Keskustelut Harrastukset Laudepuut

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
 • Laudepuut

  Lähitulevaisuudessa pitäisi suunnitella lauteet saunaan. Tuppeen sahatusta haavasta sais tyylikkäät luonnonmukaisen näköiset laudelaudat, omissa metsissä ei vaan ole isoja haapoja. Vintissa olisi kyllä tuppeensahattua koivua, onko koivu kuumaa tai tikkusta kun ei siitä laude värkkinä puhuta?

 • Puuki

  Istuma-alusta tai laudeliina estää takapuolen nokeentumisen.  Kotitalossa on saunan lauteet tehty tuijasta.

  Timppa

  Minä teetin jättiläistuijasta.  Eivät ole nämäkään kuumat ja aluksi tuli miellyttävää tuoksua.   Toisessa saunassa ovat lämpökäsiteltyä haapaa.  Hyvät nekin ovat.

  Puuki

  Jättilästuijasta teetettiin meillekin mittatilaustyönä 2 saunan lauteet.

  Kuparista piti kuulemma tehdä venäläisille aikoinaan sotakorvauslaivoihin lauteet. Ja sitten kokeilun jälkeen muuttaa puulauteiksi.

  Visakallo Visakallo

  Neuvostoliiton aikaan tuli käytyä Riikassa hotellin saunassa. Lauteet olivat kyllä puuta, mutta lattia oli yhtä kuuma kuin kiuaskin. Neuvosto-saunan tekijät olivat varmaan ajatelleet, että löylyn heitto osuu niin paremmin pienessä, ja vähän suuremmassa vodkassakin. Palvelukin pelasi hienosti. Sillä aikaa kuin oltiin löylyissä, miepuolinen saunamajuri tutki pukuhuoneessa meidän housujen taskut, että olisiko niissä mahdollisesti reikiä parsittavaksi… Otettiin porukalla ukkoa niskasta kiinni ja vietiin niine hyvineen hotellin toimistoon. Eipä sitä ukkoa sen jälkeen hotellissa näkynyt.

  Timppa

  Aikanaan palvelin asevelvollisena Hämeenlinnassa ”Suomen kasarmilla”.  Siellä oli saunassa betonilauteet luultavasti peräisin 1900-luvun alusta jolloin kasarmit oli rakennettu.   Saunaan taisi mahtua pari joukkuetta, jotain 40-50 henkeä.  Aino lämmin oli katosta tippuva kondenssivesi.

  Saksalaisissa saunoissa on yleensä nähtävästi monen näköistä pintaa.

  jees h-valta

  Ai jaa, Timppa on ollut samalla ”kassulla” kuin minäkin. Todella, ei turhia mukavuuksia. Kerran viikossa lämpesi sauna ja varaajahan oli törkeän alimittainen. Eli kylmävesipesu. Kuten joka päivän aloitus aamuun kun jäätävän kylmään pesutilaan piti mennä aamutoimet tekemään. Minähän olin viimeisiä kassun käyttäjiä ennen sen lopetusta.

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)