Keskustelut Puukauppa Kymmenilletuhansille lähti väärä veroilmoitus…

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Kymmenilletuhansille lähti väärä veroilmoitus…

  HS 5.4. uutinen sivu A13 ei oikein auennut. Siis jos tein metsäveroilmoitukseni kynällä, meni se jotenkin mönkään verottajan möhlätessä kupongit ”väärään läjään”. Uutisesta ei oikein selviä, mitä ko möhläys meille verovervollisille tarkoittaa?

 • putte

  Tarkoittaa sitä, että 2C-lomakkeen kirjeitse tehneiden puuntuottajien kirjeet tällättiin jonkun tradenomiharjoittelijan toimesta elinkeinotulolähteen läjään vaikka ne olisi kuulunut henkilökohtaisen tulolähteen läjään.

  Puuntuottajalle tällä virheellä ei ole muuta merkitystä kuin että juuri saadusta esitäytetystä veroilmoituksesta saattaa puuttua metsätalouden tulotiedot. Jos näin on, virhe korjataan automaattisesti ja näille lähetetään uusi verotuspäätös myöhemmin kesällä.

  Suurin merkitys tälläkin asialla on medialle, joka voi tehdä tästäkin asiasta epäselviä ja vääristeleviä meheviä juttuja lehtiinsä yksinkertaisten kansalaisten taivasteltavaksi.

  TTL

  Joiltain on voinut puuttua myös ennakonpidätystiedot puukaupoista. Johtuneeko samasta tradenomiharjoittelijasta vai puunostajien maksuhaluttomuudesta tai ilmoitushaluttomuudesta verottajalle.

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)