Keskustelut Harrastukset Liito-oravan papanoita myytävänä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Liito-oravan papanoita myytävänä

  Heinolassa uuden koulun rakentaminen homehtuneen tilalle estyy ja oppilaiden parakkikoulutaival jatkuu taas usealla vuodella tontilta löytyneiden liito-oravan papanoiden takia.
  Joudunko minäkin jättämään kotini, koska liito-oravat hyppivät pihapuissani? Liito-orava on erittäin yleinen, paikoin jopa yleisempi kuin tavallinen orava. Ihmiset vain näkevät niitä harvoin, koska eivät yleensä liiku pimeässä metsässä. Näin kevään tullen saattaa liito-oravan nähdä päivälläkin, koska parinmuodostus tekee ne toimeliaammiksi. On harhaluulo, että liito-orava olisi vain syrjäisten alueiden asukki. Yleisimmin se elää juuri siellä missä ihmisetkin, eli pihoissa ja niiden lähimetsiköissä ja jopa kaupunkien puistoissa.
  Liito-orava ei ole lainkaan uhanalainen laji. Sen aivan ylimitoitettu suojelu kertoo vain päättäjien vieraantumisesta luonnosta.
  Liito-oravan papanoita on myös kerätty ja ostettukin, ja sitten siirretty muualle estämään rakennushankkeita. On tapauksia, ettei itse oravasta ole yhtään näköhavaintoa koko alueella!

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Näitä tapauksia josta Puun takaa kirjoittaa, on valitettavan paljon. Asiasta lisää blogissani kirjoituksessa ”Kustannustehokkuutta liito-oravan suojeluun”:

  http://metsanomistaja.blogspot.fi/

  Ketun ja minkin kuivattuja jätöksiä voitaisiin sen sijaan kyllä kokeilla, myyrien karkottamiseen taimikoista.

  jees h-valta

  A.J. alkaa huolestuttavasti lähestyä antonin ilmeisen kokeiltuja konstailuja. Niitä papanoita ja niiden tehoa sieltä sitten nuuhkittiin antonin tuhannen hehtaarin tehokuusikosta jossa ei olle kuultu eikä nähty myyrästä hännän nypyäkään.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Minulla on parikin kuusen taimikkoa joiden haluaisin säästyvän myyrien syönniltä. Toivon mukaan joko
  a) myyräkoira pyydystää kesällä myyrät, tai
  b) loukutan ne syksyllä pois, tai
  c) ketun jätökset karkottavat myyrät, koska ne luulevat että saalistajat ovat paikalla. Käytännössä c olisi vähätöisin keino jos se sattuisi toimimaan. Jätösten ”hovihankkija” vielä puuttuu.

  Hiluxmetsuri

  Papanapommit ja muut kommenttivastaukset ohittivat itse asian, jota Puun takaa esitettiin, vaikka asia ei sinänsä ihan puun takaa tulekaan.

  Regulaatio luo lieveilmiöitä, säännöstely mustan pörssin, kielto uhman ja kierron.

  Mistä löydämme aidon ja uskottavan vastavoiman sille mitä ehdotetaan suojeltavaksi? Suojeluorganisaatio ei taida kyetä ajattelemaan asiaa laajemmin?

  Suojelu on hieman samantapaista alati laajenevaa kuin sosiaalipolitiikka: sillä on loputon kyky laajentua, koska aina löytyy joku kohde, eliö, vähäosainen, heikompi, huonompi tai muuten vaan ainutlaatuiseksi arvioitu asia, jonka suojelua tai tukea kannatetaan.

  Pienestä papanasta suuret vaikutukset, mutta milloin mennään yli kamelin kantokyvyn vai onko jo menty?

  hemputtaja

  ### Papanapommi

  Minulla on parikin kuusen taimikkoa joiden haluaisin säästyvän myyrien syönniltä. Toivon mukaan joko
  a) myyräkoira pyydystää kesällä myyrät, tai
  b) loukutan ne syksyllä pois, tai
  c) ketun jätökset karkottavat myyrät, koska ne luulevat että saalistajat ovat paikalla. Käytännössä c olisi vähätöisin keino jos se sattuisi toimimaan. Jätösten ”hovihankkija” vielä puuttuu.
  Lähetetty: 16 h, 3 min sitten
  Lähettäjä: A.Jalkanen ###

  Kysy lähimmältä kettu- tai minkkitarhalta. Jos oikein ovelasti osaat kysyä, saattavat jopa maksaa, että viet pois.

