Keskustelut Metsänhoito Lehtokotilo

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Lehtokotilo

    Lehtokotilo on jo vallannut eteläisen osan puutarhat ja loppua ei näy. Luontaisia tuholaisia ei kai ole, joten leviäminen vaan jatkuu yhä kiihtyvällä nopeudella. Lopuksi se valtaa koko ekosysteemin.
    Näinhän ei tietenkään käy. VAI käykö ?

  • hikoileva torso

    Lehtokotilo käyttää niitä resursseja mitä sille suodaan. Se tarvitsee kalkkia, sopivaa syötävää ja suojaa. Toimivassa metsäluonnossa sammakot, sisiliskot ja rastaat ”käyvät kupilla” sen verran taajaan ettei ongelmia pitäisiä olla.

    Suden jälki

    Ei pitäisi olla ei. Entäs jos on. Pitäisikö pudottaa saavillinen kotiloita johonkin kalkkipitoiseen metsään ja katsoa miten ne siellä selviävät.Tulisihan asia sillä testattua. Tai siis saavi putosi vahingossa kalkitun pellon kohdalla maahan peräkärrystä.
    Tai ei sanoa mitään kellekään.
    Metsäautotiet kun eu haluaa vapauttaa yleiselle käytölle, niin voihan tehdä useitakin kokeita ripottelemalla ajaessa kotiloita sinne ja tänneja katsoa mistä löytyy sopiva kohde.

    Pinsiön vaari

    Tässä lähellä on pari paikkaa jossa lehtokotilot tulee kevyen liikenteen väylälle. Sateen jälkeen ja nyt kun alkaa olla yökastetta käy polkupyörän kumeissa aika plitkutus kun siellä ajaa. Ei ole syntynytkään sellaista taituria että pystyisi kaikki kotilot väistämään.

    Mutta aika nopeasti linnut syö ne alle jääneet. Asiantuntia kertoi että siili on kova syömään kotiloita. Rastaat ei kai osaa ehjää kotiloa syödä. Mutta varikset ja harakat osaa imaista kuoren tyhjäksi.

    Tuskin lehtokotilo valloittaa haitallisessa määrin luontoa. Mutta puutarhurille se on iso riesa. Ja voihan sitä syödä ihminenkin. Mutta jätän sen mieluusti muille. Sinisestä lenkistä saa kalorit paljon vähemmällä askartelulla!

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)