Keskustelut Luonto Liittis

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
 • Visakallo Visakallo

  Liito-orava on aina ollut siellä missä asutuskin. Lapsena niitä ihmeteltiin kuun valossa maatilan pihapiirikuusikossa. Nyt niitä näkee täällä kaava-alueen tontilla. Voihan rakentamista siirtää ahtaasta Helsingistä muualle, jos se vaikeaa siellä on.

  Rane2

  Kerran koulutuksessa eräs kuski kertoi että hänen harvesterinsa ikkunaan oli iltapimeällä mäjähtänyt liito-orava.Oli säikäyttänyt ,jalat levällään liito-orava on kuulemma yllättävän iso.

  Savotta oli loppunut siihen.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Sarjassamme ylisuojeltuja elukoita. Viimeksi kun uutisoitiin sen laskentaa, niin pesiviä pareja oli tuplaten edelliseen laskentaan nähden ja uutisen perässä kuitenkin kommentti ”ja kanta laskee edelleen” ?!?

  Liiturin esiintymisestä yleensä puhutaan vain kuiskaten maanomistajat rajoituksia peläten. Ns ”luonnonsuojelijat” taas kuiskivat siksi että pelkäävät jonkun vaaran uhkaavan jos pesäpuu tulee julki.

  Näistä syistä liiturin esiintymisestä ei ole oikein tietoa. Se on kuitenkin luultua paljon yleisempi elukka.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  eero heikki eero heikki

  Kyllähän niihin törmee vuosittain,viimeksi toukokuulla kaadoin pihapiiristä vanhoja koivuja niin sieltäkin lähti pari liituria,asukas sanoi asuneensa siinä 12 v ,eikä ole aikaisemmin havainnut niitä.

   

  Perassic Park Perassic Park

  En tiedä mistä Taneli tietosi on peräisin?

  No Wikipedia kertoo asiasta että esiintymisalue on laaja, mutta kanta Suomessa on luokassa silmälläpidettävä.

  Joidenkin suomalaistutkijoiden mukaan Suomen liito-oravakanta on selvästi yliarvioitu, ja todellinen määrä olisi alle puolet vuoden 2006 arviosta.<sup id=”cite_ref-42″ class=”reference”>[42]</sup>

  Tuossa on ihan linkki jos ketä kiinnostaa..

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Liito-orava

   

  Jätkä

  Kun olin vielä pikkupoika, oli meidänkin pihakoivujen parissa pöntössä liito-oravien pesinnät. Myös metsässä liiteli noita ”rukkasia”.

  On mainio juttu, että pääkaupunkiseudun luontoa on tullut suojelemaan liiturit. Eikä varmaan viherpipertäjien tarvitse enää ostaa papanoita maakunnasta, niitä löytää omatoimisesti sieltäkin.

  Rakennuskieltoon vaan kaikki mahdolliset paikat.

  harrastelija harrastelija

  Metsäyhtiöiltä on ohje, että moto sammutetaan heti, jos liito-oravahavainto on tullut! On hyvä hajauttaa pääkaupunkiseudun liian tiheää asutusta. Luonto on puuttumassa ihmisen liian tiukkaan rakentamiseen. Maakunnassa on hyvää rakennusmaata väljentää sumppuasumista.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Perassic Park:

  ”Joidenkin suomalaistutkijoiden mukaan Suomen liito-oravakanta on selvästi yliarvioitu, ja todellinen määrä olisi alle puolet vuoden 2006 arviosta.”

  Silloin kun tuota 2006 tulosta julkistettiin, niin siinä esiintyi tuo edellä kertomani hokema ”Ja kanta laskee edelleen”. Tämä siis sen jälkeen kun oli ilmoitettu että että pesiviä pareja löytyi tuplaten se määrä mitä edellisessä tutkimuksessa.

  Minä olen menettänyt luottamukseni näihin tutkijoitten kommentteihin, tässäkään tapauksessa he eivät usko edes omia tutkimuksiaankaan.

  Suomessa Luke ja ”luonnonsuojelijat” esittävät kullekkin lajille sellaisia lukumääriä, jotka tukevat sopivasti suojelu tai rajoitustoimenpiteitä. Näin se on liito-oravan suurpetojen ja hirvieläinten kanssa. Ilmoitetut määrät ovat vain suojelupoliittisia totuuksia. Esim. sudet tekevät joka vuosi melkoisia pentueita ja suojelupoliittinen lukumäärä on kuiten vuodesta 200, eikä muutu mihinkään.

  Kerroin juuri edellisessä viestissäni, miksi liito-oravan määrät ovat niin epämääräisiä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kuntarajat haittaavat täällä pääkaupungissa rakentamisen järkevää suunnittelua ja sijoittelua. Pohjois-Espoon pelloille mahtuisi muutama sata tuhatta asukasta heittämällä eikä tarvitsisi mennä liittiksen tonteille.

  Puuki

  Oliko se juuri Espoossa, jossa kaupunki kaavoitti asuinalueita mutta koettaa ensin pakkolunastaa mo:lta puoli-ilmaiseksi maita rakennustonteiksi , jotka sitten myy moninkertaiseen hintaan rakennusliikkeille ?

  Samaa tapahtuu varmaan muuallakin mutta varsinkin pääkaupunkiseudulla rakennuspaikat on nykyään kortilla ja hinnat sen mukaisia. Asuminen ja eläminen tulee kalliiksi. Mikähän se ns. metropolin kovan laajentumispakon saa aikaan ? Yksi syy tai sitten seuraus voi olla maakuntien palveluiden jatkuva heikentyminen tai heikentäminen.

   

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)