Keskustelut Luonto Linnunpöntöt

Esillä 2 vastausta, 81 - 82 (kaikkiaan 82)
 • Linnunpöntöt

  Merkitty: 

  Jossain viestiketjussa oli puhe pöntöistä, mutta aihe on oman otsikon arvoinen.

  Oletko Planter saanut puukiipijää pönttöön pesimään? Kuvastasi tuli mieleeni oma yritys jostain vuosien takaa, joka ei onnistunut. Kolmion mallisessa pöntössä saattoi sisätila jäädä kovin pieneksi, kun puun kaarevuuskin sitä vielä supistaa. Kun Birdlifen sivuilla on mitat ja samassa yhteydessä mainittu, että tuo voi olla myös nelikulmainen, se voisi olla hyvä sellaisena tuo tehdä.

  Asia, jota en ole tullut ajatelleeksi on maininta hömötiaisen pöntöstä. Sahanpurua tms. tavaraa vain pohjalle.

  Sitten tietysti vielä insinöörimäinen lähestysmistapa asiaan. Paljonko pönttöjä löytyy metsätalouden harjoittajalta? Itselläni on 1 kpl/3 ha. Ei varmaan vielä kovin hyvin kompensoi hoidetun talousmetsän pesäpaikkojen hävikkiä verrattuna luontaiseen metsään. Jos siis vaikka vertaa asiaa esim. vesivoimaloiden velvoitteisiin kalojen istutusten suhteen.

   

 • Visakallo

  Keväisin minäkin olen pöntöt putsannut. Käyttävät tosiaan ainakin pihapiirissä olevia pönttöjä talven aikana suojapaikkanaan ja samalla käymälänään. Naapuri tekee huolellista työtä. Hän kuumentaa pöntöt putsauksen jälkeen vielä sisäpuolelta kaasu-toholla. Siinä tulee ötököille noutaja.

  Metsuri motokuski

  Tuo täytyy ottaa itsellenikin käyttöön tuo tohon. Mulla onkin siihen sopiva väline pienellä kertakäyttö pullolla. Hyvä vinkki.

Esillä 2 vastausta, 81 - 82 (kaikkiaan 82)