Keskustelut Metsänomistus Luken metsävaratiedot

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
 • Luken metsävaratiedot

  Luken metsävara tiedot omilta tiloilta löytyy ainakin metsä forestin tila-arvio ohjelmasta.

  Hämmästyttävän suuret heitot metsään.fi palveluun verrattuna, vaikkakin molemmat käyttävät käsittääkseni keilaustietoja arvion pohjana.

  Muutamalla tilalla  luken arvio 1900 k3 ja metsään.fi 3000 k3.

  Metsäkeskuksen kaverin kanssa puhetta tästä ja hän kertoi metsään.fi palvelun tarkentuvan uusien menetelmien avulla vielä tänä syksynä.

  Senpä sitten näkee.

 • pystykorvat

  Minäkin tunnen tuon tilani hyvin tarkoin. Voisin laulaa että ”honkain keskellä mökkini seisoo”, puuttuu vain ne hongat.

  Puuki

  Miten tuo käsitettävissä : metsäänfi :n mukaan 1,6 ha puuston arvo yli 12 t€   , ja Luke:n (Metsäforestin) mukaan 4,5 ha:n arvo 8 t€ . Ei päätä eikä häntää.

  pystykorvat

  Ei tosiaan päätä eikä häntää kun tuo 1,6 (1,7) ha kuvio on osa tuosta 4,5 ha:n tilasta.  Muilla kuvioillakin on puuta lisäksi metsään.fi:n mukaan 160 kuutiota. Ja niitä suojeltuja elinympäristöjäkin 3 kpl. Lähteitä, tihkupintoja, leppäpuskia yms.

  Se kertoo kai siitä että nuo keilaukset eivät pysty määrittelemään jyrkässä rinteessä olevaa kirveenkoskematonta metsää edes pääpuulajin  saatikka koon osalta.  Tuli tosiaan tulostettua talteen tuo metsään.fi: kuviotieto toimenpide-ehdotuksineen (päätehakkuu). Sen verran pitää korjata että tuon kyseessä olevan kuvion koko on 1,7 ei 1.6 ha.

  Pitääpä ensi suvena mitata  noiden kuusien rkl: t jakosaksilla ja pituus laserilla ja katsoa tarkka  kuutiotilavuus. Ei noita raski vielä nurin pistää.

  Ei metsään.fi kauan noita  tuloarviotietoja antanutkaan.

  Mittarimato

  Veikkaisin, että tuo Metsäforestin tila-arviolaskuri käyttää tätä nykyä avointa metsävaratietoa, eli sitä samaa, joka on jokaisen ulottuvilla omilta tiloiltaan metsään.fi palvelussa. Ainakin samat kuviot siellä näkyyn tietoineen. Noilla muilla metsäfirmoilla ja OP-metsällä taitaa olla laskureissaan käytössä tuolta Lukelta saatavat tiedot. Jossain Luken sivuilla puhutaan, että metsävaratiedot on koostettu satelliittikuvista ja maastotiedoista yms. Eli ei ole välttämättä samaa keilausaineistoa jota käyttää metsäkeskus – joskaan en tiedä varmaksi sanoa.

  Tuo Metsäforestin laskuri on muuttunut tässä aika hiljattain, ilmeisesti sekin käytti aiemmin Luken dataa. Nimittäin vajaa 2 vuotta sitten katselin erästä pientä metsätilaani, jolla oli tulossa ensiharvennus. Ko. vanha laskuri antoi arvoksi tilalle n. 20 000€. Sen jälkeen tein ensiharvennuksen josta tuli rahaa suurin piirtein tuo 20 000€. Nyt uudemmalla laskurilla ko. tilan arvo onkin harvennuksen jälkeen n. 30 000€. Kyllä harvennus kannattaa, sano!

  KORJAUS: Siis UPM on ottanut ilmeisesti laskurissaan nuo avoimet metsävaratiedot, ei Metsäforest. Eli koko tämä höpinä koski siis UPM:n laskuria, en jaksa korjata koko juttua.

  Puuki

  Milloinkahan metsäänpistefi päivitetään seuraavan kerran ?   Katsoin niiltä sivuilta ja oli tehty muutoksia : Omat kartat -sivuille ei voi enää tehdä omia merkintöjä eikä uusia omia karttoja. Maastokäynneillä oli saatu uusia kuviotietoja.  Yksi kiireellinen th-kuvio oli väärässä paikassa (viereisen kuvion tiedot). Toinen harvennushakkuukuvio jossa tiedot ei sinne päinkään olemassa oleviin verrattuna ; pääpuulaji vaihtunut lehtipuusta havupuuksi, jota kuviolla ei ole kuin vähän alikasvoksena.    Näköjään sama vika edelleen laserkeilauksessa, jos on tavallisuudesta poikkeava kuvio puustoltaan , niin ei onnistu niiden tietojen siirto kuviotietoihin.

  Jean S

  Ylipäätään tietotekniikka on ihmeellistä. Kävin tänään ensimmäistä kertaa UPM:n palvelussa. Monet asiat olivat ihan asiallisestikin, mutta yhdellä tilalla palvelu kertoi, että ensi vuonna pitäisi kahdella kuviolla tehdä männyn kylvö.

  No ei siinä, ei ne siemenet kalliita ole, niin voinhan minä kylvääkin. Paikalla on kyllä jo nyt sellainen 60-vuotias 03-kehitysluokan puusto, jolle palvelu ei  ehdottanut päätehakkuuta.

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)