Keskustelut Puukauppa Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

Esillä 10 vastausta, 661 - 670 (kaikkiaan 687)
  • Lauri-laskuri antaa faktat pystykauppojen lopettamiselle

    Olen niin kömpelö täällä internetin maailmassa, että aiemmin aloittamassani viestiketjussa en osannut laittaa oikeaa linkkiä, jolla Lauri-laskelma avautuu verkossa. Keskustelijoille jäivät puutteellisiksi minun perusteluni kustannusten tuhlaukselle. Oikea linkki laskuriin on tämä:

    https://1drv.ms/x/s!AidL2g8PYhQ4gr9FyrxLlMfDZza81Q.

    Laskurilla on verrattu maatilan maataloustraktorilla tehdyn korjuun kustannuksia vuoden 2013 puunkorjuun kustannuksiin.

    Kun aiemmassa viestiketjussa on vaadittu perusteluja niin Lauri-laskurin tuloksista niitä löytyy.  Aloitan uuden viestiketjun perusteluista keskustelemista varten.

    Jos joku vielä viitsii lukea seitsemän sivun perustelut pystykauppojen korruption lopettamiselle, niin linkki on tämä: https://1drv.ms/w/s!AidL2g8PYhQ4gr9JnYreZ7i0G2okkA

    Puunkorjuun säännöt ovat markkinataloudessa hyvin yksinkertaiset. Kustannustehokkaan puunkorjuun lähtökohta on yrittäjien kilpailu korjuutyön maksajan suosiosta. Koneyrittäjä valitsee koneen, joka maksimoi yrittäjän nettotulot ja puunmyyjä valitsee koneyrittäjän, jonka korjuutyö on halvinta ja korjuun laatu tyydyttää tilaajaa.

    Nämä säännöt eivät toimi puun pystykaupassa. Koneyrittäjä ei saa itse valita korjuukonetta eikä puunmyyjä urakoitsijaa. Koneet ja urakoitsijat määrää yhtiön metsäosasto. Se on sitä korruptiota.

    Lauri Vaara

  • Jätkä

    Juo’vain saa ihan kaksin Lauri-Laiskurin kanssa osoittaa paskapuheensa tosiksi. Jos tuomio teollisuudelle tulee, ja pystykaupat muuttuu laittomiksi, niin teollisuus lähtee suomesta muille maille kuiduttamaan puuta, jota kyllä riittää ruotsissa ja venäjällä.

    Visakallo Visakallo

    Olen aina tähän asti ollut optimistinen Suomen metsätalouden suhteen myös tulevaisuudessa, mutta nyt on liikkeellä sellaisia voimia, että minunkin uskoni horjuu. Lauri-laskurit ja Jovainit eivät vielä Suomen metsätaloutta kaada, mutta 68 tutkijan allekirjoittama lausuma ja Vihreiden mahdollinen uudelleen valtaanpääsy sen tekevät. Maaliskuussa julkaistun 68 tutkijan allekirjoittaman julkilausuman mukaan Suomessa puunkäytön lisääminen kiihdyttää ilmastonmuutosta ja heikentää luonnon monimuotoisuutta. Kansainvälinen ilmastopolitiikka todennäköisesti seuraa tätä kantaa, ja haitallisten raaka-aineiden ja energian käyttöä rajoitetaan. Tällaisessa toimintaympäristössä teollisuus tekee omat ratkaisunsa ja hylkää Suomen investointikohteena ja lausuman alullepanijat pääsevät tavoitteeseensa.

    mehtäukko

    Jos tämä nyt ei olekaan aloituksen aihe, mutta kyllä poliittinen Vihreä oksennus on myrkkyä niin mieli-alaan kuin metsätalouden kampittamiseksi.

    Nämä eri tohtoreiden sekoilut niin hiilitaseenkin soutamisessa ja huopaamisessa ovat vastuutonta politikointia.

    Jovain

    Huolenne on aiheellinen ja johonkin mittaan nähden jopa todennäköinen. Yksi Lauri Vaaran teemoista on metsienhoito ja nimen omaan pyrkimys avohakkuiden vähentämiseen ja metsien peitteisenä kasvattamiseen. Näin ollen tämä tavoite ei ole itseään poissulkeva, vaan yhdensuuntainen tutkijaryhmän 68 tavoitteiden kanssa.

    Tolopainen

    Olen samaa mieltä, että avohakkuita ei pitäisi tehdä, mutta metsän tuotto ei saisi heikentyä ja tuossa on ratkaisematon yhtälö. Metsän kasvu tietenkin heikkenee, kun siellä on eri-ikäistä puustoa ja lisäksi puusta maksettava hinta laskee, kun aina tehdään harvennushakkuuta. Jatkuvaan kasvatukseen ei tietenkään sovi nykyinen metsäkauppatapakaan, koska se johtaa siihen, että ei tuo kannata. Sen takia pitää hämmentää myös pystykauppaa.

