Keskustelut Metsänhoito Lahopuiden laskenta ei meitä elätä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
 • Lahopuiden laskenta ei meitä elätä

  Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) on huolissaan talouden jatkuvista heikoista uutisista. MTK:n metsävaltuuskunnan kokouksessa Espoossa eilen puhunut Koskinen epäili, ettei talouden kurjuus ole kaikille vielä selvinnyt.

  ”Koko ajan tulee uusia vaatimuksia, mutta mistään ei tingitä. Se on kuitenkin selvää, ettei lahopuiden laskenta meitä elätä. Tällä menolla kerjäämme pian maailmalta rahaa samassa jonossa Kyproksen ja Kreikan kanssa.”

  Koskisen mukaan käynnissä olevan metsälakien uudistamisen tavoitteena on parantaa metsäalan toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä.

  ”Puun käyttö on vähentynyt viime vuosina, kun samaan aikaan meillä olisi mahdollisuus lisätä hakkuita 10–15 miljoonaa kuutiometriä vuodessa.”

  ”Tämä on asia, johon pitäisi oikeasti panostaa. Sen sijaan keskustelua hallitsevat aivan toiset asiat, kuten se, mille ministeriölle jotkin kala-asiat kuuluvat.”

 • jees h-valta

  On se hyvä että edews yksi täysjärkinen siinäkin hallituksessa huseeraa. Muista en menisi takuisiin.

  hemputtaja

  No ei elätä lahopuu, ei.

  Lahopuun ainoa tuotto taitaa olla siinä, että viherlahosta kärsivät ovat onnistuneet kehittämään siitä rautaisen keppihevosen ja ilman perusteita??

  Täyttä tuubaa koko lahoparkuna, mutta menepä sanomaan, että lahoa on metsissä riittävästi. Saat turpiisi.

  Muistaakseni on tutkittu, että luonnonmetsissä on enemmän lahopuuta kuin nykymetsissä. Pitää varmasti paikkansa.

  Sitä ei kuitenkaan ole tietääkseni tutkittu, että paljonko pitäisi olla tärkeiden lahottajien suojelemiseksi. Aina on kuitenkin liian vähän.

  Todistakaa hörhöt, että on liian vähän. Ikinä en ole metsässä pistäytynyt näkemättä lahoa puuta. Sitä muuten riittää, vaikka onkin vähemmän kuin luonnonmetsässä. Eivät ole myöskään lahottajat häipyneet.

  Näyttää kyllä siltä, että osa lahottajista on siirtynyt duuniin ministeriöihin ja politikoi ahkerasti lahon lisäämisen puolesta.

  tamperelainen tamperelainen

  Ympärisröministeriö paisuu kuin syöttösika.Vihreille ja luonnonsuojelujärjestöille ei vieläkään ole tullut selväksi Euroopan ja Suomen talouden kurjistuminen.Uuteen metsälakiinkin vaaditaan lisää suojelukohteiita ja niiden pinta-alojen lisäystä.
  Vihreitten ideolgia voidaan saavuttaa sammuttamalla valot,sulkemalla rajat ja pistämällä ikkunat kiinni muualle Pohjois-Korean tapaan ?

  lastunraapija

  Tamperelaisen manaamat konstit koeteltiin jo 70 vuotta sitten. Valot pimennettiin, rajat suljettiin, sensuuri oli päällä.Bensankatkukin oli minimissään.Ja monilla oli nälkä. Puunhakkuut keskittyivät uittoväylien ja rautateiden varsiin. Vaan ei sitä sanottu viherrykseksi.

  tamperelainen tamperelainen

  Tämänpäiväisessä Tekniikka&Talouden pääkirjoituksessa arvostellaan vihreitä valheellisista kuolleisuusluvuista Rikkidirektiiviin liittyen.Todetaan vihreiden hyötyvän eniten ilmastonmuutosuhasta.50000 kuollutta on raflaava luku.Mitä rankempi väite,sitä helpommin siitä tulee totuus !
  Vihreät ovat vieneet poltikoinnillaan asiapohjan ilmastonmuutokselta.Kaikki suuret ilmastokoukset ovat järjestään epäonnistuneet

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ministeri Koskinen puhui asiaa,johon metsänomistajienkin helppo yhtyä.Täysin päinvastaista edustaa vihreät,olisiko heille kotoisampi ja luonnonläheisempi paikka esim. Venäjälle nykyisin kuuluva Karjalan alue.

  Jos ötökät ovat selvinneet tähänkin asti ,niin eiköhän ainakin lahopuiden takia jatkossakin.Sotien jälkeen lahopuut taisivat köyhässä Suomessa olla kerätty pirttien lämmitykseen ja kuivaset myyntiin tai omatarve sahapuiksi.

  Rane

  Ei mitään uutta.Jo Sopenmäen käräjillä luontoliittolaiset todistelivat että harventamattomissa luonnonmetsissä on enemmän puuta kuin harvennetuissa ja hoidetuissa metsissä.Sitä ne ei osanneet sanoa mitä iloa kyseisestä asiantilasta on jos niitä metsiä ei kerran saa hakata.
  Valitettavasti nyt nämä neropatit (silloin yliopisto-opiskelijat) ovat edenneet virkaurillansa päättäviin asemiin.Tämän porukan vihamielisyys kotimaisten luonnonvarojen käyttöä kohtaan on yhteiskunnan rakenteisiin levinnyt syöpä.

  Puun takaa

  Käytännön tasolla pahinta jälkeä syntyy nykyisin ELY-keskusten toimesta. Niiden lupapäätöksiä tekevien virkamiesten joukossa on hyvin monenkirjavaa sakkia, eikä heidän toimiaan valvo oikein kukaan. Yksityinen kansalainen tai yritys joutuu omalla kustannuksellaan hakemaan oikeutta aina korkeimmasta oikeudesta tai EU:n tuomioistuimista. Yllättävän usein ELY-keskusten kielteiset lupapäätökset ovat olleet lakiin perustumattomia, vain tunteen varassa tehtyjä. Yleislinjana näyttää olevan, että mikä kaupungissa luvallista, olisikin maaseudulla kiellettyä.

  abietis

  pitäisi aloittaa.

  Tässä muutamia osaamista kuvaavia kielikuvia joita voi käyttää eri osaamattomien virkamieten yms tekemisistä.

  Taidat olla vihree
  Ettei vain olisi iskenyt latvalaho.
  Penaalissa ei ole teräviä kyniä
  Isopyörä heittää
  Himanen
  Kylän pahin hakkarainen
  Kun on niin pitkät piuhat
  Muumit ei ole laaksossa.
  Intiaanit ole kanootissa
  Vintillä on matot vinossa.
  Ei kaikki lepakot tapulissa
  Kaikki murot ei ole kulhossa
  Pakasta puuttuu jokerit
  Ei ole kaikki somalit steissillä
  Sulla taitaa olla pitkät rikki
  Vihreääkin vihreämpi
  Oravia muuntajassa
  Yhdellä airolla soutajia
  Purut kastuneet
  Pihalla kuin tamponin naru.
  Pihalla kuin partiolainen.
  Pihalla kuin lumiukko
  Ei nouse hissi vintille asti
  Ei ole kaikki kortit pakassa.
  Ei ole kaikki koirat kennelissä.
  Valot on päällä mutta ei ketää kotona

  risuparta

  Kauan eläköön ja kukoistakoon metsäväen vanhoillisuus.Tämä ketju kertoo että se voi erittäin hyvin!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)