Keskustelut Harrastukset Kyyn värimuunnokset

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Kyyn värimuunnokset

  Olen vuosikymmenien mittaan nähnyt melkoisen määrän kyy-käärmeitä. Vuosikymmeniin en ole enää tappanut muuta kuin kesämökin pihapiiriin eksyneet.

  Olen toki huomannut ennenkin, että kyyn pääväri ei ole aina se sinisen musta, joka lienee tavallisin.
  Tänä kesänä olemme nähneet 4 kyytä ja kaikki ovat olleet selvästi ruskeita. Mistä mahtanee johtua?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • jees h-valta

  Heh, paistuneet hakkuuaukoissa!
  Kyllä viimeksi näkemäni oli aivan saman sinisenmusta siellä Siikaisten kulmilla. Ja mahtavan iso roikki.

  Pinsiön vaari

  Käly asuu aivan Pirkanmaan ja Satakunnan rajan vieressä. Toki sillä ”paremmalla” puolella. Vuosikymmeniä talon pihassa on kyy asustellut. On saanut olla rauhassa kun ei ole kotieläimiä eikä lapsia. Pikku kyitäkin ollut joskus vilisemällä. Väri ollut aina se sinisenmusta.

  Mutta nyt oli läheisellä tiellä reilun kilometrin matkalla jäänyt 3 kyytä auton alle. Kaksi oli niitä ruskealle vivahtavia ja yksi musta. Vuosien aikana samalla tiellä raadot on olleet yleensä ruskeampaa kantaa. Mistä johtuu tai onko sattumaa siitä ei ole tietoa.

  H-vallan kriitikko

  Wikipedian mukaan ruskean sävyiset kyyt ovat yleensä naaraita ja ne sinisenmustat koiraita. Mustissa värimuunnoksissa e.m. tietolähteen mukaan kyyn sukupuolta ei pysty tunnistamaan värin perusteella.

  ensolainen evakko

  Mustia, sinisenmustia ja harmaita kyitä on nähty jo lapsuudesta asti. Kaikilla ei ole ollut sahakuviota.

  Tässä ei ole mitään ihmettelemästä. Mielestäni siinä oli, kun kuljin vesistön kapeaa harjusaarta, niin näin mielestäni ihmeitä.
  Noin 200 metrin välillä tapasin kaksi kyytä. Toinen oli täysin musta ja toinen vaalea ja hiukan kellertävä. Voitaisiin puhua albiinosta. Molemmila oli selvä sahakuvio En ollut vihamielisellä päällä enkä jäänyt tutkimaan sukupuolia. Lisäksi olin paljain jaloin melko kivisessä maastossa joten luontoretki suuntautui takaisin hiekkarannalle ja telttmaastoon.

  Tare Tare

  Meillä oli myös viimekesänä mökillä Ruovedellä kaksi kyytä, toinen ihan tumma, toinen vaalean ruskea. Käytöksestä päätellen ei ollut veljeksiä joten kallistuisin kanssa eri sukupuolten välille. Tumma sai surmansa tapaturmaisesti, mutta tämä iso ruskea on koko tämänkin kesän asustellut uimarannan vieressä lämmitellen kalliolla ja katsellen uimareita. Ainoastaan veljen koirista on oltu huolissaan, muuten se ei ole agressiivinen, eikä ole tohdittu häiritä ettei saa päähänsä muuttaa vaikka mökin alle, josta se olisi paljon vaikeampi huomata kuin nyt

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Entäpä tänään näkemäni musta sisilisko, onko sekin koiras? Ennen näkemäni ovat olleet aina ruskeita.

  Maaseuturetken saldo: 3 kyytä, kaikki mustia. Kaksi yliajettua ja yksi elävä. Useita yliajettuja oravia ja muita elukoita myös.

  Muistattehan että jos kyy puree koiraa, sille ei anneta kyytablettia! Sen sijaan hyönteisten puremiin tablettia voi antaa. Kyyn purema koira kannattaa pitää levossa ja soittaa eläinlääkärille. Jos yleiskunto heikkenee, sitten lääkäriin.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)