     

    Puuki

    Lisäisikö peitteisenä kasvatus monimuotoisuutta ja samalla vähentäisi korjuukuluja ?

    Monimuotoisuutta voi toteuttaa monella eri tavalla myös talousmetsissä. Peitteisenä kasvatus on eräs lisämahdollisuus siihen mutta ei ainoa mahdollisuus.

    Ei ole oikein uskottavaa perustella kustannussäästöjen saamista laskelmilla, jotka osoittaa  että ne ei pidä paikkaansa .  Onko tarkoitus vain sivuutta faktat ns.ylevämpien päämäärien (mitä ne sitten lieneekään) saavuttamiseksi  ?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei syytä paniikkiin. Vaikka metsämme sitovat hiiltä vauhdikkaasti, en osaa mieltää mahdolliseksi sellaista skenaariota, että Suomi, panostettuaan miljardeja euroja metsän kasvun parantamiseen, alkaisi vapaaehtoisesti ja ilmaiseksi rajoittaa metsien käyttöä ilmastotavoitteiden vuoksi. Ei sitä kai missään muuallakaan harkita, vai tietääkö joku semmoisen maan?

    Globaalisti tarkasteltuna Suomen metsien käyttö on kestävämmällä pohjalla kuin monen muun maan metsien käyttö, puhumattakaan hyödyistä, jotka saadaan fossiilisten tuontiraaka-aineiden korvaamisesta kotimaisella puuraaka-aineella. Vihreät ovat menestyneet, mutta he eivät pysty yksin muodostamaan maahan hallitusta, joten heidänkin on tehtävä kompromisseja.

    Vesalan ja Kotiahon Hesarin vieraskynä-kirjoitus tänään 15.5. on kyllä periaatteessa oikeaa asiaa: puuta ei kannata polttaa, vaan korvata sillä korkeamman jalostusasteen fossiilisia tuotteita. Puunkäytön lisäys painottuu kuitupuuhun, jota pitää hakata, jotta metsistä saadaan aikanaan tukkia. Kuitupuuta pitäisi käyttää enemmän pitkäikäisiin tuotteisiin, jossa hiili pysyy varastoituna. Tähän tarvittaisiin innovaatioita pikaisesti. Siitäkin olen samaan mieltä että monimuotoisuuden turvaamiseen pitää panostaa! Tähän kaikilla metsänomistajilla on mahdollisuus, ja monet tekevätkin jo vapaaehtoisesti enemmän kuin laki vaatii.

    mehtäukko

    Edelleenkin ohi aloituksesta: Luonnonsuojelutahot toitottavat jatkuvasti jättöpuiden vähyyttä, kuolleen puun niukkuutta = ötököiden vähyyttä ja lajiston kuihtumista.

    En ymmärrä moista.Viimeisen kymmenen vuoden aikana on trombit ja myrskypuuskat vain lisineet.Tykkylumetkin murjovat metsiä.Joka puolella on rötköllään olevia puuryhmiä ja maassa ryvöksiä.

    Näitä kukaan virallinen taho ei ole edes näkevinään!

     

     

    Jätkä

    ”-Vesalan ja Kotiahon Hesarin vieraskynä-kirjoitus tänään 15.5. on kyllä periaatteessa oikeaa asiaa: puuta ei kannata polttaa, vaan korvata sillä korkeamman jalostusasteen fossiilisia tuotteita. Puunkäytön lisäys painottuu kuitupuuhun, jota pitää hakata, jotta metsistä saadaan aikanaan tukkia. Kuitupuuta pitäisi käyttää enemmän pitkäikäisiin tuotteisiin, jossa hiili pysyy varastoituna. Tähän tarvittaisiin innovaatioita pikaisesti. Siitäkin olen samaan mieltä että monimuotoisuuden turvaamiseen pitää panostaa! Tähän kaikilla metsänomistajilla on mahdollisuus, ja monet tekevätkin jo vapaaehtoisesti enemmän kuin laki vaatii.”

    Aivan pöljää! ”Puuta ei pidä polttaa”. On siis noiden pölkkypäiden mielestä parempi että raivauspuusto ja jätepuu ”palaa” hitaammin metsässä lahotessaan. Samalla lapioidaan pannuun kivihiiltä niin, että tyrät rytkyy.

    Annetaan kivihiilen olla maan sisässä ja harvennetaan metsiä saadaksemme sieltä edes sellua, jonka sitten meitä fiksummat jalostavat arvokkaampia ja jopa pitkäikäisiä tuotteita. mehän emme osaa tehdä siitä muuta kuin selluvillaa, joka kyllä talojen lämmöneristeenä olisi pitkäikäinen ja ekologisesti hyvä tuote.

    Viherpipertäjillä on menneet Poltettavat huumeet ja suonensisäiset huumeet sekaisin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Siirsin keskustelun ilmastonmuutosketjuun jonne se paremmin kuuluu…

Esillä 10 vastausta, 661 - 670 (kaikkiaan 687)