Keskustelut Metsänhoito Lumivahingot 2019

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
 • Lumivahingot 2019

  Merkitty: 

  Ainakin Savon suunnalla tullut märkää lunta parissa päivässä oikein kunnolla. Etämetsänomistajaa vähän jännittää. Onko palstalaisilla jo havaintoja lumivahingoista?

 • jpjulku jpjulku

  Tiehallinnon kelikameroistahan pystyy katsomaan ajantasaista kuvaa ympäri Suomen. Näyttäisi, ettei ole paljoa tuuli lumia pudotellut.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Terveisiä Savosta,ei ole juurineen puita kaatanut,maa on sen verran jäässä.Sähköt olivat yli puolivuorokautta poikki,nyt on taasen virtaa.Koivuja ja lehtipuita luokillaan ja koivuntaimikoissa hennonmat kumartelee maata kohti.Havupuiden latvat osittain kallistuneita,eivät lisä kuormaa kaipaa.Myrskytuuli isommista puista osin karisti lumia.Ainakin 25 cm lunta satoi ja oli täyttä tavaraa,ei hötyä.

  jpjulku jpjulku

  Metsäkupsa kiitos tilanneraportista!

  kuusessa ollaan

  jpjulku: Pirkanmaalla. Maa ollut ja on jonkinlaisessa roudassa, mutta viimeyön tuuli ollut kyllä erittäin rajua. Ne puut ovat kaatuneet, jotka eivät ole joustaneet, lisäksi tuulen suunta ollut alueelle harvinainen pohjoistuuli.

  Kaarelle taipuneet puut ovat yllättäen tosiaan lähes lumettomia, tuuli on taivuttanut kosteita runkoja samalla kun pakkanen on kiristynyt, nyt rungot tasaisesti kaarevia aina tukkipaksuuteen asti. Nyt sormet ristiin, että tulisi lauhojen päivien putki, ennen lisälumen satamista.

  metsä-masa metsä-masa

  Itä-Suomen itärajalla tuli 25 cm  uutta lunta  viime yön aikaan. Lumi oli vielä kuivaa pakkaslunta ja se karisi tuulenpuuskissa osaksi pois. Ensiviikon vaihde on taas jännää aikaa jos satava lumi tulee märkänä joka takertuu puihin.

  Vuoden alku on täällä ollut lumikuurojen suhteen samaa mallia kuin vuosi 2018, joka jää historiaan laaja-alaisena ja tuhoisana lumituhovuotena.

  hatelo

  Joo, kyllä Karjalassa on havaintojeni mukaan valitettavasti kaikki edellytykset vuoden takaiseen pitkäaikaiseen lumituhotilsnteeseen. Havupuissa on lunta ja näköjään hyvin sitkeästi takertuneena valtavasti. Välipuita näyttää olevan jo suht paljon kaarellaan.

  jpjulku jpjulku

  Ei ole suojaa luvassa ainakaan 10 päivään. Lunta kyllä näyttäisi tupruttelevan. Pakkaslunta toki, mutta kyllähän sekin puihin jää jos oksissa jo entuudestaan lunta.

  Apli

  Lunta tuli tuli keskisuomessa 25-30cm ja olipa kova myrsky, saas nähdä tuliko metsätuhoja ja kuinka paljon, viikonlopun aikana jos kävis tekemässä tarkastuksia, naapureiden alustavinen tietojen mukaan vähällä päästiin..

  hatelo

  Meillä ainakin vaaraseuduilla nyt tosi paha lumitilanne. Etenkin etelään/länteen aukeavilla suojaisilla rinteillä on petäjää poikki reilusti ja monet pienemmät luokkaa 10 m koivikot kaarellaan latva jäätyneenä hankeen. Voi tulla vielä lumituhosavotan tarvetta monelle. Paikkapaikoin tilanne näyttää jopa pahemmalta kuin vuosi sitten.

  jpjulku jpjulku

  Paljon oli viikonloppuna lunta puissa Savon seudulla. Joitakin koivunräippiä oli taivutellut, mutta ei mitään merkittävää. Olisiko sitten satanut lumen ilman tuulta siten, että lumikuorma ei ollut toispuoleinen vaan jakautui ympäri runkojen. Viime yön ja tämän päivän suoja näyttäisi puhdistaneen puita.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)