Keskustelut Tekniikka Likapyykkiä

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Likapyykkiä

    Eipä tullut aikoinaan paljo pestyä metsätyövaatteita, kun tuntui että yks ja sama pesi tai ei.Pari sadepäivää ja jo näytti kuukausia olleelta.

    Toki about kerran kuussa pesin.Puoliso sitten muun pyykin.

    Uran alkuajoilta muistuu kun kämppäkaveri hakkas tukkia koko talven samat turvahaalarit pesemättä.

    No sanoin:jotta laitappa nyt samaan pyykkiin nuo.

    Sitte kun esipesuvesi no hyvä kun edes putkesta ulos tuli,semmosta mustaa mönjää,siitä olisi ollu kyllä suvikelin teräöljy.

    Nyt sitten hommasin kuivaavan pesukoneen,sinne kun heittää märät työvaatteet niin on aamulla mukavempi lähtee työhön.

    Tulee muuten aika usein pestyäkin.

  • hemputtaja

    Osasivat ne ennenkin. Yks Kassu kullitetulle 70 -luvulla kertoi, että sodan jälkeen Lapin savotoilla menivät erämaahan, asuivat teltoissa koko talven ynnä tulivat sitten uiton kanssa sitten tien varteen.

    Yksi kaveri poltti housunsa teltan kamiinassa ja touhuili lopputalven kalsareillaan. Kun tulivat maalikylään niin heti kauppaan housuja ostamaan. Väitti, että kauppias kurkkasi tiskin yli ostajan suojavarusteita ja ilme oli kympin arvoinen.

    Rane2

    Ilmeisen hurjaa aikaa se 70-luku?

    hemputtaja

    Lainaus Rane2: ”Ilmeisen hurjaa aikaa se 70-luku?”.

    No ei ollut. Tuo housujen kärähdys sattui 50 tai 60 -luvulla. Jäi epäselväksi ostiko kaveri uudet kalsarit myös. Kassukin oli jo muuttunut lentojätkästä vakimieheksi kotiseuduilleen.

    Mutta yritäppä nyt kuskata hakkuumiehet talveksi tiettömään erämaahan talveksi telttamajoitukseen. Tuolloin se onnistui kun jätkät tulivat suoraa sodasta ja teltasta. Pyykinpesu kyllä saattoi muillakin hiukan viivästyä.

    harrastelija

    Eihän noita tule paljon pestyksi. Syksyn olen pitänyt mielihousuja. Vaimo ei enää laskenut housut jalassa kuistia pidemmäs – mitähän se oikeastaan meinasi?

    No joka tapauksesa housuilla oli polttokäsky, koska niitä ei voinut pesukoneeseen enää laittaa! Laitoin housut likoamaan sankkoon. Sitten pesin ne pulverin kanssa käsin. Parin päivän jälkeen ne oli minusta samanlaiset kuin ennenkin.

    Jos tässä alkaa 50-60-lukua miustelemaan, niin inhottavin oli kuorimapaidan kanssa. Paita oli flanellia ja nilan aikana, kun kuorittiin, niin paita tönköttyi niin, että kuivuessaan pysyi itsessään pystyssä. Paidan kun veti sitten ihoa vasten, niin joku pölli piti kuoria, ennenkuin se sovittui taas ylle. Paita oli housun päällä. joten se suojasi hilalta ja pihkalta myös housujen yläosan.

    Nyt tulee pidettyä noita Erätukun halpiksia. Niitä tuli tilattua takavuosina niin paljon, että likaantumisen jälkeen polttoon. Parempia työvaatteita pyykätään yleensä kesäisin saavipyykillä. Pahinta noissa Erä-asuissa on haju, joka on hien kanssa aika kitkerää. Asiakkaille kun puita vie, niin yleensä laitan vähän parempaa päälle.

    hemputtaja

    Eihän nuo päällimmäiset työvaatteet oikeastaan mitään. Niisäähän on vain ihan tervettä metsän likaa. Alusvaatteet on eri asia.

    Kanalintujen vähenemistä on ihmetelty. Epäilen yhdeksi syyksi alusvaatteet, joita ei ole pesty puoleen vuoteen. Missäs se lentojätkä niitä olisikaan pessyt riittävän usein.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)