Keskustelut Metsänomistus Kysymys MTK:n metsävastaava mikko tiirolalle

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 262)
 • Kysymys MTK:n metsävastaava mikko tiirolalle

  Metsälehdessä (18/2013) lukee: Valtakunnallinen YHTEINEN (TIIROLA, HUOMAA: YHTEINEN) linjaus on hirvikannan kasvattaminen.

  Olet tällä palstalla kehunut ajavasi hirvituhoasiassa metsänomistajien, myös puuntuottajien etua. Sinäkö olit päättämässä metsänomistajien edustajana hirvikannan kasvattamisesta?

 • jees h-valta

  Tuo A.Jalkasen olisi muuten hyvä mutta 1-2 korkeintaan kymmenellä tuhannella hehtaarilla. Ja sekin laskettuna vain tuottavien metsäalueiden karjalla.

  jees h-valta

  En näe siinä ollenkaan mitään pahaa. Mitä enemmän sellaisia sitä parempi suunta. Tule suorittava tänne ihailemaan niitä ”kantturoita” jos ikävä. Voidaan lähteä kierrokselle sopivan hämyissä niin nähdään hiukan enemmänkin kuin 1-2 hirveä.
  Mennään tuolla vielä hirvikolarittomalla autolla jossa turvatyynyt vielä tuulilasin palkeissa ehjät että uskallat tulla föliin.

  suorittava porras suorittava porras

  Noissa tiheyksissä ollaan monessa paikassa jo nyt , vaikka jahti ei ole päässyt edes kunnolla alkuun .

  Tuo tasainen 2-3 hirven tavoitetiheys /1 000 ha hirvitalousaluekohtaisesti olisi varsin siedettävä tila kaikkien kannalta . Ongelma muodostuu siinä , että tällä hetkellä koko alueen lähes kaikki hirvet kerääntyvät talveksi kannaltaan mieluisimmille alueille muodostaen kymmenien yksilöiden laumoja . Sen valitettavasti huomaa , missä moinen tokka on majaillut.

  suorittava porras suorittava porras

  Kiitos kutsusta ! Voin kyllä luvata ”virka-apua” hirvien kaatamiseen , jos teiltä päin ei löydy riittävästi intoa tai osaamista . Ensin on kuitenkin varmistettava , että muuallakin , kun haavikon liepeillä on tavoitetiheyden ylittävä määrä hirviä. Koiramiehet olisivat suorastaan innoissann päästessään koiriensa kanssa tekemään muutakin , kun kylmäharjoituksia.

  suorittava porras suorittava porras

  Täällä jotkut epäilivät Mikko Tiirolan haluja pitää hirvikanta kohtuullisena ja mieluummin alentaa sitä.
  Sen verran tunnen häntä henkilökohtaisesti , että olen varma , että hän tekee kaikkensa , ettei hirvien määrä lisäänny. Talvehtimisalueen tuntumassa olevan metsäpalstan tila hirvien jäljiltä ei ole kuulemani mukaan ollut kehuttava . Myöskin siinä , että hirviä vähennetään ampumalla eikä puskasta huutelemalla , hän tulee näyttämään esimerkkiä . Tänä syksynäkin hyväksytysti suoritettu ampumakoe antaa tähän mahdollisuuden .

  mehänpoika

  Suorittava porras:
  ””Tuo tasainen 2-3 hirven tavoitetiheys / 1000 ha hirvitalousaluekohtaisesti olisi varsin siedettävä tila kaikkien kannalta.””

  Suorittavan päähän ei näytä menevän tosiasia, että tavoitetiheyksiin ja pyyntilupiin perustuva hirvenmetsästys ei toimi. Se on viimeisen yli 40 vuoden aikana näyttänyt joka vuosi toimimattomuutensa. Aina on yli puolelle riistahoitoyhdistysten (nykyisin hirvitalousalue) alueista jäänyt maantieliikenteen ja metsänuudistamisen kannalta liian tiheä hirvikanta.

  Jo alkuaan tavoitetiheydet oli asetettu tolkuttoman korkealle. Myöhemmin niiden pienentäminen on tuntunut hyvin tuskaiselta. Mieluummin niitä olisi edelleen kohotettu myös Etelä-Suomessa kuten Lapissa tehtiin. Alkuaan Lapin lääniin oli asetettu hirvien talvikannan tiheystavoitteeksi 1 hirvi / 1000 ha. Se tiheys riittäisi nytkin Lappiin kuten muuallekkin Suomeen. Kaikki sen yli olevat hirvet ovat liikaa.

  Tämä ehkä toteutuisi, jos hirvenmetsästys vapauttaisiin pyyntiluvista. Nykyinen pyyntilupiin perustuva hirvestys ei pysty pitämään hirvikantoja riittävän tasasena, jolloin suurelle osalle metsästysmaasta jää jopa valtakunnallista hirvien tiheyssuositusta korkeampi hirvikanta. Kuitenkaan minkäälaista rangaistusta tällaisestakaan ei ole säädetty.

  suorittava porras suorittava porras

  …asiasta kolmanteen …Onko mehänpojan metsissä mahdollisuus metsästää hirviä , vai onko alue metsästystoiminnan ulkopuolella ?

  Gla Gla

  Tiirola: ”Nykyisin tämä talvikannan haarukka on 2-4. Me vaadimme sen puolittamista.”

  Hienoa!

  Tiirola: ”On vaikeaa ymmärtää tällä palstalla käytyä keskustelua asiasta. Minulle asia on täysin selvä.”

  Minusta ongelmana on MTK:n osalta se, että riittävän yksiselitteistä tietoa ei ole helposti saatavissa. Lisäksi kun taustalla on vuosikymmenien metsästäjävetoinen hirvipolitiikkaa, ennakkoluulot hallitsevat ajatuksia. Kuten tässä ketjussa esillä olleesta tiedotteesta huomaa, MTK:n tavoitetta ei oltu ymmärretty. Minusta olisi erinomaista, jos julkaisisitte noita 6-sivuisia kannanottoja sellaisenaan. Niistä kävisi yksityiskohtaisesti ilmi se, mihin pyritään. Kun lainsäädäntö ei anna edunvalvonnalle valtaa, ei tietenkään kaikkia tavoitteita aina saavuteta, mutta kun pyrkimys on hyvä, toiminnalle voi antaa tukea. Surullisinta on se, että puuntuottajat MTK:n jäsenyydestä riippumatta lyövät puukkoa selkään, kun pitäisi taputtaa.

  mehänpoika

  Suorittava porras:
  ””…asiasta kolmanteen…””
  – Asiaton kysymys suorittavalta portaalta!
  – Totta kai olen vuokrannut!

  Pähkäilijä

  1 hirvi / 1000 ha kuullostaa ihan hyvälle määrälle. Meilläpäin talvikannasta saa sitten poistaa 75-80%. Ei ainakaan tämän vuoden lupien perusteella ole sitä vielä tapahtumassa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 262)