Keskustelut Harrastukset Liito-oravan papanoita myytävänä

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Liito-oravan papanoita myytävänä

  Heinolassa uuden koulun rakentaminen homehtuneen tilalle estyy ja oppilaiden parakkikoulutaival jatkuu taas usealla vuodella tontilta löytyneiden liito-oravan papanoiden takia.
  Joudunko minäkin jättämään kotini, koska liito-oravat hyppivät pihapuissani? Liito-orava on erittäin yleinen, paikoin jopa yleisempi kuin tavallinen orava. Ihmiset vain näkevät niitä harvoin, koska eivät yleensä liiku pimeässä metsässä. Näin kevään tullen saattaa liito-oravan nähdä päivälläkin, koska parinmuodostus tekee ne toimeliaammiksi. On harhaluulo, että liito-orava olisi vain syrjäisten alueiden asukki. Yleisimmin se elää juuri siellä missä ihmisetkin, eli pihoissa ja niiden lähimetsiköissä ja jopa kaupunkien puistoissa.
  Liito-orava ei ole lainkaan uhanalainen laji. Sen aivan ylimitoitettu suojelu kertoo vain päättäjien vieraantumisesta luonnosta.
  Liito-oravan papanoita on myös kerätty ja ostettukin, ja sitten siirretty muualle estämään rakennushankkeita. On tapauksia, ettei itse oravasta ole yhtään näköhavaintoa koko alueella!

 • Puun takaa

  Liito-oravan papanoiden vieminen metsikköön on nyt johtanut Heinolassa täydelliseen pattitilanteeseen.
  Nykyiset lapset ovat varmasti jo aikuisia siinä vaiheessa kun uusi koulu saadaan rakennettua.
  Voidaan hyvin kysyä, minkälainen sukupolvi on se, jonka itsekkään hyvinvointinsa keskellä kymmenet tuhannet lapset joutuvat käymään parakkikouluja.

  Puun takaa

  Nuorille vammaisille tarkoitettua Villa Huvia Espoossa on suunniteltu vuodesta 2008.
  Työt viivästyivät vuosia valitusten takia.
  Naapurit vetosivat muun muassa liito-oraviin ja invataksiliikenteen aiheuttamiin häiriöihin.
  Oikeus hylkäsi valitukset.
  HS kirjoitti asiasta kesällä 2013.
  Sen jälkeen akennusluvasta ei enää valitettu.
  HS

  hemputtaja

  Taisi olla Ylen sivut joilta löytyi kuva liito-oravasta hissiä odottamassa. Oli vissiin liidellyt sisään ties mistä Joensuun tekniseen oppilaitokseen (vai mikä se nyt oli), kuudennesta kerroksesta löytyi.

  Ottivat kuvan ja nappasivat pedon huiviin. Pihalla kuulemma pani menoksi.

  Vaadin jyrkästi, että kyseinen joensuulainen oppilaitos on heti tyhjennettävä ihmisistä ja alueella liikkuminen on kiellettävä. Muutaman klasin voi rikkoa, että liiturit pääsevät sisään. Pääsykokeita ei tarvitse niille järjästää.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)