Keskustelut Metsänomistus Lekupalstan arvo

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 22)
 • Lekupalstan arvo

  Olen myymässä parin hehtaarin lehtikuusipalstaa osana hieman suurempaa kokonaisuutta, sijainti Pohjois-Savo. Lehtikuusikko on istutettu 2000 ja metsänpohja on ravinteikasta joten kuusikko kasvanut aika vaihdikkaasti ja ensiharvennus alkaa olla ajankohtainen. Taimikonhoito on tehty huolella. Metsäarviota ei ole tehty.

  Nyt kiinnostaa näkemyksenne kyseisen palstan arvosta, vastaavankokoisia lehkuusipalstoja on harvoin tarjolla Ylä-Savon alueella. Missähän haarukassa palstan arvo liikkuu?

  Kiitokset jo etukäteen!

   

   

 • Timppa

  Lehtikuusi on kyllä aika hankala puu.  Kieroontuu helposti.  Tein vanhan aitan verantaan leku-lattian 20-senttisistä lankuista, koska haluttiin saada vanhan malliset mahdollisimman leveät lankut.  Vähän jäi hammastuksia vaikka lankut olivat vain 3-metrisiä.  Kai ne siellä katoksen suojassa 100 vuotta kyllästettyinä kestävät.

  Kuten edellä todettiin, ettei lehtikuusella ole juurikaan markkina-arvoa.  Keväällä ja syksyllä se piristää maisemaa ja on talvella tosi ankean näköinen.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ei ole itselläkään hintatietoa kuin mutupohjalta. Puolet lisäisin Tolopaisen hinta-arvioon, eli 3 000 €/ ha. Itsellä on 1 ha lehtikuusikkoa, joka tuli ostettuani valtiolta/ metsäkeskukselta taimitarhan peltoja. Myös muita jalopuukuvioita tilalla. Oli julkisessa myynnissä, hinta jäi edulliseksi, joten ei erikoispuilla ollut hintaa nostavaa vaikutusta.

  Tolopainen

  Minulla on samanikäinen männyn taimikko, sen laskennallinen puuston arvo on 300€/ha. Eli vielä ei saisi edes taimien hintaa.

  jees h-valta

  Kerron Toloppa kyllä haavikon puutavaran arvon kunhan jaksat varrota vielä kotvan aikaa. Teen sen lähivuosina kyllä mutta olisi fiksua ettet jatkuvasti jankuttaisi että sen perustaminen oli virhe. Kun kaikin puolin näyttää kuitenkin aivan samalta palkkio kuin muillakin puulajeilla kun kasvatusikä huomioidaan. Pitääkö taas muistuttaa että huikean euron sinäkin niistä männyistä saat joka vuoden ahkeroinnista. Toki vain sillä erotuksella minun haavikkooni nähden että sinusta ei ole luitakaan enää jäljellä maaperässä silloin kun joku sinun kasvattamiasi mäntyjä myy. Kun vahvasti kuitenkin näyttää että minä vielä teen päätehakkuun omaistuttamistani haavoista.

  Tolopainen

  Olen samaa mieltä, päätehakkuu kannattaa tehdä ja istuttaa kuusta tilalle. Otin esimerkiksi haavan ja lehtikuusen, koska molemmat on menossa polttopuuksi. Tukkien ostajista ei ole mitään takeita tulevaisuudessa, piensahat katoaa markkinoilta.

  jees h-valta

  Ainakin yksi porskuttaa vallan hyvin Harjavallassakin. Eikä ole edes temppu eikä mikään ottaa aivan kuitunakin lähes kaksikymppiä kuutiolta ja sekin vastaa hyvin kahdenkymmenen vuoden kasvatuspalkkiota. Noin niin kuin elon laskuopilla. Ei tämän palstan metsäekonomistien laskuopilla. Se on vähän sama kuin meillä teollisuudessa työstänyt insinööri päätteli ettei tällaisen LVI-liikkeen pitämisellä ole mitään merkitystä. Kuitenkin palkkasi minut takaisin pitämään liikettä auki 7.00-15.00. Oli hiukan kumma fiilis. Miksi jos sillä ei ole mitään merkitystä. Itse ajattelen kyllä että jokainen euro joka yrityksen tilille kilahtaa on merkityksellinen. Mutta minähän ajattelenkin maalaisjärjellä.

  Tolopainen

  Se myyntimehenkin tehokkuus paranee, kun vuoden kävelee löysiä pois ja eläke näkyy horisontissa.

   

  jees h-valta

  Kai sinne eläkkeelle vielä kerkiää. Mutta kieltämättä, läheneehän sekin. Jos taas meno tuolla Ulvilan liikkeessä alkaa tympiä ei ole oma yrityskään vieläkään pois suljettu. Toimin vähän kuin ulkopuolinen tarkkailija, virheitä ja tyhmää touhua näkee päivittäin riittämiin mutta alkaahan tässä siihenkin luutua. Ehkä jopa hiukan itse tienaus unohtuu välillä johtoportaaltamme. Tärkeämpää on atk-palvonta jossa pitäisi tehdä sellainenkin ihme että aikatauluttaa putkityö. Nelisenkymmentä vuotta alaa seuranneena voin kyllä katsella lähes hymyillen noita pyrkimyksiä. Ei sitä saada kytislaitteilla eikä älylpuhelinkomennoilla eikä edes konetta hurmoksessa vahtaamalla. Työ on vain niin moninaisesti vaihteleva ja asiakkaiden kanssa yhteensovitus lähes mahdotonta. Yksi nukkuisi puoleenpäivään, toinen ottaisi vain vapaapäivänä, kolmas ei juuri koskaan, mutta tehdä pitäisi koska alkaa kiukuttelu ettei teiltä taida palvelua saada. sitten on eläitarhat ja kannabiskasvattamot joihin ei saa mennä isännöitsijänkään luvalla yleisavaimella.

  kiipiä

  Maapohjan arvo. Leku hankala puu talousmielessä, kokemusta on.

  Jätkä

  Kuitupuuna mäntykuidun hinta, jos erä on riittävän suuri. Rakennustarkoituksessa oikein hyvälaatuinen on hintavaa – ainakin sahatavarana ja terassilautana. Vääntelehtii paljon vähemmän kuin haapa….

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 22)