Keskustelut Metsänhoito Linjojen alusmaat hiilinieluksi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • Linjojen alusmaat hiilinieluksi

  Nykyään metrin mittainen taimikko raivataan sileäksi kanta- ja alueverkkojen (400kV ja 110kV) alta vaikka se eivät vielä mitenkään vaaranna sähkönjakelua. Onko tuossa mitään järkeä? Tuhansia ja taas tuhansia hehtaareita pidetään ”paljaana”. Huolto- ja korjaustoimenpiteiden vuoksi voitaisiin raivata vasta ennen töitä ja vain tarvittava alue. Linjojen kuntoa voidaan nykyään tarkkailla monin muin keinoin kuin  jalan linjan alustassa.

  Mistä siis monivuotinen hiilinielu linjojen alle joka ei olisi innokas kasvamaan ylöspäin? Saataisiin nykyinen joutomaa hiilinieluksi ja hiilivarastoksi.

 • mehtäukko

  Oikea on havainto. Lisäksi kun sähkö-yhtiöt siirtelevät linjojaan metsistä teiden varsille tai kaapeloivat, tyhjät linjahotut olisi saatava  myös puuntaimille.

  Korpituvan Taneli

  Tienvarsiin siirrettyjen linjojen ja kaapeloitujen linjojen hiilinielu kyllä hoituu, jos ei muuta niin hieskoivu kyllä valtaa ne.

  Näiden  isojen linjojen alle  vain kun pitäisi löytää matalaa pensasta, ellei sitten joulukuusen kasvatukseen käytetä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  pitkät neulaset

  Tulisiko sähkön siirtohintoihin ja sähköveroon pistää korotuksia? Yritystukea työn suorittajalle ja aukaista piikki EU:n taholta.

  Nimihän voisi olla firmalle vaikka  Oy Maxim Voitto Ab?

  Looteri oikean puoluekirjan omistaja johtoon ja siihen muutamia kymmeniä

  lakeijoja?

  nuori isäntä

  Taneli, juuri noin. Mikä olisi se ”pensas”?

  Kurki

  Jokapaikan paju. Sähkölinjat näytään sijoittavan nykyään se varran kauas maantien ojasta, että siihen jää pusikolle sopiva paikka kasvaa. Helppo korjatakin tieltä käsin. Pitää vain sopiva kone kehittää.

  Mottimasa

  Eikö näitä voisi ottaa viljelykäyttöön? Onko isoissa linjoissa oltava kasvustosta turvaetäisyys linjoihin, niistähän hyppää sähkö aika kauas, ongenvapa on vaarallinen, pyörällä ajaissa pelkät metalliputket sarvissa antaa mukavia tällejä, miten jos on lähelle linjoja kasvava puu ja siihen vesisateella koskee?

  Korpituvan Taneli

  Jos tarkoitat peltoviljelyä, niin vähänlaisen taitaisi peltoa tulla, ei kaikki maa ole pelloksi soveliasta. Ja miksi peltoa lisää, sitähän on jo nyt kukkaketokesantona, vaikka kuinka paljon.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Puuki

  Energiapuun kasvatusta . Aikoinaan pitää vain olla hakkaamassa, jotta pajut ym. ei venähdä liian pitkiksi sähkölinjoilla.  Parhaimmat jalostetut pajut kasvaa Suomessakin jopa yli 4 m vuosikasvuja. Jokin puimurityyppinen kone pitäisi tosiaan olla noihin.

  pitkät neulaset

  Hirviä,peuroja,kauriita ja poroja voisi tarhata linjojen alla. Helppo päästää läpi kun ei ole pöheikköä Lapualaisen tiellä sortamassa lentorataa.

  Korpituvan Taneli

  Ei energipuun kasvatus sovi linjojen alle, liian pitkää tavaraa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)