Keskustelut Puukauppa Lehtikuusen ensiharvennuspuun käyttö?

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Lehtikuusen ensiharvennuspuun käyttö?

  Minulla on muutamia hehtaareja ensiharvennusta lähestyviä lehtikuusikoita, joissa on seassa luontaista koivua Pohjois-Karjalassa. Onkohan lehtikuusikuidulle ostajia, vai kannattaisiko markkinoida itse pitkänä riukuna aita- tms. -tarpeiksi?

 • Metsuri motokuski

  Taitaa olla nykyään niin että kattilaan joutuu laittamaan. Järeälle tukille voi olla markkinoita jonkin verran mutta kuitukokoiselle ei ole. Olen ymmärtänyt että lehtikuusen lahonkesto tulee vasta myöhemmässä vaiheessa. Sen vuoksi nuoressa lehtikuusessa ei lahonkestoa olisi merkittävästi.  Joten lieneekö riukupuullekkaan ottajia.

  Puu Hastelija

  Ainkin ML hankintalapuissa luki, että mäntykuidun seassa voi olla 10% lehtikuusta. Eiköhän kasa puhdasta lehtikuusta mene yhtä lailla sovittaessa, kuitenkin marginaali eristä kyse.

  Jätkä

  Tässä naapurin metsästä tehtiin energiapuuksi jo hyvinkin tukkikokoista puuta. 34 € / kiinto. Ostajan lapuissa lukee Vapo. Kaikki puutavara kelpaa, on laji mikä tahansa, on tuoretta, lahoa tai tervettä, on karsittua ja karsimatonta.

  En minäkään alkaisi koivukuitua tekemään summakolmosena ja oikeaan pinoon ajettuna, vaan noin kuusimetristä rankaa pitkäpuomikoneella ajettuna.

  Hienosti palaa kattilassa lehtikuusikin, eipä alle tukkikokoiselle Lehtikuuselle oikein ole muuta käyttöä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  On lehtikuusta ostettu männyn sekaan sellupuuksikin. Jos saa energiapuuna vähänkään noitä Jätkän lukemia, niin sinne vain.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Tuo metsäpalveluyrityksen omistaja – perustaja kertoi ostavansa hyvin usein koko savotan – ja mielellään. Hoitaa samalta alueelta varhaisperkauksesta lähtien ja avohakkuuseen päätyen. En ole tarkistanut, tekeekö istutuksia.

  Kun yrittäjä ostaa koko savotan, hän hoitaa myös KEMERAn jne. Laput hän kiinnittää pinojen päähän ja näytti energiapinojen päissä lukevan VAPO. Nämä yrittäjät eivät näytä aina iskevän Hirvi-metsän lappuja, vaan esim sahatukit menevät aika lähellä oleville sahoille. Ja ne tukit ovat hyvälaatuisia.

  Joskus meidän oppilaatkin tekivät hänelle oikein isoja määriä sellaisia ”Talloja”, jotka menivät junttapaalujen päihin pehmikkeeksi, kun isketään savikerroksen läpi teräsbetonipaaluja kohti peruskalliota. Siinä isoa koivua kiekotettiin isoilla sahoilla oikein vauhdikkaasti.

  Kalusto näyttää olevan kelpo vehkeitä. Kahdeksanpyöräinen ajokone (tehty jossain Pietarsaaden seudulla) – jossa takana telat, Pakettiauto tai kaksi , Mersu  ja Hi-lux ainakin oli työntekiöiden ja pomon käytössä.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)