Keskustelut Tekniikka Kysymys Jeesmiehelle

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Kysymys Jeesmiehelle

  Olen ymmärtänyt, että Jees myy leipätyökseen lvi-tavaraa ja puukattiloitakin? Mitäs suosittelisit 750m3 kuutioisen omakotitalon lämmitykseen? Kuutiot ovat kahdessa kerroksessa ja talo on uusi. Tarkoitus olisi lämmittää puulla, mutta pelletille olisi hyvä olla optio. Pannuhuone on noin 7m2 ja puukellari noin 18m2. Tarkoitus olisi myös varautua ulkoalueiden sulanapitolämmitykseen noin 75m2. Muuta lämmitettävää ei ole eikä tule.

  Mitä kattilaa ja poltinta siis suosittelisit? Entäpä varaaja/varaajat?Kannattaako tulla Harjavaltaan ostoksille?

 • jees h-valta

  Sori etten ole huomannut aiemmin. No, jos pysyn linjallani niin Aritermin sivut sieltä kiinteiden puolelta kannattaa ensin tsekata.
  Varaaja sitten myös ja siihen voi ottaa auki Akvatermin ja Kaukoran ja missään nimessä ei ainakaan alimitoita kun ulkoalueenkin sulanapitoja. Teetät, tai paremminkin joudut ottamaan LVI-suunnitelman joten turha sitä tässä teknisesti enempää ehkä vatvoa. Pelletin varastotila on enempi rakennustekninen juttu mutta erittäin tätkeä myös.
  Tavara saadaan kyllä toimitettua tukkuriavusteisesti koko maahan jos isompi keskus edes likinurkilla. Hanakasti tarjotaan tietysti!

  Pete

  Ruotsalaiset, itävaltaiset ja saksalaiset kattilat on varustettu lambda-ohjauksella. Väittävät, että palaminen on puhtaampaa ja hyötysuhde parempi. Mitä olet mieltä tästä? Talo on tiukassa ruutukaavassa ja alapalokattila ei taida tulla kyseeseen ettei naapurit pillastu pössähtelystä?

  jees h-valta

  35+ Aritermilta täyttää klapinpolton määräykset. Nk.käänteispalokattila ja hyötysuhde erittäin hyvä. Noihin ulkolaisiin en sekoa joten siinä voit ainakin jättää pois laskuista meidän toimitukset. Onhan Jäspikin tietty mutta Ariterm kyllä hiukan mielestäni noista parempi versio.

  metsänvartija

  8 merikontti, kiviä täyteen ja harvian ulkoapäin lämmitettävä kiuas sisään.

  Siitä putket taloon sisään. Kontti voi olla ulkonakin.

  jees h-valta

  Onhan niitä jalostuneempiakin ulkolämmityskontteja. Esim. juuri Aritermilla. Biokattilalle etenkin.

  Halko

  Aika pahasti on nykyään omaa alaa tää bioenergia.
  Suomalaisista toimittajista suosittelen Aritermiä.
  Itse olen ajatellut korvata oman vanhan yläpalo Högforssin vuonna x jollain keskieuroopalaisella kattilalla.

  Ovat nimittäin edellä palonhallinnassa.
  Ja tämä kommenttini koskee vain ja ainoastaan halkokattiloita.

  Tää on sit oma mielipide, ei ole mitään kytköstä mihinkään.

  Anton Chigurh

  Minulle oli yllätys, että tuolla aritermillä joutuu polttamaan lähes haketta. On työläs peli.

  jees h-valta

  Onhan siellä hakekattiloitakin. 35+ on kyllä aivan tyylipuhdas klapikattila jossa sytytys ainoastaan kevyemmällä pilkkeellä. Tosin tiedän ainakin yhden asiakkaan kun alkaa ladata suoraan täyttä tavaraa. Ja kuulemma toimii silti.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)