Keskustelut Metsänomistus Laavu rakennuskustannukset vähennyksiin

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 33)
 • Laavu rakennuskustannukset vähennyksiin

  Rakensin metsätilalleni hirsilaavun metsäni omista puista tauko ja huoltotilaksi. Ykkös satasia kustannuksia tuli katto ja lattiarakenteiden puutavarasta ja huovat katolle sekä naulat ja ruuvit. Voinko vähentää tämän ostetun materiaalin kerralla verotuksessa? Kysessä kuitenkin mielestäni metsätalouden käytössä oleva tauko ja huolto tilaksi luokiteltu rakennus. Vai miten tämän tekisi, että menisi oikein.

 • reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

  Muutama viestiketju täällä aiheesta on.

  Luulisin että kerralla, koska kyse ykkös satasista. Vrt. raivaussaha esim. 800€.

  Itselläni harkkojen päällä juuri alle 10m² harjakattoparakki. Meni tuossa kunnassa ilmoitusmenettelyllä. Verotus poistojen kautta ( kustannus n. 1500€). Epäileväinen soitto tuli verottajalta. Varmisti, ettei vaan ole kesämökki.

  Poistoista tuli se ilo, että kiinteistövero n. 20€/v.

  Harkitsisin sinuna, ettet ilmoittasi mitään minnekään. Muutama satanen, varsinkin jos on kaukana kaikista kulkupaikoista. Viisaammat osaa sanoa onko laavu edes kiinteistö.

  Muistaakseni nimim. Gla totesi täällä tuon minun hankkeen jälkeen että ei kannata, koska se taukopaikka on aina väärässä paikassa. Oikeassa oli. Riippuu tietysti palstan pinta-alasta ja siitä haluaako siellä muutenkin fiilistellä vai pelkästään työstä taukoa pitää.

  Lauri

  Rane

  Toivottavasti laavusta tuli niin suuri että Gruppan kaikki sivupersuuunat mahtuu makkaranpaistoon/palaveeraamaan?

  isaskar keturi

  Sellaisen valmiskodan (9m2) laitoin ja sinne kamiinan. Taisi paritonnia tulla kustannuksia. En ilmoitellut mihinkään, mutta laitoin sen metsätalouden rakennelmana poistojen kautta. Verottaja sen sitten laittoi kiinteistöverolle jonain metsätalouden tukikiinteistönä. Muutama euro vuodessa veroa. Kyllä kannatti laittaa poistoihin, ei ikinä mene kiinteistöveron takia tappiolle.

  Oikein hyvä. 40 hehtaarin palstalla ei ole 900 metriä pitempää matkaa mihinkään kohteelle. Istutus ja muut hommat näin vanhalle ukolle mukavampia, kun voi käydä laittamassa keskellä päivää kunnon syötävää ja ottaa pienet torkut…varsinkin hellepäivinä. Pystyy tekemään pidemmän päivän, kun ei tarvitse tehdä yhtäsoittoa. Palsta kaukana kotoa. Plussakeleillä voi yöpyäkin.

  Timppa

  Metsäverokirja 2023 mukaan taukotuvat voidaan poistaa 20 %:n vuosipoistoin.   Omasta metsästä otettu puutavara käsitellään ns hiljaisena poistona.  Ei merkitä tuloksi eikä menoksi.

  MaalaisSeppo

  Laittakaa jalakset alle – ei kiinteistöveroa. Ei kukaan tule tarkistamaan siirtokelpoisuutta.

  Nimetön

  Luulin tämän olevan vitsi! O Herratun aika. Ostaako valtio välipalatkin?

  Rane

  ”Luulin tämän olevan vitsi!”

  Ilmeisesti metsäverotus ei ole Joonaksen mukavuusaluetta?

  jees h-valta

  Olen kyllä hiukan Jonaksen linjoilla. Luulin kyllä myös aloitusta lähinnä vitsin yritelmäksi. Mutta ei totta vieköön, kaikkea sitä yritellään. Noh, kunhan kiinteistöveroja aletaan kunnolla rukata voi tuollaiset aika äkkiä kadota maastosta. Tuon taukomukavuuden hoitaa aivan hyvin nuotio mukaan otetuilla kuivilla klapeilla jos suomen maassa joskus on niin pitkältä valoisaa päivää ettei muuten jaksa työstää. Oma tuntuma on että kun tekee reippaasti töitä metsässä sen aikaa kun jaksaa ja sitten autolle niin tulee jotain valmistakin työssä. Jos rupeat jotain pausseja väsäämään siihen menee vain valoisaa aikaa jossa ei tapahdu mitään työn etenemistä. Sen paussin jälkeen jaksaa vielä vähemmän kun vatsakin on täyttöä kohti.

  Visakallo Visakallo

  Verottaja hyväksyy kyllä metsätalouden kuluksi monenlaista, jos ne on selkeästi perusteltavissa. Mahdollisen kiinteistövero kelpaa luonnollisesti metsätalouden kulupuolelle. Metsätalouden käyttöön voi siirtää vaikkapa vailla muuta käyttöä olevan talouskeskuksen.

  jees h-valta

  Aha,noh sieltähän niitä ominaisuuksia tippuu lisää. Mitenhän tuon talouskeskuksen voisi perustella metsätalouden rakennukseksi? Jos ei omaa kalustoa jota siellä säilyttää (jos edes kelvollinen siihen) tai omaa metsätaimituotantoa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 33)