Keskustelut Tekniikka Laitteet metsässä?

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Laitteet metsässä?

  Millaisia laitteita pidätte mukananne metsässä?

 • pihkatappi pihkatappi

  Suuri ero sillä, tuleeko rinnankorkeudella sentin lustoa vai kahden millin. Minä perustan päätehakkuu ajankohdan vallitsevan suhdanteen lisäksi puustopääoman arvioituun tulevaan arvokasvuun. Meillä on semmoinen pieni lähestymiskulma ero, että minä olen noita kasvuja mittaillut opiskeluaikoina ja sinulle kaikki on päivänselvää.

  jees h-valta

  Nii onkii. Mitä sillä tiedolla vain tekee? Pitäisi kairata omiakin sisuskaluja että tietäisi elääkö pitkittämäänsä hakkuuseen asti? Kyllä minä otan varman päälle ja puu kaatuu kun se on iso ja vanttera ja tulee edes parikin tukkia. Joka vuosi kun tekee puukauppaa saa jättää moiset harrasteet tikkojen puuhiksi.

  pihkatappi pihkatappi

  Näinhän se useilla menee. Minulla tämä on hieman hifistelyn puolella, mutta teorian ja käytännön yhdistäminen oman talouden hallinnassa luo elämän sisältöä. Oikeasti leimikon rajaaminen vaikkapa myrskyjä silmällä pitäen tärkempi kriteeri, kuin tuleva arvokasvu pelkän kasvun perusteella, hyvän kasvun sijaan arvokasvu voikin olla mittauksista huolimatta negatiivinen. Just kävin nauhoittamassa reilun 300 mottia järeää männikköä erilleen, ei tarvinnut kairata kun suhdanne on mikä on ja puut sylin täyteisiä. Täytyy kohta käydä rajaamassa tukki harvennus vielä. Tälle vuodelle tulee vajaa 2000 mottia myyntejä, että jotain laitteita ikäkairan kaveriksi voisi hankkia ihan harrastus mielessä.

  MaraKet

  Hyvää keskustelua. Itselläni kännykkä, josta piuhan kautta radio usein päällä. Ja turvavälineenä puhelin myös. Itse työkaluthan otetaankin mukaan sitten  tehtävän työn perusteella!

  Puuki

  Tein myös vajaa 5000 (~ 650 m³) motin kaupan . Vähän aavistushakkuun makua, jos ja kun EU:ssa keksivät sanktioita päätehakkuun tekemisestä vaatia.

  MaraKet

  Hyvä Puuki. Itse olen tehnyt aavistushakkuita ennenkin, vuosikymmenten mittaan. Aina ovat osuneet oikeaan ajankohtaan, hintapiikkiinkin. Tällä vuosikymmenellä noita joutuu tekemään valitettavasti yhä enemmän.

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)