Keskustelut Harrastukset Luonnontilainen metsä ei houkuttele

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
 • Luonnontilainen metsä ei houkuttele

  Metsäuutisten kuva luonnontilaisesta metsästä kertoo karua kieltään.
  Luonnontilainen metsä ei ole houkutteleva suurimmalle osalle ihmisistä.
  Kyselyjen mukaan hyvin hoidetut talousmetsät ovat miellyttävimpiä silmälle, niissä on helppo liikkua, ja niistä on marjoja, sieniä ja eläimiä.

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Hoidettu metsä mielestäni paras ja turvallinen myös metsässä liikkujalle. Ei puiden tarvitse joka asennossa olla,pystyyn kasvamaan luotu.

  jees h-valta

  Eikös näitten Linkolalaisten ajatus olekkin ettei ne ihmistä varten olekkaan. Äärifanaatikot luonnonsuojelussa ovat valmiit vaikka hävittämään ihmisen että luonto voisi hyvin ja heidän käsitteensä mukaan ”museoluonto” jossa ei liikahda lehtikään on ainut oikea malli.

  Gla Gla

  Ihminen ilmeisesti toivoo metsän olevan museo. Muutosvastarintahan on todettu olevan sisäänrakennettu ominaisuus ihmisessä.

  10-15 vuotta sitten harvennettu kohde, jossa risut ovat jo maatuneet ja olosuhteet sopivat marjoille ja sienille, on täydellinen metsä virkistystä ajatellen. Mutta kun tuo pitäisi taas harventaa päätehakkuusta puhumattakaan, alkaa poru tehometsätaloutta vastaan. Ja kun varttunut taimikko tulee ensiharvennettua ja siitä hiukan asettuu, unohtuu aukot ja se, millainen virkistyskäyttöön sopiva metsä avohakkuulla on lopultakin saatu aikaan. Entä ojitukset? Liikkuisiko ihmiset ojittamattomilla soilla? Ei, mutta kun ojituksin niistä on saatu liki kangasmaata vastaavia paikkoja, voidaan mennä kauhistelemaan ojitusten virkistyskäyttöä haittaavaa vaikutusta.

  Tällainen syiden ja seurausten suhteen käsittely on valitettavan vähäistä ympäristökeskusteluissa. Sama päte tietyömaihin. Tieden kunto on surkea, mutta korjata ei saa, kun se haittaa omaa liikkumista. Tai korjata pitäisi yöllä, kunhan ei aiheuteta melua jne.

  Oma lukunsa on nämä linkolalaiset, eivätkä he ollenkaan väärässä ole. Kyse on vain siitä, kuinka paljon metsää on tarpeen suojella ja paljonko voidaan pitää talousmetsänä. Pääasia on, ettei noita asioita sotketa keskenään. Valitettavasti vain kovin vaikeata tuon tavoitteen toteutuminen tuntuu olevan.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Jessen ”vihreys” on kovin häilyväistä. Kyllä Linkola-metsiäkin pitää olla. Ja uskon että lähes kaikki tietävät miksi. Vai onko vielä vuonna 2013 niin kovapäisiä ihmisiä, etteivät ymmärrä tätä?

  Puun takaa

  Keskisuomalaisessa oli juttu Linkolasta ja tästä samasta luonnontilaisesta metsästä.
  Samassa jutussa oli myös kuva lähes täydestä marjaämpäristä.
  Marjat taisivat kuitenkin olla peräisin talousmetsästä!

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  No ketä houkuttelee luonnontilainen ketä ei. Kyllä minusta myös monimuotoinen nuori tai vanha metsä on kaunis ja mielenkiintoinen. Pidän kovasti myös hoidetuista metsistä. Muistelisin olevan niin että kun ihmisiä valistetaan monimuotoisuutta lisäävistä rakennepiirteistä, he alkavat pitää niitä haluttavampina asioina metsässä.

  Gla Gla

  AJ: ”Muistelisin olevan niin että kun ihmisiä valistetaan monimuotoisuutta lisäävistä rakennepiirteistä, he alkavat pitää niitä haluttavampina asioina metsässä.”

  Talousmetsän monimuotoisuusasiat ovat aivan eri mittakaavassa kuin luontaisessa metsässä. Jokunen motokuskia haittaamaton alikasvoskuusi, lehtipuusekoitus tms. ei vielä aiheuta ongelmaa minkään asian suhteen. Päinvastoin, nuo tuovat kevyttä vaihtelua maisemaan.

  Raimo

  Tietty asiaan vaikuttaa oleellisesti se mistä kapeasta suunnasta itsekukin luonnontilaa tarkastelee. Lienee vaikkapa Amazonin luonnontilaisen viidakkometsän jonkinasteinen säilyminen tärkeää jo maapallon keuhkoina globaalistikin. Monimuotoisuutena tietty myös.

  jees h-valta

  Leevi meinaa että kaikki tietävät miksi Linkola-metsiä pitää olla. Kerro sitten minullekkin. Minun mielestä noita tarvitsee lähinnä museovirasto. Eikä varmaan hekään.

  Puun takaa

  Museometsiäkin voi toki olla siellä täällä, mutta miksi talousmetsiin pitäisi työntää näitä Linkolan ajatuksia?
  Eihän uutta taloakaan rakenneta valmiiksi ränsistyneeksi tai autoa puhki ruostuneeksi.
  Tietkin pyritään rakentamaan ajokelpoisiksi ja ojat vettä johtaviksi.
  Miltä kuulostaisi lentokone, joka olisi jo uutena huonokuntoinen, tai laiva, joka ei olisi merikelpoinen?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)