  Papanat? Papanoiko kettu. On tässä kohtaa outo aukko tiedoissani.

  Mielenkiintoinen koe vai onko tuota jo joku kokeillut ?

  Jos kaikkia ei saa kerralla levitettyä, niin luultavasti säilyy hyvin kellarissa tai sängyn alla. Voi huushollistakin häipyä hiiret samaan maksuun ja ties mitä muutakin.

  e-h e-h

  Eipä todellakaan ole liito-orava uhanalainen,sitä vain harvoin näkee,joku kk sitten erään talon pihasta kaadoin 2 lahoa koivua niin 2 liito-oravaa näkyi,asukkaat on asuneet siinä 15 v eivätkä ole ennen nähneet liituria,Vuorelan kohdalla moottoritie remontin yhteydessä laittoivat pylväsrivin liitureille tien yli,en tiedä käyttävätkö oravat sitä.
  Siilinjärven suunnalla on vahva liito-orava kanta,muutaman kerran vuosittain törmään niihin.

  Puun takaa

  Kysymys kuuluu, eikö oikeusvaltion tehtävänä ole huolehtia siitä, ettei sen itsensä säätämät lait, asetukset ja oikeuskäytännöt johda omien kansalaistensa kannalta kohtuuttomiin seurauksiin.
  Liito-oravan ylimitoitettu suojelu ei perustu mihinkään tosiasioihin, joten se pitää nykymuodossaan purkaa.
  Nykyinen maa- ja metsätalousministeri on osoittanut useassa yhteydessä tervejärkistä ajattelua.
  Toivottavasti tässäkin asiassa saamme häneltä oikeansuuntaisia toimenpiteitä.
  Paine toimia nykyisenkaltaisessa poliittisessa ympäristössä on kyllä erittäin haastava.
  Ymmärrän hyvin hänen ilmoituksensa luopua politiikasta tämän hallituskauden lopussa.

  raivuri

  Nyt olisi Koskisella oikeasti paikka toimia, kun tulevaisuus politiikassa ei ole vaakalaudalla. Fiksu mies ainakin on, tunnen etäisesti.

  Pinsiön vaari

  Täällä päin piti tehdä koulun laajennus. Oli valmiit piirustukset ja kova tarve koululle. Lapsia jouduttiin kuljettamaa busseilla kilometrien päähän muihin kouluihin. Joku huomasi että koulun pihakoivuissa oli liitureita. Melkoisen ruljanssin ja vuosien viiveellä lopulta koululaajennus toteutui. Mutta toiselle puolen vanhaa koulua ja 90 asteen suunnanmuutoksella. Liitureita siinä koulun tontilla ei ole nähty sen jälkeen. Lähiseudun talojen pihapuissa niitä kyllä on jatkuvasti. Tuli kalliiksi ja monta ikäluokkaa reissasi aamuin illoin bussikyydillä.

  Liito-oravien suojelussa on paljon tehty kalliita virheitä. Ja valmiutta lisävirheisiin on olemassa. Tiedän seutukuntia missä monella on pakastimessa liiturinraato odottamassa ”löytymistä” tarvittaessa. Ja ovat vielä sen verran viisaita että ainakin lämpimänä aikana sulattavat raadon ennen esittelyä!

  Rane

  Liito-oravan suojelu perustuu oletukselle että orava oleskelee siinä puussa jonka juurelta löytyy papana ja jos se puu kaadetaan niin orava kuolee litskaantumalla.Jostain syystä suojelubiologeille ei ole vieläkään valjennut mitä termi ”liito” tarkoittaa siinä ”oravan” edessä.
  Luontoliitto on lopettanut papanoiden myynnin julkisesti netissä mutta kuulema niitä kyllä tarvitsijalle löytyy.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)