Keskustelut Metsänhoito Lumivahingot 2019

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
 • Lumivahingot 2019

  Merkitty: 

  Ainakin Savon suunnalla tullut märkää lunta parissa päivässä oikein kunnolla. Etämetsänomistajaa vähän jännittää. Onko palstalaisilla jo havaintoja lumivahingoista?

 • Lenkopetäjä

  Kävin illansuussa ajeleen lenkin sydänmailla.jonkuverran oli koivunräippää nurin.pohjois-pohjanmaalla.kauhia myräkkä nyt

  Jätkä

  Kovalla tuulella lumet karisee puista – metsä puhdistuu!!!!!

  Lenkopetäjä

  Niin minäki luulin.ei näy puhistuvan

  Taviokuurna

  Puuskien nopeudet nyt sisämaassa yli 20m/s, huippu tuloillaan ensi yönä klo. 2-4. Aamu-uutiset eivät hyvää kerro, metsän ja puuntuottjien vuosi 2019 alkoi surkeasti.

   

  Menninkäinen

  Ei käynyt kunnolla suojan puolella että olisi karissut lumet. Nyt pakastaa ja tuppaa uutta lunta, saa nähdä saako tuuli yöllä lumet irti vai onko jäätynyt kiinni.

   

  jpjulku jpjulku

  Lumi oli ilmeisesti tullessaan aika märkää, ja ainakin paikoin jäätynyt. Saa nähdä tiputteleeko tuuli minkä verran.

  Jätkä

  Täällä on lumet tulleet kokolailla alas kaikki. Katselin tuota omaa istutuskoivikkoa. Se alkaa olla 25 vuotiaana 22 – 23 merristä. Latvasta noin metri on jäätynyt suunnilleen vaakasuoraan. Jos keli jatkuisi eilisen kaltaisena, niin todennäköisesti latvuksia katkeisi aika tavalla.

  Tuuli puhalsi vallitsevien tuulien suunnasta, ei sen suunta tuottanut yllätyksiä. Itä-Suomessa ei varmaan tuhoja tullut, kun siellä tuulet puhaltaa yleensä idästä.

  Menninkäinen

  Koivut on putsaantuneet osittain, mutta havupuihin jäi lumet. Riukumetsien kasvattajat voinevat varautua katkenneisiin latvoihin.

  kuusessa ollaan

  Saapas nähdä, miten käy…

  Tänään kiertelin katsomassa tuhoja, yllättäen vain viisi isoa mäntyä kaatunut juurineen. Mutta kuusikoiden lumettomat latvat rajusti kaarella etelään. Kuinkahan käy kun kelit lämpiää, tai tulee uusi nuoskalumi latvoihin…sähköt ollut jo vuorokauden poikki, naapurin suuri pihamänty kaatui kaapelin päälle ja katkas sen, samalla yksi tolppa säpäleiksi. Tällä hetkellä ei tietoa, koska korjaajat ehtivät paikalle.

  Luontainen rauduskoivikko taas puoliksi maassa, nyt taitaa tulla noutaja koivuille. Juuri ehtivät kahden kuiturangan kokoon, nyt jätän vain ehjiä ja suoria yksilöitä järeytymään ja istutan alle lisää kuusta.

  jpjulku jpjulku

  Kuusessa ollaan: Missä päin valtakuntaa? Vaikea on Savon osaltakaan sanoa, onko siellä routaa, jotta ei juurineen kaatelisi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)