monelta aloittamatta. Tätä menoa uutta väkeä hirviä kurittamaan ei tule riittävästi.Autuaammat metsästysmat puolestaan kutsuvat joukkoa puoleensa kiihtyvällä vauhdilla.

  Kehittynyt tekniikka on ollut avainasemassa tapahtuneessa hirvikannan alasajossa , mutta ihmistä tarvitaan edelleen kaatoja tekemään . Toisaalta liiallinen tekniikan palvominen johtaa uusavuttomuuteen , jolloin ei osatakaan ajatella omin aivoin, puhumattakaan siitä , että käytettäisiin tarvittaessa enemmän käsiä ja jalkoja.

  Ei ole lainkaan harvinaista , että passimiehen tuijottaessa tiiviisti koiran etenemistä GPS;n näytöltä , livahtaa saalis huomaamatta ohi jopa lähietäisyydeltä . Kun vielä lisätään tähän , että kännykkä soi kriittisellä hetkellä ja jahtikaverit huutelevat samaan aikaan viisaita jahtipuhelimeen , voi passimies olla totaalisesti solmussa tilanteessa , jossa pitäisi lähettää taipaleelle harkittu riistalaukaus.

  Tuolla edellä mainittiin , että teknisiä laitteita voitaisiin käyttää saaliin karkotukseen alueella , jolle ei ole metsästysoikeutta . Tämä karkottaminan valitettavasti on metsästystä ja alueella , jolla ei saa metsästää se on rikos.

  abietis

  Nyt unohtui jo se asia, mitä keinoja hirvikannan rajoittamiseen olisi jos tahdottaisiin.

  Voitaisiinko ajelu metsä teitä pitkin katsoa karkottamiseksi?
  Vahinkolintujan ainakin karkotetaan.

  Rikos, rikkomus, omankäden oikeus, vähäinen, törkeä
  varastaminen luvaton käyttöönotto

  Miksi täällä ollaan niin laikuuliaisia? Olisin mieluummin joustava kuten poliitikko joka saa tehdä mitä hyvänsä vaikka jäisi housutkintuissa

  Kiinnijäämisriski, rysänpäältä, epäily, syytä epäillä, todennäköisin syin, tuomio vähäinen, jai toteen näyttämättä…

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 44)