Keskustelut Tekniikka Laippojen yhteensopivuus

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Laippojen yhteensopivuus

  Onko olemassa mitään nyrkkisääntöä miten eri valmistajien väliset laipat sopivat kilpailijan sahoihin, esimerkiksi nyt vaikkapa Stihlin sahoihin? Aika hyvin tuntuu 3/8 menevän eri merkeille, mutta jälleenmyyjien antamat tiedot ovat hyvin puutteelliset. Esimerkiksi edellä mainittu profiili, joka käy Stihlin 201seen käy Oregonin mukaan tähän sahaan, mutta yksikään myyjä ei ole vahingossakaan listannut sitä tietoihin, vaikka kyseessä valtamerkki

 • mehtäukko

  Öljykanavan ja kiristintapin reiän paikat ehkä määräävät?

  Jätkä

  Kejujaon voi valkata itse, Laippojen suhteen – jos haluaa vaihtaa laipan merkkiä, on katsottava laipan tyven samankaltaisuus, eli kiinnityspulttien ura laipassa. jos vakiolaipassa on leveämpi ura kuin vaihtoehdossa, sen tilalle ei voi vaihtaa mallia. Öljyreikä on hyvin tärkeä, samoin kiristintapin reiän paikka. Tapin reikää voi hieman viilata, mutta laippa on niin kovaa metallia, että sen porailu tavallisilla terillä ei oikein onnistu.

  Oikeassa sahakaupassa on myynnissä eri merkkisiä laippoja, joista ammattitaitoisen myyjän kanssa voi valkata sopivan vaihtoehdon. Jos ketjujakoa aiot vaihtaa, niin uusiksi menee vetoratas, laippa ja ketju.

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)