Keskustelut Metsänomistus Luken metsävaratiedot

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)
 • Luken metsävaratiedot

  Luken metsävara tiedot omilta tiloilta löytyy ainakin metsä forestin tila-arvio ohjelmasta.

  Hämmästyttävän suuret heitot metsään.fi palveluun verrattuna, vaikkakin molemmat käyttävät käsittääkseni keilaustietoja arvion pohjana.

  Muutamalla tilalla  luken arvio 1900 k3 ja metsään.fi 3000 k3.

  Metsäkeskuksen kaverin kanssa puhetta tästä ja hän kertoi metsään.fi palvelun tarkentuvan uusien menetelmien avulla vielä tänä syksynä.

  Senpä sitten näkee.

 • Aimo Jortikka

  Eu tai ei, niin jossain  Saksassa ei tämmöinen avoimuus tulisi kuuloonkaan ihmisten yksityisyyden suhteen. Ei ole google siellä paljon maanteitä ja katuja kuvannut streetwiewheen. Niillä on siellä  vielä gestapon ja stasin totalitääriset systeemit hyvässä muistissa.

  Musta miäs

  Kesällä päivitetty Karttaselain-palvelu myös. Näkyy selvästi ilmakuvat.

  Puuki

  Verorahoilla tekeminen ei ole hyvä perustelu. Myydyistä puista joka kolmas menee verottajalle.

  Lisäksi metsäteollisuus kaikkine liitäännäistoimijoineen tekee tulosta ja samalla verorahoja pääasiassa halpuutetun kotimaisen kuitupuun avulla.

  kim1

  Anneli: Olet vissiin huomannut että ,jos puustoa yli 200 kiintoa/ha,ei se tumman vihreä väri mustaksi muutu 400 motin kohdalla..

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Eipä ole kim1 havaintoa tuollaisista puumääristä meillä päin.

  Musta miäs

  Eipä voi pitää luotettavana tätä arviota kun vertaan omien tilojeni puustoja tähän kyseiseen tila-arvioon. Tässähän on vaan arvioitu puuston m3 määrät tukit/kuidut. Entäs eri-ikäiset taimikot. Myös metsään.fi arvio heittää mutta kuutiomäärät lähempänä oikeaa mutta männyn osuus arviossa liian suuri vaikka metsäni ovat kuusivaltaisia. Niin tuosta Metsä Forestin linkistä joka aiemmin tässä ketjussa voi katsoa tilanumeron perusteella kenen tahansa metsätietoja paitsi yhtiöiden ja Metsähallituksen. Ainakin pinta-alat pitää paikkaansa ja näkeehän sitä mitä siellä kenenkin metsissä on kunhan jalkautuu saapastelemaan sinne.

  harrastelija metsuri

  Milloinhan nuo keilaukset on tehty? Ja kuinka usein niitä uusitaan? Kokeilin tuota Metsä Forestin juttua yhteen 5 ha:n tilaan. Itse tiedän pläntin puuston tarkalleen. Kyllä se Metsä Forestin arvio heitti aika pahasti, varsinkin koivun suhteen. No, onpahan tuokin jonkinmoista ajanvietettä tutkailla noita arvioita.

  Visakallo Visakallo

  Mikä se selitys olikaan, ettei valtion ja yhtiöiden metsien tietoja pääse näkemään samalla tavalla kuin yksityisten?

  pystykorvat

  Näyttää tuo edelläoleva arvio olevan aika lailla epäluotettava. Minullakin yhdellä metsälöllä (erillinen tila)  metsään.fi arvio (silloin kun ne hetken aikaa olivat sielläkin näkyvillä) arvioi  yhden 1,6 hehtaarin lohkon hakkuutulon arvoksi  12 300 € ja lohkon olevan  päätehakkukypsä vuonna 2022 ja arvioi mäntytukkia olevan 37 kuutiota ja kuusitukkia 47 kuutiota. Luken mielestä siellä on mäntytukkia 57  ja kuusitukkia 26 kuutiota.  Kuituja molemat arvioivat olevan; metsään,fi lohkolla 257 kuutiota ja Luke koko metsälöllä  239 kuutiota. Tosiasiassa siellä  lohkolla seisoo yksin yli sata kpl  puolentoista kuution tilavuista kuusta muun puuston seassa.   Ja tuon Luken arvion mukaan koko 4,5 hehtaarin metsälöllä olisi puuta alle 8000 euron arvosta.

  Vaikuttaneeko arvion tarkkuuteen että tuo kuusikko on jyrkässä rinteessä.

  pystykorvat

  Taitaa se Suomen metsien hiilenielemiskykykin tulla arvioiduksi alakanttiin kuten puumääräkin. Eikös siinä ollut hieman ristiriitaa ja tarkastettu kykyä alaspäin. Puhuttelin tuossa Metsä Forestin arviota Luken arvioksi,  Taisin vetää mutkia suoraksi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)