Keskustelut Puukauppa Kysymys metsävähennyspohjasta

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Kysymys metsävähennyspohjasta

  Tilanne on tämä. Ostin taannoin maatilan mihin kuuluu myös metsää. Tämän yhteydessä sain totta kai metsävähennyspohjaa.

  Puukaupat tein vuonna 2021, josta sain X määrän kantorahaa. Tein veroilmoitukset oppikirjojen mukaisesti vuodelta 2021 ja samassa myöskin vaadin metsävähennyspohjaa käytettäväksi puukaupasta täydet 60 %. Perään verottajakin vielä soitteli ja sanoi kaiken olevan ”ok”.

  No mennäänpä siihen asiaa. Tuleeko nyt 2023 tämä metsävähennyspohja minun tililleni vai kuinka tämä homma toimii? Toistaiseksi olen vain tuhansia ja taas tuhansia euroja pystyssä verottajalle vuoden 2021 puukaupasta. Missään ei ole ollut mainintaa mahdollisista palautuksista saatikka, että saisin edes jonkin pienen huojennuksen vuoden 2021 puukaupasta.

 • reservuaari-indeksi

  Metsävähennys – vero.fi

  Tuon linkin esimerkkiä selkeämmin on vaikea vastata.

  Metsävähennyspohja ei tule sinun tilillesi. Se on laskennallinen pohjasumma, nimensä mukaan. Se vähenee sitä mukaa kun sitä käytetään.

  Jos et ole saanut metsävähennystä v. 2021 kaupasta, voit tehdä verottajalle oikaisuvaatimuksen.

  Lauri

  Kivennäisvesi

  Kiitos selvennyksestä. En ollut osannut jostain syystä yhdistää asiaa, että metsävähennyspohja vähennetään puukauppatuloista. Eli totisesti puukauppatulot – metsävähennyspohja = veronalainen tulo.

  jees h-valta

  Kyllä siitä usein tilillekkin jotain riittää. Veronpalautus aika usein perustuu velan korkojen ja metsävähennyksen vaikutukseen. Eli puukaupan ennakko on usein jo sekin liikaa aktiivisella metsätalouden harjoittajalla.

  Tomperi

  En ole aikaisemmin tiennyt tai osannut  ymmärtää, semmosestakin voi saada vähennystä kuin metsänpohjan vähenemisestä.

  eki

  Vaikka kysyjän ongelmaan tulikin selvyys , niin metsävähennyspohja aiheuttaa muillekin pähkäilyä. Naapuri kun myi peltometsäpalstansa (puolet peltoa ja puolet metsää ) allekirjoittaneelle könttäsummalla ilman mitään erittelyä pellon hinnaksi ja metsän hinnaksi niin mielelläänhän sitä sitten tämän koko könttäsumman ottaisi metsävähennyspohjaksi. Mutta mahtaako verottaja olla tähän tyytyväinen ?

  Metsäkupsa

  Kyllähän ekin  metsävähennyspohja on puolet pinta-alan mukaan. Itsellä takavuosina  samanlainen tilanne. Näillä leveyksillä pelto ja metsä samoissa hinnoissa. Kauppakirjassa olisi pitänyt eritellä metsän ja pellon osalta, jolloin ei tule tulkinta ongelmia.

  mehtäukko

  Eipä mahtane olla. Jos ei muuten, niin vääntele ja kääntele alueen yleisen vastaavan pellon hinnan mukaan kaikilla mahdollisilla tekijöillä perustellen pienemmäksi (onko huono tie-yhteys, avo-ojat, pusikoituneet ojat, heikko peruskunto, pieni epämuotoinen läntti, vetinen,poutiva…) Reima Turisto keksii lisää.  🙂

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)