Keskustelut Metsänhoito Lahopuiden laskenta ei meitä elätä

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Lahopuiden laskenta ei meitä elätä

  Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) on huolissaan talouden jatkuvista heikoista uutisista. MTK:n metsävaltuuskunnan kokouksessa Espoossa eilen puhunut Koskinen epäili, ettei talouden kurjuus ole kaikille vielä selvinnyt.

  ”Koko ajan tulee uusia vaatimuksia, mutta mistään ei tingitä. Se on kuitenkin selvää, ettei lahopuiden laskenta meitä elätä. Tällä menolla kerjäämme pian maailmalta rahaa samassa jonossa Kyproksen ja Kreikan kanssa.”

  Koskisen mukaan käynnissä olevan metsälakien uudistamisen tavoitteena on parantaa metsäalan toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä.

  ”Puun käyttö on vähentynyt viime vuosina, kun samaan aikaan meillä olisi mahdollisuus lisätä hakkuita 10–15 miljoonaa kuutiometriä vuodessa.”

  ”Tämä on asia, johon pitäisi oikeasti panostaa. Sen sijaan keskustelua hallitsevat aivan toiset asiat, kuten se, mille ministeriölle jotkin kala-asiat kuuluvat.”

 • Rane

  Ei pidä syyttää peiliä jos naama on vino.

  hemputtaja

  ### Ei pidä syyttää peiliä jos naama on vino.
  Lähetetty: 44 min sitten
  Lähettäjä: Rane ###
  No näin.

  En tiedä oliko tuo ”Risuparran” hurraa moite vai kehu, mutta oli kuinka vain, lahopuussa kyse ei ole vanhoillisuudesta vaan jostain todella pahasta ilmiöstä eli tieteen varjolla kusetuksesta.

  Kyse ei ole muutenkaan ”vanhoillisuudesta”. Jos pitkään jatkunut lahopuukusetus menee täydestä on kyse sokeudesta, jos ei mene läpi, on kyseessä immeinen, joka ei heti usko kaikkea naama-arvolla vaan käyttää myös omia aivoja.

  Epäilin tuolla edellä, että kukaan ei ole koskaan selvittänyt kuinka paljon lahopuuta tarvitaan eliöstön turvaamiseksi. Velvollisuuden tuntoisen ls-ihmisen pitää kuitenkin uskoa ja vannoa, että liian vähän on lahoa Suomen metsissä.

  tamperelainen tamperelainen

  Kauan eläköön ja kukoistakoon metsäväen vanhoillisuus.Tämä ketju kertoo että se voi erittäin hyvin!
  Lähetetty: 19 h, 31 min sitten
  Lähettäjä: risuparta

  Muistuu mieleen aika kun kommunismi oli edistyksellisyyttä ja kaikki muu vanhoillisuutta.Moni risuparta sai sittemmin kokea kurttuurishokin.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Monet kaljulaikkuset risuparrat vihreiden riveissä,entisiä vallankumouksellisia kommunisteja.Usein itsellä vähän maallista,joten suojeluvaltausta omistavan kansanosan omaisuudesta vyöryttävät.

  Juippi

  Ja kun ajattelee paljonko viimme vuosien myrskyt on lahopuuta lisännyt kelpaa siinä koppakuoriaisen mönkiä

  Suomi tarvitsee kipeästi semmosia miehiä kuin Koskinen, Sipilä ja eu-parlamentin Sarvamaa asioista päättämään. Ainakin jos nykyisen kaltainen elintaso halutaan säilyttää

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)